Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 03:36

Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά των Επιταφίων στην Πρέβεζα

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε χθες το βράδυ η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας.

IMG 8280

Λίγο μετά τις 21:30 και με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε η έξοδος και λιτάνευση των Επιταφίων από τις κεντρικές εκκλησίες της Πρέβεζας προς την Πλατεία Ανδρούτσου, η οποία είχε κατακλυστεί από ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

IMG 8301

Η περιφορά των επιταφίων πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πλήθους πιστών, όπου ακολουθούσαν, κατά το τυπικό της Μεγάλης Παρασκευής, κρατώντας κεριά.

IMG 8251

Η Φιλαρμονική «Ορφεύς», που προπορευόταν της πομπής του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, έδινε στους πιστούς τον τόνο του Πένθους, ενώ τα αναμμένα κεριά και οι ψαλμωδίες των Εγκωμίων δημιούργησαν μια κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα.

IMG 8256

Στη θυσία του Ιησού και στο βαθύτερο νόημα αυτών των ημερών αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος στο μήνυμά του, ευχόμενος σε όλους τους πιστούς καλή Ανάσταση, ενώ αναπόφευκτα τα βλέμματα του κόσμου τράβηξαν τα φαναράκια που αφέθηκαν στον ουρανό.

Έκθεση εικόνων