Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 17:55

«Διχάζει» το θέμα του λιμανιού – Δε συζητήθηκε το θέμα και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο – Ευθύνες στη δημοτική αρχή και ανακρίβειες καταλογίζει η παράταξη Κλάπα – Όλοι οι διάλογοι

Συζήτηση μεγάλης έντασης και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκάλεσε η ενημέρωση που έκανε η κα Παρθενία Καζάκου, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, για τη σύσκεψη που έγινε στην ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων), αναφορικά με το λιμάνι της Πρέβεζας, θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ το atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ).

12660198 10153469754182648_1820052195_n

Η ενημέρωση «πυροδότησε» μία συζήτηση σε έντονο ύφος, ωστόσο για μια ακόμη φορά το από Σεπτέμβριο αίτημα της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας», να συζητηθεί αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του λιμανιού, που προκάλεσε και αποχωρήσεις (διαβάστε ΕΔΩ), δεν ικανοποιήθηκε, παρά τις δεσμεύσεις.

Το atpreveza σας μεταφέρει αναλυτικά όλους τους διαλόγους και τις τοποθετήσεις της συνεδρίασης της Τετάρτης.

 12607314 10153469754157648_22274809_n

Παρθενία Καζάκου (Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας): «Μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κορωναίο, παραστήκαμε σε αυτή τη σύσκεψη. Ήταν η πρώτη φορά που κληθήκαμε. Ήταν επίσης εκπρόσωποι των λιμενεργατών, φορτηγατζήδες, ο βουλευτής ο κ. Μπάρκας και εκπρόσωποι των επενδυτών.

Από την αρχή φάνηκε πως στην ΕΣΑΛ γνώριζαν το θέμα της Πρέβεζας πάρα πολύ καλά. Προφανώς κάποιοι τους ενημερώνουν. Καταλήξαμε έχοντας από την πλευρά του επενδυτή μία στάση συμβιβαστική, αλλά και από τους παρευρισκόμενους, ώστε να ''παντρέψει'' η ΕΣΑΛ τις απαιτήσεις του έργου και για τις δύο πλευρές. Η κατάληξη ήταν να γίνει η πρόταση από τον κ. Παπαδόπουλη, ο οποίος είναι μέλος της ΕΣΑΛ, που λέει το εξής:

Να γίνει μία εισήγηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προς την ΕΣΑΛ, για τη χρήση του δυτικού προβλήτα του λιμανιού, για τα εμπορικά πλοία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και να συνταχθεί μία μελέτη, προκειμένου να γίνει μία μετατόπιση του κυματοθραύστη. Το ζήτησαν αυτό προκειμένου να λυθούν κάποια άλλα ζητήματα όπως γνωρίζετε, κάποιες αδειοδοτήσεις κτλ. και βέβαια να γίνει αυτή η εισήγηση, εφόσον υπάρχει από την πλευρά μας, ότι πήραμε απόφαση να ισχύσει η τροποποίηση του Master Plan, λύση Β. Μας είπαν κάντε την εισήγηση να προχωρήσουν κάποια ζητήματα.

Είμαστε έτοιμοι, υπάρχει δέσμευση και περιμένουμε από την τεχνική υπηρεσία. Αυτά ειπώθηκαν ενώπιον όλων».

 12665844 10153469754142648_1652959437_n

Δημήτρης Παππάς (επικεφαλής ΑΣΥΠ): «Ποια είναι η αρχική απόφαση για τον κυματοθραύστη; Από τι υλικό θα κατασκευαστεί ο κυματοθραύστης; Ποιος θα πληρώσει τη μελέτη;»

 

Παρθενία Καζάκου: «Αυτό είναι θέμα του μελετητή... Εμείς μιλάμε για μία μετακίνηση. Αυτό αναφέρεται στη σύμβαση του 2013. Αυτό άλλωστε βολεύει και τη δυτική προβλήτα και την κίνηση του εμπορικού λιμανιού. Εγώ απλά σας μεταφέρω τι ειπώθηκε εκεί...»

 

Βαγγέλης Ροπόκης (δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας): «Είναι αναγκαίο να πάρουμε εμείς απόφαση, γιατί ο κυματοθραύστης είναι εντός του λιμένος. Εφόσον είμαστε διαχειριστές 100% εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι είτε θετική είτε αρνητική».

