Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 13:23

Τελέστηκε το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων της Κρυοπηγής σε κλίμα συγκίνησης (pics+video)

Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 Απριλίου 1944 εκτελέστηκαν στη θέση Αγία Τριάδα στο Αγρίνιο από τα στρατεύματα Κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

IMG 1529

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν Κρυοπηγήτες από την Αθήνα, την Πρέβεζα και άλλες πόλεις, οι κάτοικοι του χωριού, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηπείρου Δημήτρης Κωνής και Γιώργος Ζάκας, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Αδάμης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαλόγγου, Κώστας Ματέρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάζαρος Πιπιλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κώτσης (Δημοτική Συνεργασία), Βασίλης Κωστούλας, Ελένη Τσόγκα (Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία), Βαγγέλης Τσοβίλης (Λαϊκή Συσπείρωση), ο δημοτικός σύμβουλος Πάργας Σωτήρης Γάκης (Λαϊκή Συσπείρωση) ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κρυοπηγής, Νίκος Ντελής, ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Πρέβεζα, Παντελής Ζέρης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Σύλλογοι Αποστράτων και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

IMG 1552

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών και σύντομη ομιλία εκ μέρους των Κρυοπηγητών από την κα Αρετή Χρηστιά.

IMG 1532

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Πρέβεζας, το βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου, τον πρόεδρο της ΤΚ Κρυοπηγής, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας κ. Σιόρεντα, από εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας, από εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονίδας Ελλάδος, της συντονιστικής επιτροπής Πρέβεζας των ΑΝΕΛ, από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, εκπροσώπους των Συλλόγων Κρυοπηγητών Πρέβεζας και Αθήνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού και συγγενών των θυμάτων.

IMG 1598

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Ύμνου της Θυσίας και του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

 

Έκθεση εικόνων