Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 18:16

Τρία μουσεία αναμένεται να "φιλοξενήσει" το Κάστρο του Αγ. Ανδρέα-Ποιος ο σχεδιασμός της Π.Ε. Πρέβεζας για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου

IMG 7597

Στα «χέρια» της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πέρασε από τον περασμένο Δεκέμβριο το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα (δείτε εδώ) και μπορεί στις πρώτες προτεραιότητες της Π.Ε. Πρέβεζας να είναι η στέγαση των διοικητικών της υπηρεσιών, ωστόσο προχωρά ήδη ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση ολόκληρου του πρώην στρατοπέδου.

IMG 20170117_144424

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στο χώρο αναμένεται να φιλοξενηθούν τρία μουσεία και ήδη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου έχει κάνει τις πρώτες επαφές προκειμένου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα να λειτουργήσει ένα θρησκευτικό μουσείο, ένα μουσείο πόλης και ένα λαογραφικό μουσείο.

IMG 20170117_144905

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη λειτουργία καφέ-εστιατορίου, τη δημιουργία χώρων που θα φιλοξενούν πολιτιστικές δραστηριότητες, την κατασκευή παιδικών χαρών αλλά και χώρων αθλοπαιδιών (μελετάται η πιθανότητα κατασκευής πίστας skateboard).

PANO 20170117_145046

Σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης, αντίθετα θα δοθεί έμφαση στο πράσινο με δέντρα και φυτά που θα «δένουν» αρμονικά με το περιβάλλον της πόλης ενώ σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) οι εγκαταστάσεις που θα «δημιουργηθούν» θα είναι ενεργειακά αυτόνομες και θα «λειτουργούν» με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η δυνατότητα προκειμένου οι δράσεις και οι εφαρμογές ενεργειακής αποδοτικότητας που θα εφαρμοστούν στο χώρο να είναι εμφανείς και να αποτελέσουν και πόλο έλξης για επισκέπτες.

IMG 9950

Να θυμίσουμε πως η υπογραφή του συμβολαίου για την οριστική παραχώρηση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και πλέον αυτό που είναι σε προτεραιότητα είναι να βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης των μελετών που απαιτούνται.

Έκθεση εικόνων