 

Δημήτρης Παππάς: «Απόφαση που είχε ήδη ληφθεί»

 12650186 10153469754132648_782325760_n

Μιλτιάδης Κλάπας (επικεφαλής «Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας): «Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει μία παραπλανητική συμπεριφορά από την πλευρά της πλειοψηφίας. Ο κ. Δήμαρχος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, που αποχωρήσαμε, είπε ότι και αύριο και μεθαύριο αν θέλετε και όποτε θέλετε είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Δεν είναι καν θέμα αν και ήρθε νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Δήμαρχος είχε δεσμευτεί για μία συζήτηση, η οποία πάλι δε γίνεται...

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η απόφαση για το master plan του λιμένα και το λιμενοβραχίονα έχει παρθεί με σύμφωνη και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ και έξι μήνες και εδώ και έξι μήνες, η απόφασή μας δεν είναι ακόμη στο αρμόδιο Υπουργείο και την ΕΣΑΛ και μετά από 6 μήνες συζητάμε πάλι πως θα το στείλουμε. Εμείς δεν έχουμε καμία εμμονή με το λιμάνι ή με τη Μαρίνα. Υπάρχει ένα ζήτημα έτσι κι αλλιώς συμβιβασμού διαφορετικών τάσεων μέσα στο λιμάνι, όπου η μία μπορεί να αποβεί σε βάρος της άλλης. Αυτή είναι η αγωνία μας και πολλές φορές έχουμε πει ότι αυτό που συμβαίνει είναι υποβάθμιση, μετά και τις απρέπειες που έγιναν με την αναθεώρηση του Master Plan και την απόδοση δημόσιων χώρων στη Μαρίνα. Η υποβάθμιση του εμπορικού λιμένα είναι της ίδιας σημασίας και οικονομικής αξίας για την πόλη, καθώς αφορά μία μεγάλη δραστηριότητα και πολλές ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίες εξυπηρετούνται από αυτό. Έχει σημασία για την οικονομία της πόλης και κάποιοι λένε και γι' αυτή της Ηπείρου.

Άρα η ετοιμότητα του φορέα διαχείρισης, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Δήμου Πρέβεζας, ώστε να απαντά ποιες είναι οι θέσεις του, για να μην υποβαθμιστεί το εμπορικό λιμάνι είναι εξαιρετικής σημασίας. Άρα η αμεσότητα που θα το κάνουμε έχει σχέση με το τι θα γίνει με το λιμάνι. Και αυτή τη στιγμή εμείς επιμέναμε να συζητήσουμε, γιατί θα πρέπει να υπάρχει άμεση απάντηση που να αφορά το σύνολο του Δήμου. Δηλαδή να καταλάβουν όλοι στο Υπουργείο ότι στο θέμα της αναβάθμισης του εμπορικού λιμένα συγκροτούμε ένα αραγές μέτωπο. Και με αυτά που είπε η κα Πρόεδρος, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση -για να μη πω κι άλλα που ξέρω- στο συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης νομίζω ότι είστε ανακόλουθοι και γίνεται ανακόλουθος και ο κ. Δήμαρχος, γιατί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι θα το συζητήσουμε όποτε θέλετε. Κε Δήμαρχε δε σας κάνω επίθεση. Λέω όμως ότι δεσμευτήκατε ότι θα γίνει συζήτηση. Το δημοτικό συμβούλιο δε μπορεί όχι να πάρει απόφαση, αλλά ούτε να συζητήσει για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα».

 

Γιώργος Φραγκούλης (Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου): «Θα παρακαλέσω να ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία όποιος θέλει να βάλει ένα θέμα»

 

Βαγγέλης Τσοβίλης (δημοτικός σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης): «Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε έρθει μία απόφαση της ΕΣΑΛ που καταργούσε το δυτικό λιμένα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση τότε να αρθεί η απόφαση της ΕΣΑΛ. Αυτό ήταν το ομόφωνο. Ουδέποτε συμφωνήσαμε εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση ούτε να μετατραπεί το δημόσιο κομμάτι σε δημοτικό, ούτε για την ''ιδιωτικοποίηση''. Είμαστε υπέρ της συζήτησης του θέματος άμεσα».

