Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 16:05

«Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας(photos+video)

IMG 5360

Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν τα Μουσικά Σχολεία της χώρας.

IMG 5366

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων την πλήρη κάλυψη ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων, ενώ διαμαρτύρονται και για το κτιριακό θέμα αφού δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και συνεχίζουν να φιλοξενούνται στα κτίρια που έχει παραχωρήσει η Π.Ε. Πρέβεζας.

IMG 1176

Παρά την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχοντας στο πλευρό τους πλευρό το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αλλά και καθηγητές, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας τραγουδώντας συνθήματα και κρατώντας πανό που ζητούσαν από τους αρμόδιους να μην τους στερούν το όνειρο της μουσικής εκπαίδευσης!

IMG 5379

Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πρέβεζας, όπου του εξέθεσαν τα αιτήματά τους και τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σχολείο, ενώ στη συνέχεια παρέδωσαν ψήφισμα και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι μαθητές διεκδικούν:

α. Πλήρη κάλυψη ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων

β. Εφαρμογή της νομοθετικά υπογεγραμμένης πιστοποίησης μουσικών γνώσεων(αρμονίας, μουσικών οργάνων) καθώς και την αναγνώριση και παροχή εξεταστέας ύλης στα παραδοσιακά και μοντέρνα όργανα

γ. Δωρεάν παροχή Μουσικών βιβλίων

δ. Επαναφορά των μουσικών αγώνων με σκοπό την επιβράβευση των επιτυχόντων με επιπλέον μοριοδότηση (πχ 10%) για τις μουσικές σχολές.

ε. Να αντιμετωπιστεί ΤΩΡΑ το κτηριακό πρόβλημα του μουσικού σχολείου Πρέβεζας

στ. Να βρεθεί κάποιος χώρος ώστε να μπορούμε να αθλούμαστε διότι δεν διαθέτουμε γυμναστήριο

ζ. Αίθουσα φυσικής με το απαραίτητο υλικό

η. Αίθουσα εκδηλώσεων, απαραίτητη τόσο για τις συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, όσο και για τις πρόβες των μουσικών συνόλων.

θ. Αίθουσα σίτισης

ι. Χρηματοδότηση τώρα από το Δήμο για τα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο μας (υποδομές, συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών, διαμόρφωση σχολικού προαύλιου χώρου)

Έκθεση εικόνων