Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 30 Μαϊος 2015 23:07

Εντυπωσιακή η άσκηση «ΕΛΠΙΣ 2015» στην πόλη της Πρέβεζας (photo+vid)

Εντυπωσιακή σε εκτέλεση ήταν η άσκηση με κωδικό όνομα «ΕΛΠΙΣ 2015», που πραγματοποιείται στο χώρο του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, από εξειδικευμένο προσωπικό της 2ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις 29 και 30 Μαΐου 2015 στην Πρέβεζα και γίνεται υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, με διοργανωτή την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

IMG 8943

Η άσκηση – εκπαίδευση χωρίζεται σε τρία τμήματα:

*Θεωρητική Εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πρέβεζας - Πρακτική Εκπαίδευση στα μηχανήματα σεισμού της ΕΜΑΚ, χρήση ειδικών συσκευών, στήσιμο καταυλισμού (οριοθέτηση καταυλισμού, στήσιμο σκηνών), στο χώρο του Στρατοπέδου ΔΟΥΚΑ (Αγίου Ανδρέα).

IMG 8922

*Νυχτερινή Άσκηση με διάφορα σενάρια μετά από εκδήλωση καταστροφικού σεισμού, απεγκλωβισμό ατόμων από ερείπια, απεγκλωβισμό ατόμων από 1ο όροφο και διάφορα άγνωστα σενάρια.

 IMG 9002

Στην εκπαίδευση – άσκηση συμμετέχουν με τον τρόπο τους οι :

Πυροσβεστικό Σώμα (Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, 2η ΕΜΑΚ, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, 5η ΕΜΑΚ, Π.Υ. Πρέβεζας), η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, η 8η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ, και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων ΚΩΣ, ΕΚΑΒ.

 

Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Π. Βασιλάκης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, Δ. Αναγνωστάκης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δ. Μαυρογιώργος, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας Α. Σεϊτανιώτης και ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, Θ. Βαρδής.

 IMG 8912

Οι συμμετέχοντες είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και όσοι παρακολούθησαν την άσκηση μπορούν με βεβαιότητα να πουν, πως τα μέλη της ΛΕΚ και της ΕΜΑΚ ξέρουν άριστα να διαχειρίζονται καταστάσεις και όταν χρειαστεί θα είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές.

Χαρακτηριστικό της άσκησης ήταν επίσης πως έπαιξαν το ρόλο του «εγκλωβισμένου» οι κ.κ. Ανγνωστάκης και Βασιλάκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

Π.Τ.

 

Έκθεση εικόνων