Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 11:46

Η αλληλεγγύη στον Πελετίδη και τους αγρότες ήταν… μισή και τελικώς… καταψηφίστηκε!

PELETIDIS-PATRATORA.GR 1-805x510

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας καταψήφισε ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται, επειδή δεν διευκόλυνε τη Χ.Α., δίνοντάς της δημοτικό χώρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους Χρυσαυγίτες στοιχεία με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Το κείμενο το οποίο έφερε προς ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, δια του επικεφαλής της, Γιάννη Νόβα (το παραθέτουμε παραπάνω), αρχικώς πέρασε κατά πλειοψηφία, ωστόσο τελικώς καταψηφίστηκε.

IMG 0085

Προηγήθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Μπαϊλης (Δήμαρχος Πρέβεζας): «Μια αλληλεγγύη πρέπει να τη δείξουμε…».

Παππάς (επικεφαλής ΑΣΥΠ): «Τον έχω ακούσει σε γενικές συνελεύσεις της ΚΕΔΕ. Είναι πολύ καλός, αλλά την έκθεση ιδεών εγώ δεν τη ψηφίζω».

Πιπιλίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών): «Σίγουρα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στο Δήμαρχο Πατρέων. Να βγει ένα ψήφισμα αλληλεγγύης, αλλά τα υπόλοιπα δε μπορώ να τα ψηφίσω».

Μπαϊλης: «Να ψηφίσουμε την περίληψη στο τέλος».

Νόβας: «Η δράση του κάθε ανθρώπου έχει ένα περιεχόμενο. Είναι κρίμα να αποστασιοποιείσαι στο περιεχόμενο της πάλης ενός ανθρώπου. Το ψήφισμα είναι συγκεκριμένο».

Φραγκούλης (Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου): «Έχει δίκιο ο κ. Νόβας. Ως έχει το ψήφισμα, ποιος το ψηφίζει;».

Το ψήφισμα πέρασε με 10 ψήφους με 19 συμβούλους παρόντες (υπέρ ψήφισαν οι Νόβας, Σπυράκος, Τσόγκα, Κωστούλας, Καλλίνικος, Ντίτσος, Αναγνώστου, Σαραμπασίνας, Καλλίνικος, Φραγκούλης), ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του συμβούλου της πλειοψηφίας Βαγγέλη Ροπόκη, ο οποίος τόνισε ότι ήρθαν κι άλλοι σύμβουλοι στην αίθουσα και το σύνολο είναι 22, το ψήφισμα καταψηφίστηκε.

Ίδια τύχη (με λιγότερες ψήφους) είχε και το ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των αγροτών (κατατέθηκε και πάλι από τη Λαϊκή Συσπείρωση), αν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο και ανέφεραν ότι στηρίζουν τους αγρότες, ωστόσο δεν μπορούν να ψηφίσουν υπέρ του ψηφίσματος που κατατέθηκε.

Το ψήφισμα υπέρ του Δημάρχου Πατρέων:

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Πρέβεζας καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις,  δίνοντάς της δημοτικό χώρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.                                                                                             

Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Ο λαός της Πρέβεζας και όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι εκτελέσεις αγωνιστών και ανάμεσα τους των 200 κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και χιλιάδες άλλα εγκλήματα σε βάρος του λαού μας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Πρέβεζας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, και απαιτεί το σταμάτημα της δίωξής του γιατί έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο απέναντι στις φασιστικές, μισαλόδοξες και ρατσιστικές κραυγές της Χρυσής Αυγής. 

Πρέβεζα 26 Γενάρη 2017

Το ψήφισμα υπέρ των αγροτών:

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Πρέβεζας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες του νομού Πρέβεζας και της Χώρας μας που παλεύουν ενάντια στο ξεκλήρισμα και την καταστροφή τους.

Στηρίζει την απόφαση  της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για την αγωνιστική αντίσταση της μεσαίας και φτωχής αγροτιάς απέναντι στην σφοδρή επίθεση που δέχεται από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου με την καθοδήγηση της ΕΕ και την απαρέγκλιτη υλοποίησή της από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολιτική που επιδιώκει να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων και στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και εμπορίας, οδηγώντας έτσι τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Γι’ αυτό η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, και οργανώνει την πάλη της σε Πανελλήνιο επίπεδο ενάντια:

1. Στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.

2. Την  νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 – 2020.

3. Τα καρτέλ των εφοδίων και της εμπορίας προϊόντων, τα μονοπώλια, που εκμεταλλευόμενα την «ελεύθερη» αγορά, αυξάνουν διαρκώς τις τιμές στα αγρο-εφόδια. Αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ καταδικάζει παλιούς και νέους κατήγορους που μπροστά στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς, μεθοδεύουν ξανά τον «κοινωνικό αυτοματισμό» με στόχο να στρέψουν την κοινωνία εναντίων των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ τα κόμματα που από κοινού ψήφισαν το 3Ο μνημόνιο, που προσκυνάνε τις στρατηγικές της ΕΕ και την ΚΑΠ, προσπαθούν και πάλι αντιστρέφοντας την πραγματικότητα να παρουσιάσουν σαν «μαγική εικόνα» την οδυνηρή κατάσταση που ζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες. Αντικειμενικά προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα του αγώνα τους και την απαξίωση των αιτημάτων τους που δίνουν προοπτική στον αγώνα τους. Σιγοντάρουν έτσι τις διασπαστικές ενέργειες των μεγάλων επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών.

Καταδικάζουμε την φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να ξεγελάσει τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες προπαγανδίζοντας πως είναι με το μέρος τους, όταν στηρίζει την πολιτική της ΕΕ και παλεύει για το συμφέρον του κεφαλαίου.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εκτιμά πως επειδή η αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι κοινή, καθώς ενιαία και  γενικευμένη  είναι η πολιτική του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα τους και ενιαία εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους φτωχούς αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγώνες τους πρέπει να πάρουν το χαρακτήρα : "όλοι για έναν και ένας για όλους".

Συμπαραστεκόμαστε σε αυτή την προοπτική που μπορεί να κάνει νικηφόρους τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που κάνουν κόλαση τη δική τους ζωή και τη ζωή των παιδιών τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Πρέβεζα 26 Γενάρη 2017

 


  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...