Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 10:47

Ανακοινώσεις για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου στο Δημόσιο

apergia

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και φορείς της περιοχής:

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας                                               

Πέμπτη 24 Νοέμβρη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην Εφορία στις 9.30 το πρωί

Συνάδελφοι /σσες

                Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!

                Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα!! Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των νέων εργαζομένων!

                Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

                Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.

Ετοιμάζονται να φέρουν:

  • ØΑπελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
  • ØΣυλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • ØΠαραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • ØΝέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • ØΝέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • Ø «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
  • ØΝέο συνδικαλιστικός νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ειδικά στον κλάδο, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υιοθετώντας πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εφευρίσκουν και νέους τρόπους για να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μέσα από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν τους συναδέλφους για 400 και 500 ευρώ. Εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων αλλά και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα το θράσος τους, η κοροϊδία τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι απίστευτη. Από την μία δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ των εργαζόμενων και από την άλλη απειλούν τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να χτυπήσουν τη νίκη που με τον αγώνα τους κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα δηλαδή το δικαίωμα τους στη δουλειά. Την ίδια στιγμή στο όνομα της νομιμότητας οι απολύσεις συνεχίζονται, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά εργατικά ατυχήματα, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών υπηρεσιών εντείνονται κ.λ.π.  

ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

                Την ίδια ώρα με σχεδιασμό από τα κυβερνητικά γραφεία οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

                Κόντρα σε αυτή τη μπόχα που αναδύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!

                Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! Οργώνουμε τους τόπους δουλειάς, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, με απεργιακές αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, με ενημερωτικό υλικό σε κάθε τόπο δουλειάς. Να μην μείνει εργαζόμενος που να μην κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει! 

Πέμπτη 24 Νοέμβρη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην Εφορία στις 9.30 το πρωί

Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη!

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                                      Κατσάβαρου Ευαγγελία

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΜΕ

24 ΝΟΕΜΒΡΗ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ  9:30π.μ.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

 

             Ετοιμάζονται να φέρουν:

- Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

- Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

- Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

- Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

- Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

- Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

- Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

- «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.

- Νέο συνδικαλιστικό νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο. Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας και της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

                Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς!! Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των νέων εργαζομένων!

                Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην ίδια ακριβώς ρότα και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις κοροϊδεύουν με το παιχνίδι της καλής ΑΔΕΔΥ και της κακής ΓΣΕΕ, όπως ακριβώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κορόιδευε με την καλή αριστερή και κακή δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά,  «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις  ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

             Κόντρα σε αυτή τη μπόχα που αναδύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

 

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

 Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

 

Πέμπτη 24 Νοέμβρη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην Εφορία στις 9.30 το πρωί

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...