 12650554 10153469754042648_1055897915_n

Χρήστος Μπαϊλης (Δήμαρχος Πρέβεζας): «Εγώ να πω για το αν είμαι ανακόλουθος ή όχι... Αγαπητοί συνάδελφοι. Η σημερινή δημοτική αρχή, είναι μία αρχή που δεν πιστευει στα λόγια τα μεγάλα. Ο λαός μας έχει μπουχτίσει από τα μεγάλα λόγια. Χρειάζεται έναν ενιαίος λόγος έντιμος και ειλικρινής. Έχουμε συζητήσει κατά κόρον για το αλιευτικό, τουριστικό, εμπορικό λιμάνι. Επικαιροποιήσαμε την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και είπαμε ότι δε συμφωνούμε με τη λύση Α. Όλοι οι φορείς συμφωνούμε με τη λύση Β. Να λειτουργήσει η ανατολική προβλήτα. Χρειάζεται όμως μελέτη 15 εκατομ. Μέχρι τότε τι κάνουμε; Για να μη λέμε μεγάλα λόγια, τι κάνουμε; Λειτουργεί η νότια, νοτιοδυτική ως εμπορικό και μέχρι να γίνει η Μαρίνα, θα πρέπει να λειτουργεί και η δυτική προβλήτα. Αυτό είπαμε επάνω στην ΕΣΑΛ και το Υπουργείο και αυτό λέμε.

Το ΙSO για το λιμάνι πέρυσι το πήραμε. Λειτουργούσε παράνομα. Γίνονται προσπάθειες τεράστιες. Και δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Βγαίνει σε προκήρυξη η μελέτη του Master Plan. Για να πάμε και σε μελέτη για το έργο. Ποιος θα την κάνει. Τον προϋπολογισμό ποιος θα τον υπολογίσει; Πως θα γίνει το έργο; Έτσι...

Είναι μία δύσκολη περίοδος, κε Κλάπα είστε παλαιός Δήμαρχος και δεν μπορεί να εκβιάζεται το δημοτικό συμβούλιο από πράξεις σας. Αν θέλετε εσείς να κάνετε αισθητή την παρουσία σας με την άρνηση, δικαίωμά σας. Εμείς εδώ θα κάνουμε την παρουσία μας με αυτά που μπορούμε να κάνουμε και όχι με λόγια για να χορτάσουμε τον κόσμο. Και δε μπορεί να επικαλείστε συνεχώς τον κανονισμό και τις διαδικασίες και να λέτε ότι αν δε φέρουμε το θέμα ότι αποχωρείτε. Δε μπορούμε να σέρνουμε ένα δημοτικό συμβούλιο, πίσω από ένα δημοτικό σύμβουλο. Θα πρέπει να σεβόμαστε όλους. Σεβόμαστε τη διαδικασία, αλλά κάνουμε εντυπώσεις. Θα πρέπει να πούμε ότι εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Εμείς θέλουμε τη λύση Β, αλλά χρειάζεται έργο. Πρέπει να γίνει η ανατολική προβλήτα. Αλλά για να γίνει, δεν υπάρχει η οριστική και ώριμη μελέτη. Αυτή είναι η αλήθεια. Και στόχος μας είναι να λειτουργήσει και ο εμπορικός και ο τουριστικός λιμένας. Θα πρέπει να πάμε από τον ποσοτικό τουρισμό στον ποιοτικό τουρισμό. Η Λευκάδα κάνει δεύτερη Μαρίνα, η Πάλαιρος κάνει δική της, η Πρέβεζα σέρνεται από το 1995.

Η ίδια η ΕΣΑΛ το 2013 πήρε απόφαση να μεταφερθεί το μπαστούνι πιο πάνω. Υπάρχει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δε μπορώ να καταλάβω πως η ΕΣΑΛ κατάλαβε ότι πρέπει να καταργηθεί η δυτική προβλήτα; Δεν την αποδέχεται λένε η τοπική κοινωνία. Μαντικές ικανότητες έχουν εκεί πάνω;

Η θέση της τοπικής κοινωνίας εκφράζεται από τους φορείς.

