Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:28

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ – Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια της Πρέβεζας και στο Δημαρχείο

Ο συντονισμός σωματείων δημοσίου τομέα στην Πρέβεζα οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί στα δικαστήρια, με βάση το παρακάτω πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ:

 

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και όλους τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.

 

Αγωνιζόμαστε για:

 Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.

 Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

 Αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες.

 

Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.

 

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

 

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ α' βαθμού Ν. Πρέβεζας καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο, στις 9 το πρωί:

 

"Όλοι στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο δημόσιο

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πρέβεζας στις 9 το πρωί

 

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών.

  • Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015).

  • Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!! Θέλουν να επιβάλουν σιγή ιχθύος στα σωματεία και σε κάθε πρωτοπόρο – αγωνιστή συνάδελφο!!!

Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα, ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, ο βαθιά ταξικός της χαρακτήρας στην υπηρεσία του αστικού κράτους. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων - εφοπλιστών - μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας μπορούμε να στηριζόμαστε! Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη". Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Να ακυρωθούν σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο, τόπο δουλειάς! Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!

Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.

Δεν κάνουμε πίσω!

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια! 

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ! 

  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε!

Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!  

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός! Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!

Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστεί με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση. Το κάθε σωματείο να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί. Με αποφασιστικότητα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Ούτε ώρα χαμένη! Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Απαντάμε αγωνιστικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, στο νέο μνημόνιο, το αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Κλιμακώνουμε τη δράση μας και δίνουμε άμεση απάντηση με απεργία, την ημέρα που θα φέρουν τη συμφωνία λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή.

Απαιτούμε :

  • Την κάλυψη των τεραστίων κενών που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που προωθεί τις ελαστικές – δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, ανασφάλιστος, χωρίς ΣΣΕ.

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων στους μονοπωλιακούς ομίλους. Καμιά επιχειρηματική δράση στους ΟΤΑ. Έξω οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οι διάφορες ΜΚΟ από τους Δήμους.

  • Την κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που τα εξειδικεύουν, την άμεση ανάκτηση των απωλειών κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Δε μας αξίζει να ζούμε μισή «ζωή». Ορθώνουμε το ανάστημά μας! Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και κυβέρνηση και ΕΕ που τη στηρίζουν. Βγαίνουμε στο προσκήνιο, βάζουμε τις δικές μας πραγματικές «κόκκινες γραμμές». Σπάμε το κλίμα αναμονής, συνεχίζουμε την προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος κόντρα στον παλιό και νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Ο λαός μπορεί να πει την τελευταία λέξη, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ".

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...