Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 22:42

Συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία ανθρωπιάς του Συλλόγου "Η ΑΜΙΣΟΣ" για τους πρόσφυγες

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ» για τη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

IMG 6673

Η προσπάθεια που ξεκίνησαν Ποντιακοί φορείς σε όλη τη χώρα ως μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης και βοήθειας στους πρόσφυγες, στέφθηκε με απόλυτα επιτυχία στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας αφού στα γραφεία του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής, τα οποία το απόγευμα της Τρίτης φορτώθηκαν σε ειδικά ναυλωμένο φορτηγό για να μεταφερθούν στο Πολύκαστρο και από εκεί στην Ειδομένη προκειμένου να διατεθούν στους πρόσφυγες.

IMG 6690

«Δεν κρύβουμε την χαρά μας για την ανταπόκριση, στο κάλεσμα μας, των πολιτών της Ν. Σαμψούντας και Πρέβεζας. Η πρόσφορα είναι μεγάλη, τα μέλη μας και οι φίλοι του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, είδη καθαριότητας και υγιεινής, πάνες, παιχνίδια για τα παιδιά και φάρμακα,για τους πρόσφυγες από τη Συρία, που συνωστίζονται στα σύνορα στην Ειδομένη. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο.Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με αλλά ποντιακά σωματεία απ' όλη την Ελλάδα. Όταν είδαμε στην τηλεόραση το πρόβλημα που ανέκυψε με τους πρόσφυγες ήρθαν στην μνήμη μας αυτά που πέρασαν οι δικοί μας όταν ήρθαν πρόσφυγες από τον Πόντο, μην ξεχνάμε πρόσφυγες είμαστε κι εμείς, τρίτης γενιάς» τόνισε με δήλωσή της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Στέλλα Χαϊτίδου λέγοντας χαρακτηριστικά «στο πρόσωπο των μητέρων που φτάνουν από την Συρία βλέπουμε το πρόσωπο της δικής μας γιαγιάς».

«Είναι γεγονός ότι το προσφυγικό πρόβλημα που εξελίσσεται με αυτήν τη σφοδρότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την Ελλάδα ή από εθελοντές. Είναι απαραίτητη η εξεύρεση άμεσης Ευρωπαϊκής λύσης και η ανάληψη ευθυνών της διεθνούς κοινότητας διότι είναι συνυπεύθυνη για όσα εξελίσσονται στη μεσόγειο με τους πρόσφυγες. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπογραμμίζει: «Και αν ακόμα η αδικία έγινε από άλλον, πήρες και εσύ μέρος σ' αυτή.... Γιατί όποιος μπορεί να εμποδίσει εκείνον που αδικεί και δεν το κάνει, δεν είναι λιγότερος υπεύθυνος από εκείνον που αδικεί». Ο καθένας από εμάς μόνος του ελάχιστα θα μπορούσε να προσφέρει, όμως ενωθήκαμε πολλοί μαζί και έτσι μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τη δυστυχία τους. Όπως σημειώνει ο Μέγας Βασίλειος τους αδικούμε όταν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και δεν το πράττουμε: «Ώστε τοσούτους αδικείς όσοις παρέχειν εδύνασο» καταλήγει η κα Χαϊτίδου.

Έκθεση εικόνων