Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 02:51

«Κανένας δεν ψήφισε να αυτοκτονήσει» - Συνέντευξη Τύπου στην Πρέβεζα από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ (pics+vid)

Συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ παραχώρησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, όπου κάλεσαν τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη στις 12 Οκτωβρίου και να βρεθούν στη συγκέντρωση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 9.30 το πρωί στο Φόρο.

IMG 9835

Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, η Εύη Πάρλα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η… δεύτερη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προσαρμόστηκε σε όλες τις επιταγές του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιοποιείται και από τους εργοδότες και έχει δώσει αβάντα στο να μπορέσουν να περάσουν, όσα δεν μπόρεσαν να περάσουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Να συμπληρώσει δηλαδή ένα έγκλημα που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε όλη αυτή την αντεργατική λαίλαπα, Η Κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία πρέπει να βρουν απέναντί τους ισχυρά εμπόδια και πρέπει να πάρουν και μία μαζική απάντηση. Και επειδή τώρα τελευταία και μετά τις εκλογές χρησιμοποιείται πολύ το τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι και ότι όλα τα μέτρα έχουν τη συναίνεσή τους, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο κόσμος, δεν πήγε να ψηφίσει για να βάλει το κεφάλι του στη… γκιλοτίνα, να χάσει το εισόδημα και τα δικαιώματά του, που είναι κατακτημένα με κόπο, αίμα και μεγάλους αγώνες» και πρόσθεσε:

«Καλούμε στην απεργία για να σπάσει και αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και μοιρολατρίας που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους και τον υπόλοιπο λαό και να χτυπηθεί ο φόβος που κυριαρχεί στο χώρο δουλειάς».

Παράλληλα η κα Πάρλα τόνισε: «Αυτή η απεργία δε θα είναι το τέλος. Θα είναι η αρχή για τη δημιουργία ενός κινήματος ταξικά προσανατολισμένου, που θα βάζει στο στόχο τον πραγματικό ένοχο, που είναι η τωρινή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά και η μεγαλοεργοδοσία που γι’ αυτήν διαπραγματεύονται και παίρνουν τα μέτρα. Όλα αυτά δε θα ωφελήσουν τον απλό λαό… Χρειάζεται κίνημα απαλλαγμένο από τος συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπάρχουν σήμερα και είναι προσανατολισμένες στο πως να βγάλει τα κέρδη ο εργοδότης, στο να περιμένει λίγο ο κόσμος, στο πως να μην κινητοποιηθεί ο εργάτης».

IMG 9842

Εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Σπύρος Κλινάκης υποστήριξε: «Υπήρχε μία έντονη διαπάλη, ανάμεσα σε δύο γραμμές πάλης που λέμε εμείς. Η μία γραμμή στο αγροτικό κίνημα έλεγε ότι αυτή είναι η κατάσταση, έχουμε κοινή αγροτική πολιτική, έχει θετικά,  να αντιπαλέψουμε τα αρνητικά της. Μία γραμμή πάλης που οδήγησε σε κρατικοδίαιτες τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτή η γραμμή πάλης οδηγεί στην αυταπάτη ότι μία Κυβέρνηση ή μία Πλατεία τύπου αγανακτισμένων, που θεωρεί πως αλλάζει τη συνείδηση του κόσμου και πάει ένα βήμα μπροστά, καλλιεργεί αυταπάτες ότι μία Κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματα. Το προηγούμενο οκτάμηνο νομίζω ότι έχει αποδείξει πως αυτή η γραμμή πάλης δεν οδηγεί στη λύση των προβλημάτων, αντίθετα τα οξύνει. Η άλλη γραμμή πάλης είναι αυτή που ακολούθησε η Ομοσπονδία μας, που συνταυτίστηκε με την Ομοσπονδία της Άρτας και άλλες και συμπορεύτηκε με τη γραμμή της ΠΑΣΥ. Είναι η γραμμή που βάζει στο… κάδρο ότι η ΚΑΠ είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι για την πρόοδο του καπιταλισμού τους».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας επισήμανε ακόμη: «Μας λοιδορούσαν κάποιοι όταν λέγαμε καμία ιδιωτικοποίηση στη ΔΩΔΩΝΗ. Αυτοί που σήμερα λένε καμία αγοραπωλησία στη ΔΩΔΩΝΗ, αλλά λένε και ότι το τίμημα είναι μικρό. Δηλαδή συμφωνούν να πουληθεί. Αυτός είναι ο συμβιβασμός. Εμείς αντιτάσσουμε ότι η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Είναι ο αγώνας για την επιβίωση τη δική μας και την παραγωγή φθηνών αγροτικών προϊόντων που να απευθύνονται σε πλατιά λαϊκή μάζα. Πήραμε μία απόφαση για πολύμορφες κινητοποιήσεις χωρίς να κάνουμε φετίχ τίποτα. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Κανένας δεν ψήφισε να αυτοκτονήσει. Κανένας δεν ψήφισε γι’ αυτά τα βάρβαρα μέτρα. Όλοι πήγαν στη λογική του καλύτερου ή έτσι νόμιζαν. Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Πρέπει να τιμωρήσουν εκείνους που τους κορόιδεψαν και νομίζουν ότι τους… γέλασαν, παίρνοντας την ψήφο τους. Να τους απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στο δρόμο, τον αγώνα…».

