Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 16:16

Κάλεσμα σωματείων για συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου στην Πρέβεζα

Τις παρακάτω ανακοινώσεις εξέδωσαν σωματεία και συσπειρώσεις:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ  7:30μ.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

 

                Το σωματείο Ι/Υ καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Παρασκευη 7 του Απρίλη, 7:30μμ στη Θεοφάνειο.

                Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, εργοδοσία έχουν αποφασίσει νέο γύρο επίθεσης, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, πετσοκόβοντας κι άλλο το λαϊκό εισόδημα.

                Μέτρα και αντίμετρα φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

                Τα επιχειρήματα κυβέρνησης - εργοδοσίας περι «δίκαιης ανάπτυξης», «δίκαιης αναδιανομής» που θα φέρουν  νέες θέσεις εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και περισσότερα κρατικά κονδύλια είναι ψέματα με σκοπό να καλλιεργήσουν αυταπάτες και κλίμα ανοχής στο λαό για την κυβερνητική πολιτική.

                Οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο τελικά παίρνουν όλο και λιγότερα. Η όποια ανάπτυξη ευαγγελίζονται δε θα αφορά το λαό και τις ανάγκες του, και για να επιτευχθεί θα σημάνει περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων του.

                 Γι ̉ αυτό άλλωστε, η κυβέρνηση σχετίζει τα πλεονάσματα και την καπιταλιστική κερδοφορία με το νέο τσάκισμα μισθών και συντάξεων, με την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, με ένταση της φοροληστείας, με  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η οποία βέβαια, θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων.                Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες, με άθλιες συνθήκες εργασίας όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εργαζόμενοι.

                Επίσης στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής παραμένει η διαμόρφωση ενός νέου και πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.

                ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Να μην υπάρξει μέρα χαμένη στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες.

                Ανεξάρτητα από το πότε η κυβέρνηση, με τη  στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αποφασίσει να νομοθετήσει τα μέτρα που συμφώνησε. Χρειάζεται το επόμενο διάστημα σχεδιασμένα και μεθοδικά να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για την ανάγκη αγωνιστικής κλιμάκωσης με όλες τις μορφές και απεργία.

                Δε θα καθήσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις να εξελίσσονται και να προετοίμαζουν το νέο κύκλο επίθεσης σε βάρος μας.

                Αντιπαλεύουμε απόψεις που υποστηρίζουν πως τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει. Πάμε κόντρα στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.          

                Κάνουμε πέρα όλους αυτούς που μας καλούν να βάλουμε πλάτη, να μειώσουμε κι άλλο τις απαιτήσεις μας, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα.

                Βάζουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, τους αντιπροσώπους τους εδώ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, που θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, αμέτοχους, που υπονομεύουν μέσω των «στημένων» κοινωνικών διαλόγων τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους.

    Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

                Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα. Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήρθε η ώρα για όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε "ταμείο", να επιβάλλουμε την δική μας "αξιολόγηση".

                Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για :

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής του σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα βρίσκεται στην ανεργία .
  •  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να μας δώσει λύσεις που θα είναι ωφέλιμες για την ζωή μας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ

 ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ, ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP, ΩΡΑ 7:30 ΜΜ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να αποσυρθεί το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης που ανοίγει το
δρόμο για απολύσεις αναπληρωτών!!

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή».

Η Υπουργική Απόφαση έρχεται ως εξειδίκευση της Τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν λίγες ημέρες στη Βουλή (29/3/2017), σύμφωνα με την οποία: δεν πρόκειται να γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός μέχρι τουλάχιστον και το 2019 και την ίδια ώρα ο εκάστοτε Υπουργός αποκτά τη δυνατότητα να καθορίζει κατά το δοκούν τον αριθμό των αναγκών και των προσλήψεων αναπληρωτών στην ΕΑΕ.

Το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης επιχειρεί σοβαρές ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης, που οδηγούν σε αλλαγές στη σειρά κατάταξης, δηλαδή σε απολύσεις!

Πρόκειται στην ουσία για καθορισμό κριτηρίων για την απόλυση αναπληρωτών κι όχι προσλήψεων!

ü  Απαξιώνεται το βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή (5 μονάδες) και εξομοιώνεται σχεδόν με το μεταπτυχιακό (4 μονάδες) ή το διδακτορικό (6 μονάδες).

