Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 00:29

Πλήθος κόσμου στην 6η Γιορτή Μανιταριών στο δάσος του Ζηρού

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δάσος του Ζηρού η 6η Γιορτή Μανιταριών που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, σε συνεργασία με το δήμο Ζηρού, το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου και την ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου.

IMG 0260

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ η ημερίδα, που είχε ως στόχο τη γνωριμία με τα είδη μανιταριών που απαντώνται στο δασικό οικοσύστημα του Ζηρού, την ανάδειξη του ρόλου τoυς στη περιβαλλοντική αλυσίδα και γενικότερα τη σημαντικότητα των μυκήτων για την υγεία του δασικού οικοσυστήματος.

IMG 0154

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Φιλιππιάδας κ. Δημήτρης Μπάσιος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ αμέσως μετά η Πρόεδρος του ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου κα Μαριάννα Νάστου στην εισήγησή της αναφέρθηκε στο βασίλειο των μυκήτων μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

IMG 0214

Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στην τρούφα και το μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου κ. Βασίλης Μυλωνάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα είδη της άγριας τρούφας, την καλλιέργειά της καθώς και τις προοπτικές καλλιέργειάς της στην Ήπειρο.

IMG 0241

Η ημερίδα έκλεισε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου κ. Θανάση Ντίνο ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου, ενώ αμέσως μετά οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και περιηγήθηκαν στο υπέροχο δάσος που περιβάλλει τη Λίμνη Ζηρού.

IMG 0243

Η μία ομάδα αναγνώρισε και συνέλεξε μανιτάρια επιλεκτικά υπό τις οδηγίες μελών του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου, ενώ η άλλη ομάδα περιηγήθηκε στο δάσος προς αναζήτηση τρούφας υπό τις οδηγίες μελών του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου που είχαν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

IMG 0256

Επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν την πεντανόστιμη μανιταρόσουπα που σερβιρίστηκε σε όλους στο κλεισιμο της εκδήλωσης.

IMG 0262

Έκθεση εικόνων