Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 14:34

Τα τρακτέρ του... μόχθου στους δρόμους της Πρέβεζας (pics+vid)

Με συνθήματα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, αγρότες, εκπρόσωποι σωματείων, άνεργοι, νέοι και ηλικιωμένοι, κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας διαδήλωσαν στην πόλη την πρόθεσή τους να στήσουν «μπλόκο» στις πολιτικές της Κυβέρνησης και της ΕΕ να «στραγγίσουν» και να τσακίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερο τόνο στην κινητοποίηση έδωσαν τα τρακτέρ των αγροτών, τα τρακτέρ του... μόχθου, όπως χαρατηριστικά ειπώθηκε στο συλλαλητήριο.

IMG 9915

«Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αποτελεί λαιμητόμο για όλους προβλέπει για τους αγρότες σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% που είναι σήμερα στο 20% το 2019. Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος Κλινάκης.

IMG 9885

Ομιλία συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, έκανε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, Γιώργος Πούμπης.

IMG 9908

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Πρέβεζας για περίπου 20 λεπτά και αντιπροσωπεία τους προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Πρέβεζας, κ. Τραχανά.

 

Έκθεση εικόνων