ü  Απαξιώνεται η προϋπηρεσία (0,25 ανά μήνα).

ü  Θεσπίζονται σειρά κοινωνικών κριτηρίων, όπως η πολυτεκνία, που αλλάζουν άρδην τη σειρά κατάταξης.

Πρόκειται για αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση με αυτές που επιχείρησε να περάσει ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας το καλοκαίρι και σταμάτησαν κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, αφορούν τους πάντες! Όλους τους αναπληρωτές, και της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους!

Αποτελούν προάγγελο συνολικότερων αλλαγών στις προσλήψεις αναπληρωτών, στη «διαχείριση» του προσωπικού, στην καθιέρωση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας, στο έδαφος της πολιτικής των περικοπών και των μηδενικών διορισμών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί ενιαία στρατηγική, που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων! Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Όλοι μαζί την ίδια πολιτική  υπηρετούν, όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο. 

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να υπάρχει δικαιοσύνη στις προσλήψεις ούτε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Το 70% των εργαζόμενων στην ΕΑΕ είναι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται κατά κύματα μέσα στη χρονιά και απολύονται κάθε Ιούνη.

Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος, που δεν αφορά μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά πρώτα από όλα των μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που αναγκάζονται κάθε χρόνο ν΄ αλλάζουν εκπαιδευτικό, να κόβεται βίαια η παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης, που δύσκολα χτίζεται και είναι απολύτως αναγκαία για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Γι΄ αυτό το λόγο είναι αναγκαίο εδώ και τώρα να γίνουν μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί, να πάψει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς!!

Είναι κρίσιμο ζήτημα να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε», η ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Η πολιτική αυτή τσακίζει τους πάντες, ακόμα και αν κάποιος παροδικά θεωρεί ότι «ωφελείται». Το παιχνίδι είναι «σικέ».

Ας σκεφτούμε μόνο ότι η κυβέρνηση: Εξαπάτησε με τις εξαγγελίες των 20 χιλιάδων διορισμών και τελικά δε θα κάνει ούτε έναν μέχρι και (τουλάχιστον) το 2019! Οδήγησε φέτος 4000 αναπληρωτές στην ανεργία! Δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των κενών στην Ειδική Αγωγή, από εκπαιδευτικούς της Γενικής  Εκπαίδευσης, χωρίς καμία εξειδίκευση! Τη δυνατότητα αυτή επαναλαμβάνει και στο προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης. Με νόμο πριν λίγους μήνες έδωσε τη δυνατότητα ιδιωτικής παράλληλης στήριξης και στα Ειδικά Σχολεία, εκτός από τα Γενικά, που ισχύει ήδη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τους πάντες, να τούς βάλει να τσακώνονται μεταξύ τους, να σπείρει «φρούδες» ελπίδες, την ώρα που καταδικάζει τους πάντες στην εναλλαγή ανάμεσα στην ελαστική εργασία και την αδιοριστία, το μόνιμο άγχος για το «αν θα φτάνουν τα μόρια να δουλέψω». Την ίδια ώρα ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα σφαγής για όλο το λαό!

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Η ανάγκη για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, όσων δουλεύουν εδώ και χρόνια στην Εκπαίδευση, είναι επιτακτική. Αυτό το αίτημα, μπορεί και πρέπει να ενώσει τους πάντες! Γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητές!

ü  Να αποσυρθεί τώρα το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης.

ü  Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε στις 29/3!

ü  Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, όσων δουλεύουν εδώ και χρόνια στην Εκπαίδευση!

ü  Να παρθεί πίσω η δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης.

ü  Κάλυψη εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους των αναγκών 5000 μαθητών με διαγνώσεις για παράλληλη στήριξη με ταυτόχρονη κατάργηση του καθεστώτος της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.

ü  Να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο το οποίο αξιοποιεί η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις (ν.3699/2008, ν.3848/2010, ν.4115/2013,ν.4403/2016, ν. 4415/2016, ν.4452/2017).

ü  Για όσο θα συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται όλοι σε μια φάση από τη 1η Σεπτέμβρη, να έχουν τις ίδιες άδειες, τα ίδια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μονίμους. Τους καλοκαιρινούς μήνες να παίρνουν όλοι επίδομα ανεργίας χωρίς περιορισμούς!

  • ØΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP, ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 19:30.



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...