Τοπικοί παραγωγοί και ξενοδόχοι σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας/Παράρτημα Πρέβεζας παρουσίασαν μοναδικά τοπικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία της ταυτότητας του ελληνικού πρωινού της Πρέβεζας.
Με την προϋπόθεση βέβαια αυτή η συνεργασία να γίνει και στην πράξη και όχι μόνο για μία εκδήλωση και τα καταλύματα της περιοχής να προσφέρουν οργανωμένα στους επισκέπτες της περιοχής την ευκαιρία να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο και τα μοναδικά προϊόντα της Πρέβεζας.
Ο εμπνευστής και δημιουργός του ελληνικού πρωινού κ. Γεώργιος Πίττας στάθηκε στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων της Πρέβεζας αλλά και στη γαστρονομία της και ενθάρρυνε τις συνεργασίες ανάμεσα σε παραγωγούς και επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Σ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γ. Γιαμάς, ο κ. Π. Χαλκίδης εκ μέρους της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ.Α. Τόλης, ο κ. Θ. Βρεττός απο το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας κ. Β. Συγκούνας, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της καθιέρωσης ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ενδεικτικά παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και γλυκά, ελαιόλαδο, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες και σάλτσες, ζυμαρικά, αλλαντικά, γαλακτομικά προϊόντα, οπωροκηπευτικά, ποτά κ.α., ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις παρασκευής φύλλου, γιαουρτιού και προϊόντων χωρίς γλουτένη.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας απένειμε αναμνηστικούς επαίνους σε όλους τους συντελεστές και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.