Να το συζητήσουμε χίλιες φορές. Όσες θέλετε. Σήμερα τι κάνουμε; Λόγια;

Να αποδεχθεί τη λύση Β το Υπουργείο Ναυτιλίας και να δούμε τη μελέτη του έργου. Σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να εκτελεστεί έργο, εφόσον δεν υπάρχει ώριμη μελέτη. Άμεσα θα πρέπει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσει στην ανάθεση και σύνταξη της μελέτης

Κε Κλάπα εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που αποχωρώ για να κάνω εντυπώσεις. Αν θέλετε εσείς κάντε το. Εμείς δεν παίζουμε με τα λόγια, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες».

 

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Εδώ θα ξεχάσουμε τι μας γίνεται! Έχετε δεσμευτεί σε τρία δημοτικά συμβούλια ότι στο επόμενο θα έρθει ως θέμα και δεν έρχεται. Εσείς ο ίδιος μου είπατε ότι αν θέλεις Μιλτιάδη σε δύο ημέρες το συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δε το συζητάτε. Και μου λέτε ότι αποχωρώ. Νομίζω ότι υπάρχουν και λόγοι αξιοπρέπειας πλέον. Επειδή λέτε κάποια πράγματα που δεν έχουν καν σχέση με την πραγματικότητα και δεν ξέρω αν γνωρίζετε καν το θέμα...»

 

Χρήστος Μπαϊλης: «Εσείς το ξέρετε που το λύσατε εδώ και χρόνια...»

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Λόγια μεγάλα είναι αυτά που ακούσαμε. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα. Έχετε ευθύνη κε Δήμαρχε για το Master Plan το οποίο αποφασίσαμε εδώ και έξι μήνες. Και μετά από έξι μήνες έρχεστε και μας λέτε θα κάνετε μελέτη. Καθυστερεί η γνωμοδότηση της ΕΣΑΛ για να λειτουργεί ο δυτικός λιμένας. Εσείς έχετε την ευθύνη. Και κοιτάζετε αλλού και μου λέτε για την ανατολική. Πρέπει να ξέρετε ότι σας καταγγέλλει η ίδια η Μαρίνα. Και έρχεστε εδώ και μου λέτε να λειτουργήσει η Μαρίνα, όταν η Μαρίνα δε μπορεί να πάρει αδειοδοτήσεις και το Ταμείο δε λέει που θα πάει ο λιμενοβραχιόνας. Αυτές είναι δικές σας ευθύνες. Τι κοιτάτε εμάς. Θα πρέπει να ξέρετε τις λεπτομέρειες του θέματος για να συζητήσουμε. Γιατί εδώ έχετε σοβαρές ευθύνες για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο λιμάνι. Έχετε ευθύνες και γι' αυτό δε το φέρνετε. Γι' αυτό αποφεύγετε να το συζητήσουμε εδώ»

 

Χρήστος Μπαϊλης: «Δε μπορεί να λέει ο κ. Κλάπας ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Κι ευτυχώς που έλυσε αυτός όλα τα προβλήματα. Το λιμάνι ξεκίνησε το 1995. Δε το λύσατε τόσα χρόνια. Τώρα ήρθε το ΔΛΤ μέσα σε 1,5 χρόνο και πρέπει να το λύσουμε εμείς. Θα το λύσουμε εμείς... Κάνουμε αγώνα και εγώ με τον κ. Κατσιπανέλλη είχαμε πάει στο Υπουργείο και φέραμε στο Δήμο τότε το Λιμενικό Ταμείο. Αυτή είναι η δημοτική μας αρχή».

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Με τον Καλλικράτη το πήρατε...»

 

Χρήστος Μπαϊλης: «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των λόγων...»

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Αυτό δείχνετε. Αυτά αφήστε τα σε εμένα. Είναι συνδικαλισμός»

 

Χρήστος Μπαϊλης: «Δε σέβεστε τίποτα...»

Μιλτιάδης Κλάπας: «Εσείς δε σέβεστε»

 12648017 10153469754137648_1510293117_n

Γιάννης Νόβας (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης): «Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για συζήτηση. Φαίνεται ότι δε φτάνει μόνο η Πολιτεία για να μας ακούσει. Φαίνεται πως θα πρέπει να δράσουμε μαχητικά εδώ μέσα για να μας ακούσει. Εμείς πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».

