Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Μαϊος 2015 13:26

Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων -Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων κ.ά.- από την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 το απόγευμα το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου.

5 aktio_2015

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής και των επιτροπών Ειρήνης απηύθυνε ο Γιάννης Νόβας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πρέβεζας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

11 aktio_2015

«Είμαστε εδώ, μπροστά στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου, για να βροντοφωνάξουμε πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι ταξικός πόλεμος. Είναι πόλεμος της αστικής τάξης ενάντια στην εργατική τάξη. Που σε καιρούς ειρήνης τον κάνει με δόλωμα τα εργασιακά ψίχουλα μιας εξαθλιωμένης ζωής και σε καιρούς πολέμου με μαστίγιο την ένοπλη βία, την καταστροφή και το θάνατο. Με τον ίδια πάντα στόχο, την απόλυτη επικυριαρχία της πάνω στην εργατική τάξη για την υπερεκμετάλλευσή της. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε αγωνιστική ταξική συνέπεια πως στεκόμαστε αμετακίνητα αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη των λαών που δέχεται την οικονομική και ένοπλη βία των λαών».

16 aktio_2015

Ακολούθησε παράδοση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης στο διοικητή της βάσης από τους εκπροσώπους των Επιτροπών Ειρήνης.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα

 

Έκθεση εικόνων