Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 23:48

Κέρδισε τη «μάχη» των συγκεντρώσεων το ΟΧΙ στην Πρέβεζα (photo+vid)

Ημέρα συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ήταν η Πέμπτη και στην Πρέβεζα το ΟΧΙ κέρδισε τη «μάχη», καθώς ο κόσμος που προσήλθε ήταν περισσότερος σε σχέση με το ΝΑΙ.

IMG 0031

Διαφορετική ήταν και η σύσταση του κόσμου που βρέθηκε στις δύο συγκεντρώσεις. Πολλοί νέοι στη συγκέντρωση του ΟΧΙ, ενώ στο ΝΑΙ βρέθηκαν πολλοί «μπαρουτοκαπνισμένοι» των κομμάτων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του ΚΙΔΗΣΟ, για να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΝΑΙ. Μίλησαν στη συγκέντρωση ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας και οι υποψήφιοι βουλευτές Πρέβεζας με το Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, Παναγιώτης Ρεμπής, Γιώργος Δράκος, Μαρίνα Ντούσκα.

IMG 0008

Ο κ. Γιόγιακας ανέφερε: «Αιθεροβάμονες ενός μικρόκοσμου. Άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την κοινωνία. Είμαστε απέναντι στον κίνδυνο να κόψουμε εθνικό νόμισμα, υποτιμημένο με συνέπειες που κανείς δε μπορεί να συλλάβει αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν κυβερνούν εδώ και πέντε μήνες. Ο κ. Τσίπρας μιλούσε για νταούλια και ζουρνάδες, που θα βαρούσε για να χορεύουν οι αγορές. Το Νοέμβριο του 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός όταν τέθηκε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, μας έλεγε: ''Αν επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός να κάνει δημοψήφισμα και θέσει στο λαό ευρώ η μέτρα και ευρώ ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πριν την κάλπη''. Αυτά ήταν τα λόγια του κου Τσίπρα».

IMG 0025

Ο κ. Ρεμπής τόνισε: «Θέλω να πω ότι είμαι εδώ σαν απλός πολίτης, σαν πατέρας, σαν Έλληνας. Από την αρχή θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πιστεύω ούτε στο ΝΑΙ ούτε στο ΟΧΙ. Και τα δύο είναι διχαστικά. Και μέσα από αυτό το διχαστικό δημοψήφισμα δημιουργούμε αντιπαραθέσεις άλλων εποχών.

Δε μπορούμε να τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στη δραχμή. Γι' αυτό το σύνθημα όλων των Ελλήνων την Κυριακή πρέπει να είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ».

IMG 9575

Η κα Ντούσκα υποστήριξε: «ΝΑΙ γιατί μόνο σε συνεργασία με τους εταίρους και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, μπορεί να διασφαλιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την ολοκληρωτική φτώχεια. ΝΑΙ γιατί μόνο μέσα στην ΕΕ και σε συνεννόηση με τους εταίρους μπορεί να διασφαλιστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέσεις των πολιτών και η βιώσιμη διαχείριση του χρέους της χώρας. ΝΑΙ γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πλήρη φτωχοποίηση της χώρας και την καταδίκη του λαού να γυρίσει σε συνθήκες βιοτικού επιπέδου της δεκαετίας του '80 και της Αλβανίας του Χότζα. ΝΑΙ για να είναι τα πτυχία μας ισότιμα σε μία παγκόσμια αγορά. ΝΑΙ για να μη φτάσει η ανεργεία σε δυσθεώρητα ύψη. ΝΑΙ γιατί το χρωστάμε στις νέες γενιές.

Γιατί την πατρίδα δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

IMG 9577

Ο κ. Δράκος είπε: «Στο τέλος θα μου επιτρέψετε να απαγγείλω το to be or not to be. Δεν αντέχει τούτος ο λαός άλλο διχασμό. Δεν μπορεί σε μία πατρίδα που έχει δώσει στην Ευρώπη τον ορθό λόγο, να μη μένει στη χώρα που τον γέννησε ο ορθός λόγος».

IMG 9593

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στην παραλία της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν οι υποστηρικτές της Επιτροπής στήριξης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.).

Ομιλίες πραγματοποίησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας η Πέγκυ Κανελλοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Δημήτρης Κωνής, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΣΥΠ Γιώργος Νίτσας, το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Βαγγέλης Μπακόλας, ο δημοτικός σύμβουλος Πάργας Θανάσης Ράπτης και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

IMG 9597

Ο κ. Κωνής τόνισε: «Να πει ο λαός μας ΟΧΙ στο φόβο που επικρατεί. Να κλείσει τα αυτιά του στους εκβιασμούς. Να πει το ΟΧΙ στην καταστροφή της πατρίδας μας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο που οι προπαγανδιστές δε μιλούν καθόλου για τη δημοκρατία και τη λαϊκή έκφραση. Δεν είναι τυχαίο πως προσπαθούν να μας συνηθίσουν στην λογική του λιγότερου κακού.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, θα νικήσουμε».

IMG 9602

Ο κ. Νίτσας είπε: «Σέβομαι και τιμώ τον καθένα για την επιλογή που κάνει.

Δεν είναι εχθρός μου αυτός που έχει διαφορετική άποψη.

Οι πιο πολλοί παθιαζόμαστε γι’ αυτό που νομίζουμε σωστό για την Ελλάδα. Και το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε την Κυριακή δεν είναι να κερδίσει η άλλη άποψη. Είναι να χάσουμε τον πολιτισμό μας, την ευγένεια και τον σεβασμό μας στην αντίθετη άποψη. Να χάσουμε την ψυχή μας.

