Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 15:14

Ανακοινώσεις στήριξης και προετοιμασίας συλλόγων και φορέων για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα

Τις παρακάτω ανακοινώσεις, εν όψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν στις 11 Ιουνίου στην Πρέβεζα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέστειλαν σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

«Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα.

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!

Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στης 8μ.μ στη Θεοφάνειο γιατί:

Δεν αποδεχόμαστε τον "έντιμο συμβιβασμό" της συγκυβέρνησης που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού και συνεχίζουμε να ματώνουμε για να πληρώνεται κάθε δόση στους δανειστές.

Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις, το επίδομα μητρότητας και τοκετού, να "χρυσοπληρώνουμε" για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Και την ίδια στιγμή κυβέρνηση, διοικήσεις ΟΑΕΔ, ασφαλιστικών οργανισμών, δήμων κ.ά. να δεσμεύουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, της Τοπικής Διοίκησης.

Είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που βάζει "θηλιά" στις ζωές μας και προετοιμάζονται για "νέα συμφωνία"-μνημόνιο.

Η αναμονή δίνει "αέρα στα πανιά" συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για να συνεχίζουν το "πνίξιμο" των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη φοροαφαίμαξη κ.ά.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών που την απαρτίζουν, έχουν περάσει νόμους και μέτρα εναντίον των γυναικών. Απαξιώνουν από τη μια τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, ενώ από την άλλη φουσκώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο όνομα της "ισότητας" των γυναικών:

  • Κατάργησαν την 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών και σήμερα όχι μόνο δεν συζητάνε να την επαναφέρουν, αλλά αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και για τις μάνες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά.

  • Η "θετική" διάκριση της 5ετούς διαφοράς δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη. Οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας επιβάλλουν την 5ετή διαφορά, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο σήμερα που η ανισοτιμία έχει ενταθεί, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή εμπορευματοποιηθεί και οι γυναίκες έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους τη φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων κλπ.

  • Αυξάνουν τον αριθμό των ενσήμων, όταν οι γυναίκες είναι πρώτες στις ελαστικές μορφές απασχόλησης - μερική απασχόληση - εκ περιτροπής εργασία - πρώτες στις απολύσεις και στην ανεργία, ανασφάλιστες, όπως στα 5μηνα προγράμματα ή ακόμα προσφέροντας και "εθελοντική" εργασία για μια θέση στον ήλιο κάποια στιγμή.

  • Αλήθεια, πόσα χρόνια θα πρέπει να εργαστούν για να φτάσουν έστω και στον ελάχιστο αριθμό ενσήμων;

  • Κατάργησαν το επίδομα τοκετού και δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι. Πολλές γυναίκες αποκλείονται από το επίδομα που δίνουν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ την περίοδο της άδειας μητρότητας γιατί δεν έχουν συμπληρώσει 200 μέρες ασφάλισης τα 2 τελευταία χρόνια.

  • Οι συνταξιούχοι γυναίκες παίρνουν μικρότερη σύνταξη, αφού σαν εργαζόμενες έπαιρναν μικρότερους μισθούς.

  • Τιμωρούνται με πέναλτι 6% όσες συνταξιοδοτήθηκαν με 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί στα 50 χρόνια τους, ακόμα και αν είχαν 30 χρόνια δουλειάς.

  • Ακόμα πιο δραματική κατάσταση βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενες αφού δεν έχουν ούτε στοιχειώδεις παροχές προστασίας της μητρότητας, παίρνουν μικρότερες συντάξεις, αν και εφόσον είχαν ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

  • Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που παραμένουν στη θέση τους πλήττουν παράλληλα την υγεία, την περίθαλψη, τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ, την προστασία από εργατικό ατύχημα, άλλες κοινωνικές παροχές από τα Ταμεία, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις.

 

Ο Σύλλογος γυναικών Πρέβεζας απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

 

Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

 

  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, της υγείας των γυναικών στους χώρους δουλειάς.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Αποκατάσταση επιδομάτων (τοκετού, μητρότητας κλπ.).

  • Απαγόρευση των απολύσεων εγκύων και άδειες μητρότητας ανάλογες με τις ανάγκες μητέρας και παιδιού.

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τη λαϊκή οικογένεια».

    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

    ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ».

 

 

 

ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ

 

 

«Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καλούν τα συνδικάτα, τους φορείς, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους νέους, τις Λαϊκές Επιτροπές από κάθε γειτονιά της Πρέβεζας σε πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 8:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με θέμα:

«Προγραμματισμός δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 8:00 το απόγευμα στη Θεοφάνειο, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που φέρνουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ-ΔΝΤ, υπέρ των μονοπωλίων.

Σχεδιασμός καλά οργανωμένης και προετοιμασμένης γενικής απεργίας μέσα στον Ιούνιο για να ματαιώσουμε το νέο μνημόνιο.

Οργάνωση της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.»

