Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 16:39

Ξεχωριστό μήνυμα από την Πρέβεζα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

YDXJ2820

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα επέλεξε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

IMG 1115

Η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική και το τραγούδι, παρουσίασαν μια παράσταση αφήγησης με θέμα τη Γυναίκα, μια παράσταση με ιστορίες και παραμύθια από την λαϊκή παράδοση όλου του κόσμου για τη δύναμη που κρύβουν οι γυναίκες μέσα τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Οικία Αθανασιάδη.

IMG 1121

Η εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Πρόνοιας κα Ελευθερία Αγγέλη αναφέρθηκε εν συντομία στο διευρυμένο πλέον ρόλο του Κέντρου Συμβουλευτικής, ενώ η κοινωνιολόγος κα Σοφία Κωνσταντινίδου επισήμανε πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Θα θέλαμε σήμερα από εδώ να μπορέσουμε όλοι να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. Διότι η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της εξακολουθεί να είναι ειδεχθής, συστηματική και δεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ένα φαινόμενο καθολικό συνδεδεμένο με στερεότυπα και αντιλήψεις για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Η βία δεν έχει κοινωνικά όρια, δεν έχει οικονομικά ή ταξικά, χτυπάει παντού, οι μορφές της βέβαια ποικίλουν. Γυναίκες δυναμικές, γυναίκες ανεξάρτητες, εύπορες, όμορφες, έξυπνες, γυναίκες που εξαρτώνται οικονομικά από τους συζύγους ή συναισθηματικά, όλες τους μπορούν να είναι θύματα κι όλες τους βλέπουνε μόνο αδιέξοδο στη ζωή. Όμως, όπως είδαμε και στην αφήγηση, αν μια γυναίκα βάλει στο μυαλό της το ακατόρθωτο, μπορεί να ημερώσει ακόμη και λύκους. Ο δικός μας λοιπόν ρόλος είναι εκεί, να αγκαλιάσουμε αυτές τις γυναίκες , να τους παρέχουμε υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής, επαγγελματικής στήριξης και παράλληλα να υποστηρίζουμε καθημερινά γυναίκες που όχι μόνο έχουν υποστεί βία, αλλά και πολλαπλές διακρίσεις, άνεργες, μετανάστριες, πρόσφυγες και γενικά γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και βέβαια να τους υπενθυμίσουμε ότι τη μοίρα μας μπορούμε να την αλλάξουμε, μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω» τόνισε η κα Κωνσταντινίδου, ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

IMG 1128

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η ΕΦΕ Πρέβεζας, με την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη γυναίκα, η οποία φιλοξενείται στο ισόγεια της οικίας Αθανασιάδη. Η εκθεση Φωτογραφίας θα λειτουργήσει και σημερα Κυριακή 27/11 απο τις 6 μέχρι τις 8μμ.

Έκθεση εικόνων