Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 11:33

«Ζεσταίνεται» το «μέτωπο» αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων στο Ν. Πρέβεζας (photo)

Μηνύματα αγώνα και συγκρότησης μετώπου αντίστασης στο ασφαλιστικό που σχεδιάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγήκαν από τη συνέλευση αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της παμπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών, που συνεδρίασε την Τετάρτη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων, με πρώτη το συλλαλητήριο στο Φόρο το πρωί του Σαββάτου στις 10.30 και οι συμμετέχοντες έδειξαν αποφασισμένοι να βγάλουν τρακτέρ στους δρόμους, να κάνουν κάτι παραπάνω από φανερή την παρουσία τους στην πόλη και να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Πρέβεζας.

 IMG 9876

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Νάνος, ο οποίος ανέφερε:

«Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή!

Τα προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό με τον ΕΝΦΙΑ να συνεχίζεται, με τους φόρους να αυξάνονται θα διώξουν με βίαιο τρόπο μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών από την παραγωγή.

Τα μέτρα αυτά θα συμπιέσουν βάναυσα τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου σε κάθε αγροτική περιοχή συμβάλλοντας στην καταστροφή  ενός  μέρους της εγχώριας παραγωγής, ενισχύοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα κυκλώματα με προνομιακές σχέσεις με τις πολυεθνικές,  με κριτήριο τις ανάγκες ανάπτυξης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να βγουν αυτοί  από τη κρίση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Τα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει στην ιδρυτική μας διακήρυξη παραμένουν επίκαιρα.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων περνάει μέσα από την πάλη για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αλλά και η σημερινή μαζική μας συνέλευση διαμορφώνουν όρους ανατροπής , όρους για μια μάχη που θα τραυματίσει το μνημονιακό μπλοκ, όρους για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση για να πάει το καράβι αλλιώς.

Το ερώτημα είναι πως θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα.

Πρώτον , πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα για να νικήσουμε. Αγώνας λοιπόν όχι για την τιμή των όπλων αλλά για να μην έρθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή με αποφασιστικό αγώνα διαρκείας.

Δεύτερον , όροι νίκης θα διαμορφωθούν μόνο αν ο αγώνας είναι στα χέρια των αγωνιζόμενων με αυθεντικό συντονισμό των κινητοποιήσεων και όχι στα χέρια των αγροτοπατέρων και εργατοπατέρων.

Τρίτο , όροι νίκης θα διαμορφωθούν εάν επιτευχθεί ενότητα και μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με κριτήριο τις συνολικές μας ανάγκες και όχι τα μικροσυμφέροντα του καθενός.

Τέταρτο , τα αιτήματά μας ( π.χ δημόσια ασφαλιστικό σύστημα για όλους) δεν πρέπει να έχουν ως κριτήριο διαμόρφωσης το μοίρασμα της φτώχειας αλλά τα σύγχρονα δικαιώματά μας με βάση του πλούτο που παράγεται έτσι όπως περιγράφεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

Πέμπτο , ο αγώνας μας πρέπει να έχει ισχυρό πολιτικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι ζωές μας και οι ανάγκες μας θα μπαίνουν:

Α) πάνω από την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

Β) πάνω από τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της Ε.Ε

Γ) πάνω από τους νόμους ισχυροποίησης των τραπεζών

Δ) πάνω από αυτούς που θέλουν να συγκεντρώσουν πλούτο και σε γη σε λίγα χέρια

Ε)πάνω από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στ) πάνω από τα μνημόνια και όλες τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν, σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε με αποφασιστικότητα.

Το συντονιστικό της επιτροπής αγώνα καλεί το Σαββάτο 23/1 στις 10:30π.μ σε συλλαλητήριο στο ΦΟΡΟ. Ένα συλλαλητήριο συνέχεια των δύο προηγούμενων που έχουν γίνει.

Εισηγούμαστε σήμερα στη συνέλευση τη συμμετοχή μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φλεβάρη στην AGROTIKA.

Συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη με προσυγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ και πορεία σε χώρο συγκέντρωσης των αλιέων στο λιμάνι.

Συγκρότηση κέντρου αγώνα-μπλόκου στη πόλη.

Τέλος νέα ανοιχτή συνέλευση αμέσως μετά τη κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη».

 

 

Κατέληξαν οι παριστάμενοι και στην παρακάτω ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

 

«Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή!

 

Από το 1950 μέχρι το 1990 οι κυβερνήσεις δάνειζαν τα λεφτά των ασφαλισμένων με αρνητικά επιτόκια. Η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίστηκε με το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα και του κουρέματος μέσω PSI μέχρι πρόσφατα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αξιοποιώντας το 3ο μνημόνιο στο δρόμο που χάραξαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια προχωρά σε αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης . Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη - αγρότισσα - αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη)!

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β' εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019. Η συνολική επιβάρυνση του αγρότη/κτηνοτρόφου για την ασφάλισή του θα είναι 27,45% στο ασφαλιστικό εισόδημά του το 2019.

Από 1/1/2017 η ασφαλιστική εισφορά θα είναι 468,8 ευρώ το μήνα, 5.625,6 ευρώ το χρόνο. Αυτό λοιπόν το ποσό είναι το κατώτερο, στο οποίο θα υπολογίζονται οι ελάχιστες εισφορές για σύνταξη και υγεία που θα υποχρεούται να καταβάλλει για την ασφάλισή του κάθε αγροτοκτηνοτρόφος, οι οποίες είναι: 5.625,6 x 27,45% = 1544,23 ευρώ, ακόμη κι αν τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημιές ή μικρότερο εισόδημα. Με το ίδιο κατώτατο ποσό επιβαρύνεται η αγρότισσα και κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογενειακής εκμετάλλευσης που δεν έχει άλλη ασφάλιση. Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,6 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη με το πραγματικό και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα, από το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα.

