Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 04:55

Ξεκίνησε η Αγροτική Αγορά στην Πρέβεζα

Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των Πρεβεζάνων την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πειραματικής αγροτικής αγοράς που ξεκίνησε χθες με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας.

Λίγο μετά τις 9:30 η αγροτική αγορά άνοιξε τις πύλες της και όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός η κίνηση για την πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι μετείχαν λίγοι παραγωγοί.

Ο κ. Ραβανός χαρακτήρισε την αγροτική αγορά θεσμό πλέον για την πόλη, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος αγκάλιασε θερμά αυτή την πρωτοβουλία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καλή ποιότητα αλλά και στις χαμηλές τιμές των προϊόντων που μπορεί να βρει ο καταναλωτής στην αγροτική αγορά της Πρέβεζας.

IMG 1597

«Η αγροτική αγορά είναι ένας στόχος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών τον οποίο προσπαθούμε να τον υλοποιήσουμε σε όλη την Ελλάδα. Η 1η πειραματική αγροτική αγορά έγινε από τους νέους αγρότες στην Κουλούρα και τώρα στην Πρέβεζα είναι η δεύτερη στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική και μας έχει αγαπήσει, ενώ υπάρχει στην έξοδο μια μικρή έρευνα από την ΕΝΑ για το πως φάνηκε στον κόσμο η αγροτική αγορά, οι τιμές και η ποιότητα του προϊόντος. Πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα έχουμε περισσότερους παραγωγούς και από άλλες περιοχές αλλά και από την Πρέβεζα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραβανός τονίζοντας πως υπάρχει αμεσότητα ανάμεσα σε παραγωγό και καταναλωτή, ενώ επισήμανε ότι όποιος παραγωγός θέλει να συμμετέχει στην αγορά θα πρέπει να έχει κρατική άδεια παραγωγού.

 

Ως μια πρωτοποριακή κίνηση που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο χαρακτήρισε την αγροτική αγορά ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Ημαθίας, που ήταν παρών στην πρώτη μέρα λειτουργίας της αγροτικής αγοράς στην Πρέβεζα, σημειώνοντας ότι η αγροτική αγορά εγγυάται την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων γιατί πηγαίνουν κατευθείαν από το χωράφι στον καταναλωτή.

Να σημειώσουμε ότι με μέριμνα της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας υπήρξε αστική συγκοινωνία από και προς την αγροτική αγορά, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα η αγορά θα λειτουργεί στη λεωφόρο Ιωαννίνων 354 κάθε Σάββατο από τις 6:30 έως τις 14:30.

Έκθεση εικόνων