 

Σύλλογος Εργαζομένων

στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού

των Δήμων Ν. Πρέβεζας

 

 

 

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 11 ΙΟΥΝΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

 

 

 

 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Νομού Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. που πραγματοποιείται στις 11 Ιούνη στις 8 το απόγευμα στη Θεοφάνειο. Καλούμε τους συναδέλφους, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να απαντήσουμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί-τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ). Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Έχουν περάσει τεσσεράμισι περίπου μήνες με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μετατίθενται στο άγνωστο μέλλον. Οι «πιρουέτες» και τα επικοινωνιακά τους τεχνάσματα συνεχίζονται. Ήδη κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους προσπαθούν να ανασκευάσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ως υπερβολικές. Μας θέλουν συνενόχους για αυτό και μιλάνε για δημοψηφίσματα.  

Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε. του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους. Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Η επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον και στην «καλή θέληση» των εργοδοτών. Την Κυριακή, τα μαγαζιά εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, οι μεγαλέμποροι γιγαντώνονται, οι μικροί βάζουν λουκέτο και οι εργαζόμενοι υποφέρουν. Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν είναι εδώ και όλοι οι άλλοι φόροι που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα, ενώ παράλληλα δίνονται νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους. Τα διόδια παραμένουν, το αφορολόγητο των 12.000 δεν αναφέρεται καθόλου. Η φτωχή αγροτιά τσακίζεται από τη νέα ΚΑΠ και τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και τους συναδέλφους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίζεται η ομηρία και η ανασφάλεια κι ας έβγαιναν προεκλογικά στα χαρακώματα κυβερνητικά στελέχη και τους υπόσχονταν ότι μόλις έρθουν στην κυβέρνηση θα τους μονιμοποιήσουν.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι εδώ. Την ίδια στιγμή που από τη μια δεσμεύουν τα λεφτά των ανέργων, τα αποθεματικά Νοσοκομείων, που αδειάζουν τις σχολικές επιτροπές, που βάζουν χέρι στα αποθεματικά όλων των ταμείων, Δήμων, περιφερειών, ασφαλιστικών ταμείων, στους κόπους και στον ιδρώτα των εργαζόμενων και του λαού, από την άλλη απαλλάσσουν μεγαλοεπιχειρηματίες από πρόστιμα και χρέη προς την εφορία και το δημόσιο που είχαν από φοροαπάτες και λαθρεμπόριο, δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, ετοιμάζουν νέα βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η τρόικα είναι εδώ, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει ματώσει ο λαός μας είναι εδώ. Το χρέος των μονοπωλίων που δεν δημιούργησε ο λαός αποπληρώνεται κανονικά και στην ώρα του. Εδώ είναι και το μεγάλο κεφάλαιο που συνεχίζει να κερδίζει, η μεγαλοεργοδοσία που ό,τι ζητήσει το παίρνει χωρίς καθυστέρηση.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Με την κοινή τους δήλωση Γιουνκέρ και Τσίπρας μας προετοιμάζουν για τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Μας προετοιμάζουν για ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

 

  • Ετοιμάζουν νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μας μέσα από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης.

  • Βάζουν χέρι στο ασφαλιστικό, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, καταργούν τις πρόωρες συντάξεις.

  • Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

Όσον αφορά στον κλάδο μας, η πλειοψηφία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους, στους Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς «εταίρους τους».   Το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, η κατάργηση του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου, έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Παραμένει η κινητικότητα και ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος, οι αξιολογήσεις οι οποίες θα συνδεθούν με το μισθό των εργαζομένων. Η επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και η αντικατάσταση της με νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχίζεται. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό σε όλους τους Δήμους του Νομού μας και η εντατικοποίηση της δουλειάς γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών και που εργάζονται σε άθλιες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς να παίρνουν άδεις, χωρίς να τους χορηγείται το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας. Προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με οκτάμηνα και δίμηνα, στα οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί παρά το ότι σε λίγες μέρες τελειώνουν οι συμβάσεις τους.

Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών συνεχίζονται, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Πάργας, αλλά και την συντονισμένη προσπάθεια από τους Δήμους της περιοχής για συνεργασία και εκχώρηση αρμοδιοτήτων τους σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Και όλα αυτά γιατί; Για να σωθεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των βιομηχάνων που καρτερικά περιμένουν να διεισδύσουν σε μια σειρά κερδοφόρες για αυτούς υπηρεσίες όπου χρόνια τώρα ονειρεύονται.

 

Φτάνει ως εδώ. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με ψίχουλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αναμονές και αυταπάτες.

Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται για το καλό μας με τους σημερινούς θεσμούς που στο παρελθόν τους ονόμαζαν τοκογλύφους ή τρόικα κλπ., γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύουν. Διαπραγματεύονται για να διασώσουν τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Πότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκαν οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε να σταματήσει  η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών των Δήμων. 

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που υποτίθεται ότι γίνονται λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τώρα  πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.    

Να απαιτήσουμε την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Να απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.

Να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση. Καμιά αναμονή. Να σπάσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία που συνειδητά καλλιεργούνται για να μας αποκοιμίσουν. Μπορούμε να δώσουμε μια δυναμική και αποφασιστική απάντηση σε συγκυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ και μονοπωλιακούς ομίλους με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 11 Ιούνη στις 8 το απόγευμα στη Θεοφάνειο. Να προετοιμαστούμε παράλληλα για απεργία παντού μέσα στον Ιούνη.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 11 ΙΟΥΝΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...