Τα προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό με τον ΕΝΦΙΑ να συνεχίζεται, με τους φόρους να αυξάνονται θα διώξουν με βίαιο τρόπο μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών από την παραγωγή.

Τα μέτρα αυτά θα συμπιέσουν βάναυσα τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου σε κάθε αγροτική περιοχή συμβάλλοντας στην καταστροφή  ενός  μέρους της εγχώριας παραγωγής, ενισχύοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα κυκλώματα με προνομιακές σχέσεις με τις πολυεθνικές,  με κριτήριο τις ανάγκες ανάπτυξης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να βγουν αυτοί από τη κρίση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια ότι και αν αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Βάζουμε την ανάγκες μας για σύνταξη στα 60( 58 για γυναίκες), με αξιοπρεπείς συντάξεις και αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα πάνω από την αποπληρωμή του χρέους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της Ε.Ε, τις τράπεζες, τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν.

Όλοι στον αγώνα ενωμένοι σε κοινό μέτωπο με επαγγελματίες-εργαζόμενους-ανέργους και νεολαία, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για να πετάξουμε

το αντιασφαλιστικό τερατούργημα στο καλάθι των αχρήστων.

 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1 ΣΤΙΣ 10:30 π.μ ΣΤΟ ΦΟΡΟ

 

Στις 28/1 συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσ/νίκη

Στις 4/2 συμμετέχουμε στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

 

 

Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων-αλιέων και γεωτεχνικών».

 

 ef007f82051a44e97fae66cff3f077b8 L

Ανοικτό το ενδεχόμενο αγροτικών μπλόκων από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας

 

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ από την πλευρά της ετοιμάζεται για την κινητοποίησή της την Παρασκευή στο Φόρο στις 11 το πρωί και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις να δούμε αγροτικά μπλόκα και στο Νομό Πρέβεζας.

 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

 

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΟ «ΦΟΡΟ» 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δε θα τους αφήσουμε να μας “στραγγίσουν” και να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αποτελεί λαιμητόμο για όλους προβλέπει για τους αγρότες σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% που είναι σήμερα στο 20% το 2019.

Πιο συγκεκριμένα οι ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Από το β' εξάμηνο, του 2015 και για το 2016, αυξάνεται ο συντελεστής των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% στο 10%, με αποτέλεσμα το ποσό της κατώτερης πρώτης κλίμακας ασφάλισης να πάει από 753 σε 950 ευρώ.

  2. Από 1 / 1 / 2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14% και σ' αυτόν θα προστεθούν άλλα 6,95% για την Υγεία και ένα 0,50% για την αγροτική εστία, δηλ. 21,45% συνολικά. Επίσης η ασφαλιστική εισφορά θα υπολογίζεται στο 80% του κατωτέρου μισθού του άγαμου εργαζόμενου άνω των 25 ετών, ο οποίος σήμερα είναι 586 ευρώ και το 80% είναι 468,80 ευρώ το μήνα, που σημαίνει κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα 5.625,60 ευρώ το χρόνο.

Άρα ο κάθε αγροτοκτηνοτρόφος θα υποχρεούται να καταβάλλει ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές 5.625,6 x 21,45% = 1.206,70 ακόμη κι αν τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημιές ή μικρότερο εισόδημα. Με το ίδιο κατώτατο ποσό επιβαρύνεται η αγρότισσα και κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογενειακής εκμετάλλευσης που δεν έχει άλλη ασφάλιση. Επομένως ένα αγροτικό ζευγάρι θα πληρώσει 1.206,70 x 2 = 2.413,4 ευρώ. Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,60 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα από το κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα.

  1. Για το 2018 θα πληρώσει 1.375,46 ευρώ, καθώς ο συντελεστής θα πάει στο 17% δηλ 5.625,6 x 24,45% = 1375,46 ευρώ και ένα αγροτικό ζευγάρι 1375,46 x 2 =2.751ευρώ

  2. Το 2019 θα πληρώσει 1.544,23 ευρώ, αφού ο συντελεστής θα φτάσει στο 20% δηλ 5.625,6 x 27,45% = 1.544,23 ευρώ και ένα αγροτικό ζευγάρι 1.544,23 x 2 = 3.088,45 ευρώ

Όσο για το φορολογικό σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης έχουμε:

  • Για φέτος ένας αγροκτηνοτρόφος με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει για φόρο 2.000 ευρώ, καθώς ο φορολογικός συντελεστής από 13% που είναι σήμερα ανεβαίνει στο 20% (10.000 x 20% = 2.000) κι άλλα 2.000Χ75%=1.500 ευρώ ως προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, που από 55% που είναι, ανεβαίνει στο 75%. Συνολικά 3.500 ευρώ.

  • Από το 2017 και μετά, ο συντελεστής φορολόγησης ανεβαίνει στο 26% και η προκαταβολή φόρου στο 100%, οπότε ο αγροτοκτηνοτρόφος θα πληρώνει συνολικά 5.200 ευρώ.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.ά.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, με την δημιουργία νέων, με επιτροπές αγώνα, με την Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Ν. Πρέβεζας, σε συντονισμό με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων οργανώνουμε τον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

 

 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Πρέβεζας

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ:

 

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τα νέα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο, όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτή την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν «καλύτερο σχέδιο», χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών. Να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ’ όλη τη χώρα, που πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...