Το θέμα τέθηκε με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο σχολικό συγκρότημα, με επικεφαλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Νίκο Έξαρχο και τη συμμετοχή εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου στις συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές καταγράφηκε η έκδηλη ανησυχία τους για την απουσία αντικεραυνικής προστασίας και την κατάσταση και ασφάλεια των κτιρίων όπου στεγάζονται οι σχολικές αίθουσες και τα εργαστήρια, τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Τζόκας υπενθύμισε το περιστατικό της περσινής χρονιάς, όταν κεραυνός έπεσε στο προαύλιο του σχολείου σε πολύ κοντινή απόσταση από μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο και όπως υπογράμμισε σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι εκπαιδευτικοί, παρά την ενημέρωση του Δήμου και τις σχετικές επιστολές που έχουν σταλεί, δεν υπήρχε μέχρι σήμερα σαφής ενημέρωση για το πότε θα ληφθούν μέτρα προστασίας. “Οπότε το ερώτημά μας προς εσάς είναι πότε θα εγκατασταθεί αλεξικέραυνο, τι κόστος έχει, τι ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να τακτοποιήσει το θέμα αυτό και γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για παρεμβάσεις στα σχολεία, με την έκδοση του πρώτου πρακτικού κατακύρωσης και ότι η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση αλεξικέραυνου στο ΕΠΑΛ έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού και μάλιστα εξετάζονται διαφορετικές τεχνικές λύσεις. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους του ΕΠΑΛ, όπως εργασίες στα εργαστήρια, διαχωρισμοί και παρεμβάσεις στους ηλεκτρολογικούς πίνακες και στόχος είναι οι εργασίες να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.
Ο κ. Τζόκας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ στο μεταξύ θα έχει ξεκινήσει η περίοδος των έντονων βροχοπτώσεων και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καθημερινά τις σχολικές εγκαταστάσεις.
Κλείνοντας ο κ. Γεωργάκος τόνισε ότι θα επιδιώξει να επισπεύσει την εγκατάσταση, εφόσον υπάρξει δυνατότητα να προχωρήσουν οι εργασίες νωρίτερα ως κατεπείγουσες.

