Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 19:22

"Ώρα μηδέν" για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Στην Αθήνα θα βρεθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αντιπροσωπεία από την Πρέβεζα αποτελούμενη από τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο, το διοικητή του Νοσοκομείου και φορείς της πόλης προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας και να απαιτήσουν άμεσες παρεμβάσεις πριν καταρρεύσει το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

IMG 9459

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη, αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Μπαΐλη να δίνει στην ουσία περιθώριο για να γίνουν οι όποιες ενέργειες μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, αφού όπως είπε από τις 21 αν δεν αλλάξει κάτι η Παθολογική θα καταρρεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

«Μετά τις 20 του μήνα θα διαβιβάσω έγγραφα στην 6η ΥΠΕ για τα προβλήματα της Παθολογικής. Δεν έχω κανένα δικαίωμα εγώ να πω αναστολή λειτουργίας, αυτό θα το αναλάβει η Πολιτεία. Ή θα φέρει να βοηθήσει το Νοσοκομείο ή το Νοσοκομείο μετά τις 21 δεν θα έχει γιατρούς στην Παθολογική Κλινική. Δεδομένου δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μετά την κατάρρευση της παθολογικής κλινικής της Λευκάδας μεγάλη επιβάρυνση, τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα. Ο μήνας αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος διότι αν δεν λειτουργήσει η παθολογική κλινική που είναι η ατμομηχανή του Νοσοκομείου θα υπάρχει σοβαρότερη επιβάρυνση στα άλλα τμήματα. Αφετέρου δε, που είναι και το σημαντικότερο, όταν μια κλινική κλείνει τότε στο μέλλον δεν θα επιχειρήσει κανένας ειδικευόμενος να έρθει σε μια κλινική που είναι υπό κατάρρευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαΐλης υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να βρεθούν μόνιμες λύσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν μέχρι σήμερα γιατροί και προσωπικό .

IMG 9451

Η συζήτηση που τελικά εξελίχθηκε σε πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος έχει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για τη μη ανέγερση νέου Νοσοκομείου, κράτησε περισσότερο από δύο ώρες με τους φορείς να καταλήγουν ουσιαστικά στην απόφαση πως αν δεν υπάρξει ουσιαστικό και άμεσο αποτέλεσμα μέσα από αυτή την πρώτη επαφή με τον Υπουργό που θα γίνει μέχρι την Πέμπτη, τότε θα εξεταστεί ο τρόπος για μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεωργάκος τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου αλλά και για την επαρκή χρηματοδότοση, ενώ ο καρδιολόγος κ. Οικονόμου, έκανε λόγο για απαξίωση του ΕΣΥ και για ρουσφέτια που έφτασαν την καρδιολογική κλινική στο ναδίρ. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να στελεχωθούν άμεσα η χειρουργική, η παθολογική και η καρδιολογική κλινική και χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη για νέο νοσοκομείο 300 κλινών ακόμη και με ΣΔΙΤ λέγοντας χαρακτηριστικά "mea culpa" για το γεγονός πως στο παρελθόν ήταν αντίθετος στην ανέγερση νέου νοσοκομείου με ΣΔΙΤ.

IMG 9444

Την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρου υγειονομικού χάρτη υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δήμας δίνοντας ως παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας το οποίο χαρακτήρισε αχρείαστο από τη στιγμή που η Φιλιππιάδα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Άρτα, ενώ επισήμανε πως το πρόβλημα του Νοσοκομείου δεν λύνεται με ημίμετρα και πρόσθεσε πως ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το κτιριακό θέμα.

«Στόχος μας είναι και παραμένει να κάνουμε μια παμπρεβεζάνικη κινητοποίηση στην Αθήνα» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βουγέλλης, καταθέτοντας ξεκάθαρη πρόταση για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εν συντομία στα προβλήματα του Νοσοκομείου το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πάνω από 115 θέσεις εργασίας και έχει μειωμένο προϋπολογισμό κατά 50%.

Ξεκάθαρη πρόταση για το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε η διεκδίκηση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου να μην είναι πρόσκαιρη αλλά να έχει συνέχεια, ζήτησε ο κ. Κλάπας, ο οποίος απαντώντας και για το κτιριακό ζήτημα επισήμανε πως το μοντέλο ΣΔΙΤ απέτυχε παταγωδώς όπου επιχειρήθηκε και άφησε αιχμές για το Υπουργείο το οποίο δεν προχώρησε το Νοσοκομείο ούτε στο δήμο Ζαλόγγου, ενώ δόθηκε οικόπεδο αλλά και χρήματα για μελέτες.