 

Κοσμάς Κορωναίος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου): «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει διοικητικό συμβούλιο. Αν το ξεχνάτε έχει το αυτοδιοίκητο κε Κλάπα. Και συμμετέχει και μέλος της δημοτικής σας παράταξης, το οποίο εκφράζει τη θέση σας. Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είμαστε 8 δημοτικοί σύμβουλοι συν τον Λιμενάρχη. Εκεί δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι τυχόντες και μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις, αν μας επιτρέπετε πάντα... Από εκεί και πέρα το θέμα του λιμανιού δεν είναι στατικό.

Θα μεταφέρουμε το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι; Και σας λέω: Τι ακριβώς θέλετε να συζητήσουμε; Κάντε τη νόμιμη διαδικασία και ελάτε να συζητήσουμε. Αρνηθήκαμε ποτέ να συζητήσουμε; Δεν σας αρκεί μία ενημέρωση από την Πρόεδρο και το Δήμαρχο οι οποίοι είναι έγκριτοι. Τι άλλο να συζητήσουμε; Γιατί το βάζετε έτσι;

Άρα υπάρχει κάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας και επιμένετε. Στο θέμα κάθε μέρα υπάρχει εξέλιξη; Δηλαδή εμείς στο ΔΛΤ τι είμαστε; Τελευταίοι; Δεν έχουμε άποψη; 8 δημοτικοί σύμβουλοι; Δεν έχουμε άποψη για τα θέματα; Και το πιπιλίζετε σε όλη την κοινωνία και τα ΜΜΕ...

Θα συζητήσουμε για το Master Plan; Εσείς λέτε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά αφήστε τα αυτά τα θέματα, γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά, έχει γίνει ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις και τα ζητήματα τα αντιμετωπίζουμε ένα-ένα και με προσοχή γιατί δεν είναι καθόλου απλά.

Η ΕΣΑΛ είπε: Πάρτε εσείς την απόφαση. Ήρθε κάποιος από εσάς να τον ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο λιμάνι και δε το κάναμε; Γιατί αυτή η μομφή προς εμάς; Η Πρόεδρος όλα τα θέματα τα περνάει από το ΔΣ,ενώ μπορεί να πάρει μόνη της αποφάσεις. Ούτε αυτό δεν εκτιμάτε. Γιατί αυτός ο ντόρος;

Όλα γίνονται με μία στρατηγική και πολλή δουλειά. Όλα όσα έχουν γίνει σε 1,5 χρόνο έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 20 χρόνια. Και δε σας κρύβω ότι ο κ.Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΛ μας είπε το εξής αμίμητο στην Αθήνα. Ότι πήραμε την απόφαση για το Master Plan ερήμην τον φορέων της πόλης, γιατί όταν επισκέφτηκε η ΕΣΑΛ την πόλη δεν ήρθε κανένας. Αυτό μας είπε προχθές στη σύσκεψη. Όταν το 2008-09 πήραν την απόφαση και επισκέφτηκε η ΕΣΑΛ την πόλη δεν πήγε κανείς από τους φορείς, ούτε από το Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τους λιμενεργάτες...».

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Κάνετε λάθος... Για το 2011 σας είπε».

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Εγώ κ. Κλάπα μεταφέρω ότι είπε ο κ. Μουτζούρης. Ήσασταν εκεί πέρα; Να σας φέρω τα πρακτικά αν είναι. Είπε το 2008-09 που έγινε η πρώτη τροποποίηση»

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Κάνετε λάθος. Δεν υπήρχε τότε Master Plan. Λέτε ό,τι θέλετε»

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Και για πρώτη φορά πήγαμε στην ΕΣΑΛ και η θέση μας ήταν αυτή που αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Μας ενδιαφέρουν και οι τρεις δράσεις που ασκούνται στο Λιμενικό Ταμείο. Για πρώτη φορά αντιλήφθηκαν τι γίνεται πραγματικά στην Πρέβεζα»

 

 

Γιώργος Νίτσας (δημοτικός σύμβουλος ΑΣΥΠ): «Όταν φτάνει κάποιος και παρακολουθεί έναν τέτοιο διάλογο, δε μπορεί να τοποθετηθεί. Ακούσαμε ανακρίβειες και από τους μεν και από τους δε, ο καθένας κουνάει το δάκτυλο και φτανουμε σε ένα σημείο και ο κ. Κορωναίος έρχετε να μας αποδείξει το πόσο περίτρανα και καλά κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς όμως περιπαίζετε το δημοτικό συμβούλιο. Είπατε μία ανακρίβεια.

