Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 10:36

Στην Πρέβεζα από το πρωί 320 ποδηλάτες από τη Γερμανία με ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο (pics)

IMG 4897

Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Πρέβεζας. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Berlin, με σημαία Μάλτας, ξεκίνησε να αποβιβάζει επί ώρες… ποδήλατα. Συνολικά 320, όσοι ήταν και οι Γερμανοί (ανάμεσά τους και ελάχιστοι Κροάτες), οι οποίοι ξεκίνησαν το μακρύ τους ταξίδι από το Μόναχο, πέρασαν στην Ιταλία, από τη Βενετία με το κρουαζιερόπλοιο έφτασαν στο λιμάνι του Αυλώνα στην Αλβανία και στη συνέχεια «έδεσαν» στην Πρέβεζα.

IMG 4893

Αυτή την εντυπωσιακή διαδρομή ποδηλατικού τουρισμού διοργανώνει ο περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός της Βαυαρίας σε συνεργασία με εταιρεία ποδηλάτων και σκοπός του είναι η άθληση, ο πολιτισμός, η ευεξία και η «μυρωδιά» διαφορετικών πολιτισμών, γεύσεων, κουλτούρας και ανθρώπων, όπως μας εξήγησε ο κ. Τόμας από τη Βαυαρία, δημοσιογράφος του Σταθμού του Μονάχου.

IMG 4903

Οι Γερμανοί ποδηλάτες θα ποδηλατήσουν μέχρι την Αρχαία Νικόπολη, θα πραγματοποιήσουν στάση στο Κανάλι, για πικ-νικ και μπάνιο (δύσκολο πάντως με τη βροχή) και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Πρέβεζα, όπου θα αναχωρήσουν για Ιτεά και θα ποδηλατήσουν μέχρι τους Δελφούς.

Χαρακτηριστικό είναι πως είναι όλοι τους πάνω από 45 χρονών.

IMG 4909

Τους ποδηλάτες συνοδεύουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, όπως επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο λιμάνι βρέθηκαν και μέλη της Κίνησης Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας, οι οποίοι τόνισαν για μια ακόμη φορά τη σημασία του ποδηλατικού τουρισμού και τις ευκαιρίες που παρέχει για το Ν. Πρέβεζας, αλλά μάλλον το… αυτί ορισμένων δεν ιδρώνει.

 

 

Έκθεση εικόνων