IMG 9447

«Το έκτρωμα που λέγεται 6η ΥΠΕ πρέπει να σπάσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουμαλεύρης, τονίζοντας πως θα πρέπει επιτέλους να γίνουν βασικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαμάς τόνισε την ανάγκη για δραστικά μέτρα που θα περιλαμβάνουν μέχρι και αποκλεισμό δρόμων.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δημόπουλος σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει δυναμική παρέμβαση στο Υπουργείο την οποία θα στηρίξουν όλοι οι φορείς, ενώ στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες ξεκάθαρα όλων των διοικήσεων του Νοσοκομείου.

«Δεν μπορεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 να μην έχει υποβληθεί ούτε μία μελέτη για την ανακαίνιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου, τον εκσυγχρονισμό του, όταν έτρεχαν τόσα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και για τεχνικό εξοπλισμό!» είπε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει σαφές και άμεσο αποτέλεσμα στη συνάντηση που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα με τον Υπουργό, τότε θα πρέπει να γίνει μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα.

IMG 9491

«Έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα πως όσες κινητοποιήσεις και να έχουν γίνει για πολλά θέματα δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει σήμερα από εμάς να πάρει συγκεκριμένες προτάσεις και να πάει στον Υπουργό. Και στον Υπουργό δεν θα του κάνει ερώτηση, αλλά θα του πει ότι σε 10 μέρες κλείνει η παθολογική κλινική, εγώ θέλω λύση. Θέλω δύο γιατρούς αυτή τη στιγμή! Ερώτηση έκανε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης πριν από 20 ημέρες, χωρίς να έχω πάρει καμία απάντηση. Εδώ θα πρέπει να πάει ο ίδιος ο κ. Μπάρκας, ο κυβερνητικός βουλευτής μας, και να πάρει άμεσα μέχρι το τέλος του μήνα δύο γιατρούς για να μη κλείσει η παθολογική. Μετά από εκεί και πέρα έχουμε όλο το χρόνο να ξαναβρεθούμε, να κουβεντιάσουμε, να δούμε λύσεις και προτάσεις και να τις καταθέσουμε» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στέργιος Γιαννάκης, καλώντας τον κ. Μπάρκα να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

IMG 9496

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι όπως είπε «βάζουν πλάτη» για να συνεχίζει να λειτουργεί, ενω πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν είναι τωρινά, αλλά δημιουργήθηκαν κυρίως από το 2009 και μετά με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Αυτή η κυβέρνηση αύξησε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 500 χιλιάδες ευρώ, όταν από το 2009 ως το 2014 είχαμε περικοπές στους προϋπολογισμούς. Αυτή η κυβέρνηση χαρακτήρισε το νομό της Πρέβεζας ως άγονο Νομό που σημαίνει ότι οι επικουρικοί γιατροί αντί για ένα χρόνο ια μένουν για τρία. Αυτή η κυβέρνηση συζητάει την πρόταση για τη διάσπαση της 6ης ΥΠΕ, που είναι χωροταξικά η μεγαλύτερη ΥΠΕ. Αυτή η κυβέρνηση κάνει προσλήψεις στο χώρο της υγείας έστω και λίγες, όταν οι άλλες κυβερνήσεις διώχνανε κόσμο από όλο το δημόσιο. Αυτά αυτή η Κυβέρνηση τα έκανε μέσα σε 10 μήνες, δεν τα έκανε η προηγούμενη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας ανακοινώνοντας πως μέσα στην εβδομάδα θα βγει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δύο θέσεις επικουρικών γιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός παθολόγου, οι οποίες όπως παραδέχθηκε δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά θα αποτελέσουν μια αρχή για να μην κλείσουν αυτές οι δύο κλινικές.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε πως θα πρέπει να γίνει διαβούλευση για το τί Νοσοκομείο θέλουμε, ενώ καταλήγοντας πρότεινε να γίνει άμεσα η συνάντηση στο Υπουργείο με την παρουσία όλων των φορέων.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, πρέπει να πάμε ενωμένοι» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης προτείνοντας να γίνει μια επιτροπή που θα συναντηθεί μέχρι την Πέμπτη με τον Υπουργό Υγείας, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ξεκαθάρισε πως ο Σύλλογος έχει έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό και πλαίσιο για τη συνέχιση του αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου Πρεβεζας ,οργανώνοντας το συλλαλητήριο εξω από το υπουργείο υγείας σε συντονισμό και με άλλα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία όσο και με επιτροπές αγώνα αλλων περιοχών.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...