Αναφέρατε ένα διάλογο με τον κ. Μουτζούρη, όταν έχουμε ξακάθαρα δεδομένα στην τοπική μας κοινωνία, μετά από σύσκεψη που έγινε με το ΤΕΕ με τον κ. Παππά, παρουσία όλων των φορέων της πόλης. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η τροποίηση του Master Plan από Β' σε Α' έγινε από αδράνεια της δημοτικής αρχής να παραβρεθεί εκεί και να διεκδικήσει. Και έχω και δελτίο Τύπου ως παράταξη ''Ανάπτυξη Τώρα'' ότι δυστυχώς αγώνες της τοπικής κοινωνίας, λόγω αυτής της δημοτικής αρχής πήγαν χαμένοι»

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Μη τοποθετείτε την ημερομηνία, όπου τη θέλετε εσείς...»

 

Γιώργος Νίτσας: «Λέτε τη μισή αλήθεια»

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Ο κ. Μουτζούρης το είπε στην ΕΣΑΛ και όχι εγώ...»

 

Μιλτιάδης Κλάπας: «Σταμάτα. Λες ψέματα. Δεν ντρέπεσαι λίγο...»

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Εγώ να ντραπώ; Δεν μπορούμε να πούμε την άποψή μας; Τι είναι αυτά; Θα φοβηθώ εσένα; Ο Μουτζούρης το είπε, όχι εγώ...».

 

 

Κλάπας: «Η αναφορά του κυρίου Κορωναίου είναι παντελώς αστήρικτη και ψευδής»

 

Αναφορικά με την αναφορά του κου Κορωναίου στον κ. Μουτζούρη, ο κ. Κλάπας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

 

«Σχετικά με την αναφορά του κου Κορωναίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιανουαρίου ότι ο κος Μουτζούρης ηρθε στην Πρέβεζα το 2008 για το master plan του λιμανιού και δεν βρήκε κανέναν φορέα να ενημερωθεί και να συζητήσει θέματα του λιμένα παραθέτω τα εξής πραγματικά περιστατικά:

1. Το 2008 ο κος Μουτζούρης ηταν πρύτανης του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και δεν κατείχε κυβερνητική θέση που να σχετίζεται με τον οποιοδήποτε τρόπο με τη λιμενική πολιτική. Τη θέση του γενικού γραμματέα λιμενικής πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας την κατέλαβε το 2012 στην κυβέρνηση Σαμαρά δηλαδή 4 χρονια αργότερα. Μόνο απο αυτό τεκμηριώνεται η χονδροειδής προσπάθεια να αποκρύψει τις σημαντικές ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την υποβάθμιση του εμπορικού λιμανιού την τροποποίηση του master plan και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων.

2 Αυτό περαιτέρω τεκμηριώνεται από την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο με την προεδρία του κου Δημήτρη Παππά την άνοιξη του 2013 για να διαμαρτυρηθεί για την τροποποίηση αυτή που έγινε τον Απρίλιο του 20013 (επί της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής), που ήταν αντίθετη με όσα οι φορείς (Δήμος, Νομαρχία, ΤΕΕ, Λιμενικό Ταμείο) από το 2009 είχαμε από κοινού προτείνει σε δυο συναντήσεις μας με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη η μελέτη του master plan.

3. Το 2008 ο κος Μουτζούρης επισκέφθηκε την Πρέβεζα προσκεκλημένος του Δήμου Πρέβεζας ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου για να επισκευθεί το έργο της προστασίας απο την διάβρωση στην Κυανή Ακτή του οποίου την μελέτη είχε κάνει και για να δει το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής απο ψαθάκι εως Άγιο Θωμά. Στην ομάδα μάλιστα των επιστημόνων που τον συνόδευε συμμετείχε και η συμπολίτισά μας και δημοτική σύμβουλος σήμερα κα Στέλλα Βαρτελάτου.

Είναι επομένως αυταπόδεικτο ότι η αναφορά του κυρίου Κορωναίου είναι παντελώς αστήρικτη και ψευδής».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...