IMG 9843

Ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Πρέβεζας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας, Μιχάλης Πρίσκας είπε:

«Ένας φοιτητής σήμερα χρειάζεται πάνω από 500 ευρώ το μήνα για να καταφέρει να σπουδάσει, αφού αναγκάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για ενοίκιο, λογαριασμούς, σίτιση, μεταφορές και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Γι’ αυτό και αρκετοί πρωτοετείς σπουδαστές δεν φτάνουν καν στην Πρέβεζα για σπουδές, ενώ πολλοί σπουδαστές μεγαλύτερων ετών είτε αναγκάζονται να δουλέψουν είτε μετά το τρίτο έτος γυρίζουν σπίτια τους και εμφανίζονται στην εξεταστική περίοδο» και πρόσθεσε:

«Απολύουν τους γονείς μας από τις δουλειές, δε θα απολύσουν κι εμάς από τις σπουδές μας. Τα προβλήματά μας όμως δεν είναι ουρανοκατέβατα. Η αιτία γι’ αυτή την εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται στην υποχρηματοδότηση, πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Αφήνουμε πίσω τις δυνάμεις εκείνες που μας έφεραν έως εδώ και ακόμη και σήμερα ψάχνουν τις λύσεις σε συναντήσεις με περιφερειάρχες, δημάρχους και μακριά από τους φοιτητές. Ό,τι έχει κατακτηθεί, έχει κατακτηθεί με αγώνες με σωστό προσανατολισμό και συμμάχους. Η ιστορία μας διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται με το λαό και τη νεολαία στη γωνία και τον καναπέ τους».

Κάλεσε τους σπουδαστές του ΤΕΙ να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι και να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων να επιστραφούν τα αποθεματικά των σχολών, επαρκή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των σπουδαστών, ούτε ένα ευρώ για σίτιση, στέγαση και μεταφορές, άμεση ανέγερση εστίας στην Πρέβεζα κ.α.

Εκ μέρους της ΟΓΕ Πρέβεζας, η Λίτσα Καραμάνη ανέφερε:

IMG 9847

«Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες, νέες μητέρες,

 Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες πχ στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6μήνες μέχρι 17χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας.

Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά.

Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

 Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μόνο τα «προεόρτια» του αντιλαϊκού λογαριασμού, που ετοιμάζει κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής θύελλας.

Μας λένε ότι «η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι βήμα για την ισότητα»

Κάνουν «σκονάκι» από τις αποφάσεις της ΕΕ που θεωρεί «διάκριση εις βάρος των γυναικών» την διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών, των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στα πλαίσια μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...