Όπως ανέφερε η κα Μωραΐτη το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς ωστόσο η παράταση κρίνεται απαραίτητη αφού κατά την πορεία υλοποίησης του έργου προέκυψαν αντικειμενικές δυσχέρειες που δεν οφείλονται ούτε στον κύριο του έργου ούτε στον ανάδοχο, όπως η πολυπλοκότητα των υπογείων δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας που απαιτούσαν ειδικό χειρισμό.
Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Βαγγέλης Κύρλας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το οποίο αναμένεται να ενταθεί μέσα στο Καλοκαίρι αλλά και για τις επιπτώσεις που υπάρχουν στους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασε και ο Νίκος Τζίμας από την “Ανάπτυξη Τώρα” υπογραμμίζοντας ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες πλήττονται οι επιχειρήσεις της περιοχής.
“Είστε πολύ large με τους αναδόχους όπως ας πούμε το Μουσείο Συρρακιωτών που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από τόσες παρατάσεις, φανταστείτε να έχει το έργο του φόρου την ίδια μοίρα...φροντίστε να γίνουν οι εργασίες γιατί πλήττονται επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Σαφέστατα όπως είπε και η κα Μωραϊτη όταν ολοκληρωθεί το έργο το όφελος θα είναι πολλαπλό αλλά δεν ξέρουμε όταν θα ολοκληρωθεί αν αυτές οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται εκεί για να μπορέσουν να γευτούν αυτό το πολλαπλό όφελος” είπε ο κ. Τζίμας ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Κουμπή, ο οποίος υπογράμμισε πως αφού η σύμβαση του έργου είχε γίνει τον Ιούλιο του 2024 θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα και όχι την καλοκαιρινή περίοδο.
“Ο Δήμος συμπεριφέρεται σαν να είναι μάνατζερ εργολάβων και όχι για το συμφέρον των συμπολιτών μας. Τέτοια έργα θα πρέπει να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορούμε Αύγουστο να περιμένουμε τουρισμό και να βλέπουμε όλοι καθημερινά τι συμβαίνει στο Φόρο. Πρέπει να υπάρχει πιο σωστός προγραμματισμός για το συμφέρον των συμπολιτών μας και όχι το πότε βολεύει τον κάθε εργολάβο” ανέφερε ο κ. Κουμπής.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σημείωσε πως ο προγραμματισμός των έργων είναι συγκεκριμένος και γίνεται σε συνεννόηση των τεχνικών υπηρεσιών με τους αναδόχους προκειμένου τα έργα να ολοκληρώνονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα και με τη λιγότερη δυνατή όχληση και όχι να παραμένουν ανοιχτά εργοτάξια.
Όπως σημείωσε το έργο προχωρά γρήγορα και δίνεται κομμάτι-κομμάτι σύμφωνα και με τις κυκλοφοριακές μελέτες ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρχει και συνδρομή της τροχαίας για τη διευθέτηση της κίνησης και την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