Μετά το δημοψήφισμα, θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να παλέψουμε. Θα είμαστε πάλι μαζί σε χαρές και σε λύπες, άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά και είναι κρίμα που κάποιοι που εξυπηρετούν συμφέροντα, επιδιώκουν να μας διχάσουν.

Πάμε όλοι μαζί για την Πατρίδα μας

Πάμε όλοι μαζί για τα τους γονείς μας

Πάμε όλοι μαζί για τα παιδιά μας

Λέμε ΟΧΙ την Κυριακή με την ελπίδα να ξεπεράσουμε όσο δυνατόν γρηγορότερα την κρίση και με λιγότερες απώλειες.

Λέμε ΟΧΙ τη Κυριακή για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών μας».

IMG 9610

Ο κ. Ράπτης ανέφερε: «ΟΧΙ στο ΝΑΙ της υποτέλειας των Σαμαροβενιζέλων, ΟΧΙ γιατί η εθνική μας ανεξαρτησία δεν διαπραγματεύται. Και όπως είπε ο ποιητής: ''Της θαλάσσης τα κύματα καλύτερα να πνίξουν την πατρίδα μου σαν ναυαγισμένη, παρά προστάτες να έχουμε''», ενώ ο κ. Μπακόλας σχολίασε μεταξύ άλλων: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτόν τον τόπο, για να καταλάβουμε οι πάντες ότι αυτή η δουλειά δεν έχει πισωγύρισμα. Γι' αυτό λοιπόν την Κυριακή το βράδυ ας πανηγυρίσουμε μαζί, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει. Και πιστεύω πως θα είναι ΟΧΙ».

IMG 9612

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπάρκας υποστήριξε: "Δεν μπορούμε να δεχτούμε το επιχείρημα των ακραίων του Βερολίνου ότι η Ευρώπη ταυτίζεται με τα σκληρά μνημόνια, ότι η Ευρώπη είναι ισοδύναμο με τον διαρκή καταναγκασμό στη λιτότητα, σε μια λιτότητα δίχως μέλλον.

Αν δεν το αμφισβητήσουμε τώρα αυτό το δόγμα τότε βάζουμε ταφόπλακα στην ελπίδα. Τελειώνει το όραμα των λαών, αλλά και το όραμα το δικό μας για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής και αποδεχόμαστε, ότι έχουμε και θα έχουμε μια Ευρώπη της τιμωρίας, μια Ευρώπη των εκβιασμών, μια Ευρώπη των τελεσιγράφων, μια Ευρώπη που θα κυριαρχεί ο πιο ακραίος νεοφιλελευθερισμός.

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε επισκέπτης ούτε φιλοξενούμενος στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων.

 

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε καν θεσμικά με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες, να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το κοινό μας σπίτι.

Αυτό το δικαίωμα δεν σκοπεύουμε να το παραχωρήσουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγο.

Πρεβεζάνοι, Πρεβεζάνες,

 IMG 9614

Πολλοί ρωτάνε το εξής: «Οι δανειστές μάς δίνουν μια συμφωνία άθλια. Εάν την αρνηθούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα;». Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει ότι είναι μονόδρομος να αποδεχθούμε ό,τι μας ζητήσουν. Υπήρξαν πολιτικοί αρχηγοί που είπαν ότι θα ψήφιζαν οποιαδήποτε συμφωνία και άλλοι που δε χρειάζεται να το πουν, διότι το έκαναν πέντε χρόνια τώρα. Όμως, η επόμενη μέρα της δημοκρατικής επιλογής και ενός περήφανου «όχι», θα είναι μια μέρα που θα βρει τη χώρα μας με πολύ πιο ενισχυμένη τη διαπραγματευτική της δυνατότητα. Ταυτόχρονα και η ώρα της αλήθειας για τους πιστωτές.

Ταυτόχρονα, ένα περήφανο ΟΧΙ θα στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, ότι η Ελλάδα δεν είναι game over.

Και η πρόθεσή μας για έναν αληθινά έντιμο συμβιβασμό και για μια πραγματικά βιώσιμη συμφωνία θα παραμένει διαρκώς εκεί στο τραπέζι, αλλά στο τραπέζι και μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, όχι στο τραπέζι των εκβιασμών. Και όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό του ΟΧΙ τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι. Μόνο έτσι υπάρχει δυνατότητα να πετύχουμε μια συμφωνία με ισχυρό πρόσημο για την ανάπτυξη, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, αλλά και με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Το δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά το μέλλον του λαού μας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο πρεβεζάνικος λαός, απερίσπαστος από απειλές, εκβιασμούς και προβοκάτσιες, με νηφαλιότητα, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης, ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας. Η επιλογή αυτή βαραίνει τον καθένα και την καθεμιά μας, κυρίως όμως είναι μια επιλογή ελπίδας και δημοκρατίας.

Το ΟΧΙ δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα. Το ΟΧΙ είναι αποφασιστικό βήμα για μια βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη, συμφωνία που θα φέρει την ανάπτυξη της χώρας και του λαού μας».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο αναλυτικά στους τρεις Δήμους (Πρέβεζας, Πάργας,
16 Μαϊος 2024
Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ...
16 Μαϊος 2024
Η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην θεματική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 8μ.μ. στην Παραλία, ενόψει και των ...
15 Μαϊος 2024
O βουλευτής, Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Ιωάννινα και των όσων ...
13 Μαϊος 2024
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας περιόδευσε την Παρασκευή η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατρός και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών ...

Αθλητισμός

13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των Ιωαννίνων Κ18 Η 15 χρονη Χαρά (γεν.2009) σημείωσε
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...

Πολιτισμός

16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να στηρίξει τις θεατρικές δημιουργίες των σχολείων.
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...
13 Μαϊος 2024
Tην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών ταινία του του Ruben Östlund « Tο Τρίγωνο της Θλίψης » προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη ...
09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...