Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 14:11

«Ο πόλεμος ξεκίνησε... Και θα τον πάμε μέχρι τέλους» - Μεγαλειώδης η πορεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα (pics+vid)

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας με αφορμή την απεργία για νέο ασφαλιστικό. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δέκα ετών στην πόλη της Πρέβεζας -οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή στην απεργία που πλησιάζει το 95% από όλους τους κλάδους- με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών από το Φανάρι, το Ζάλογγο, το Λούρο και την Πρέβεζα που συμμετέχουν στο μπλόκο του Λούρου, να προπορεύονται των διαδηλωτών και να αναστατώτουν την πόλη.

IMG 9970

Το σημείο συγκέντρωσης ήταν στο Φόρο όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, πλαισιωμένες από μέλη και ΔΣ ταξικών σωματείων, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, αριστερούς και ριζοσπάστες πολίτες, είχαν κυριολεκτικά «καταλάβει» την πλατεία που υπάρχει εκεί.

12665840 10153481410222648_1028849784_n

Δυναμικό ήταν και το μπλόκο των μαθητών σχολείων της Δ.Ε. του Ν. Πρέβεζας.

IMG 0022

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας Σταύρο Αμάραντο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας Τάσο Κοντομίχη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας Σπύρο Κλινάκη, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα ΤΕΙ Πρέβεζας Μιχάλη Πρίσκα και το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα Εύη Πάρλα.

IMG 0015

Στις ομιλίες τονίστηκε ότι: «Ο πόλεμος ξεκίνησε... Και θα τον πάμε μέχρι τέλους».

IMG 0013

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας και οι διαδηλωτές κατέληξαν στο κτίριο της Π.Ε. Πρέβεζας, όπου αντιπροσωπεία τους ζήτησε να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

IMG 0043

Εκπρόσωπος των αγροτών του μετέφερε τα αιτήματα των συγκεντρωμένων τηλεφωνικώς.

*Δείτε το βίντεο: 

Έκθεση εικόνων