Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 01:30

Η Πρέβεζα γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά - Τα σημεία συγκέντρωσης και ανακοινώσεις σωματείων και φορέων

Τις παρακάτω ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πρέβεζα εξέδωσαν σωματεία και φορείς:

 ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ 2017

 

Αιώνες ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακρά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Εκατόν τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα και φορολεηλασία, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τις ομαδικές απολύσεις και την ανεργία, με ή χωρίς το μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για το κεφάλαιο και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Εδώ και επτά χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Αυτές τις ημέρες, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα.

Με τη νέα φορολογική επιδρομή, τη δραματική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά, με κυρία αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν  τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό.

Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΩΡΑ 10:00

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας 

 

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

 

  • ØΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΣΤΙΣ 7:30μμ
  • ØΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10πμ ΚΑΙ στις 12.00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά.
 

                                                       

 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση

των σύγχρονων αναγκών μας. Στέλνοντας μήνυμα καταδίκης απέναντι στο

εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη νέα συμφωνία μέτρων που ετοιμάζεται να φορτώσει ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κ.α.

Ταυτόχρονα συνεχίζει τον εκβιασμό ότι έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Συνεχίζει την κοροϊδία περί αντίμετρων τη στιγμή που αυτά θα αφορούν κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούν και κυρίως θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και την εργοδοσία μέσω της μείωσης της φορολογίας τους και της τροφοδότησης τους με ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους.

Καλλιεργεί παράλληλα ψεύτικες ελπίδες ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι έρχεται ανάπτυξη και ότι η χώρα μπαίνει σε εργασιακή κανονικότητα, προκαλώντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους κανονικότητα με μισθούς των 500 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις, με κάθε είδους ευέλικτης μορφής απασχόλησης. Είναι το γνωστό παιχνίδι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξέρει και παίζει πολύ καλά με σκοπό να αποσπάσει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στη νέα επίθεση που έρχεται με βάθος χρόνου.

Συναδέλφισα, συνάδελφε,

 

Η ανάπτυξη που προσδοκούν δεν αφορά εσένα και την οικογένεια σου. Αφορά τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους μονοπωλιακούς ομίλους, συνολικά την αστική τάξη. Αφορά αυτούς που δεν διστάζουν να φτάνουν τους εργαζόμενους κάθε μέρα στον πάτο, να τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Αφορά αυτούς που επιδιώκουν μεγαλύτερο μερίδιο από τις αγορές, από τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, από τα ξαναχάραγμα των συνόρων ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν το αιματοκύλισμα των λαών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικών συγκρούσεων γύρω μας. Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ- Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

 

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Να απαιτήσουμε

- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

- Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

- Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

- Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

- Να κλείσει η βάση της Σούδας και του Ακτίου. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 

      Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γραμματέας 

          Μισηρλής Γεώργιος                                                                          Σαρόγλου Μαρίνα

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΜΕ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, τιμάμε αγωνιστικά την

Εργατική Πρωτομαγιά!

Τα ταξικά σωματεία και η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ τιμάνε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με τους εργαζόμενους όλων των χώρων για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν αυτοί που κρατούν τον πλούτο, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να πάει όσο γίνεται πιο πλατιά το ζήτημα του πολέμου και της στάσης που πρέπει να κρατήσει απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο η εργατική τάξη. Με αυτό το σκεπτικό:

Αντιπροσωπεία των σωματείων θα επισκεφθεί, ξεκινώντας από την Δευτέρα 24 Απρίλη, χώρους δουλειάς και χώρους κατάρτισης για να συζητήσει τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους και τη νέα βάρδια εργατών που βρίσκεται στους χώρους κατάρτισης. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν:

  • Στη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία με εργατικά και αντιπολεμικά τραγούδια την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου.

 

  • Στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μάη στις 10.00 π.μ. στο Φόρο και στις 12.00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά.

 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Δευτέρα 1η Μάη στις 10π.μ συγκέντρωση στον ΟΤΕ

Σαββάτο 29 Απρίλη στις 7:30 π.μ εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο 

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, νέες και νέοι, 

η 1η Μάη του 1886 έγινε σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, για το δικαίωμα στην εργασίας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για την κοινωνική απελευθέρωση. 

Είναι μια μέρα δικού μας απολογισμού, αναζήτησης και πάλης για τους ταξικούς αγώνες, για την προοπτική να νικήσουν οι αγώνες στο φόντο των σημερινών εκρηκτικών δυνατοτήτων και πρωτόγνωρων δυσκολιών της εποχής. 

Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθούν την ίδια αντιδραστική πολιτική της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής. Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία-Αφγανιστάν-Ιράκ, συνεχίζονται και γενικεύονται με την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Τουρκίας με την ελληνική κυβέρνηση να «πουλάει σταθερότητα» συμμετέχοντας στην επικίνδυνη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου υπό Αμερικάνικη πολιτικοστρατιωτική ομπρέλα. 

Η εργατική τάξη δε δημιούργησε την κρίση. Είναι κρίση ιστορική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, βαθιά δομική κρίση του συστήματος το οποίο για να συντηρηθεί πρέπει να καταστρέψει. Όλα τα μέτρα που παίρνουν είναι βαθιά ταξικά ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Τα παίρνουν από κοινού το ελληνικό κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ), με τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής. Από κοινού εξυπηρετούν την ανάγκη για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών. 

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πλαίσιο λαιμητόμο για τους εργαζόμενους. 

  • Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσω της ήδη συμφωνημένης μείωσης του αφορολόγητου.
  • Άμεσες μειώσεις των συντάξεων με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
  • Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, πρώτα απ’ όλα στον τομέα της ενέργειας.
  • Συμφωνία για ματωμένα πλεονάσματα 3,5% για μετά το 2018, δηλαδή μνημόνιο για πάντα.
  • Μαζικούς-ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και γης, που θα πολλαπλασιαστούν όταν τα κόκκινα δάνεια παραδοθούν στα κοράκια των τραπεζών.
  • Νέες περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες

Αυτοί που ορκίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιχειρηματικότητα, (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ο Λεβέντης, οι νεοναζί της ΧΑ που χτυπάνε και δολοφονούν συνδικαλιστές εργάτες με εντολή εφοπλιστών, αντιφασίστες αγωνιστές και πρόσφυγες), όλοι αυτοί μαζί έχουν κοινό στόχο να συντρίψουν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, να επιβάλλουν τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που θέλει ο ΣΕΒ και οι τραπεζίτες, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

- Ρήξη με τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές – βιομήχανους – μεγαλέμπορους – ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους. 

- Ανατροπή της βάρβαρης-αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ –ΔΝΤ – Κυβέρνησης, με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα μπροστά. Παλεύουμε για άμεση ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων σε ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε και τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

  - Για αύξηση σε μισθούς και συντάξεις.

  - Για άμεσες προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

  - Για κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

  - Για εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων κάλυψης των κοινωνικών αναγκών (ενέργεια, νερό, υποδομές) και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων.

   - Ενάντια στο ρατσισμό.

   - Για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για πρόσφυγες και μετανάστες.

   - Για να καταγγελθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

    - Για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουν πορεία τα συνδικάτα. Ενάντια στον αστικοποιημένο-γραφειοκρατικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, την ΕΕ, την οικονομία της αγοράς, τον ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστική η ταύτιση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν. Κόντρα στη συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος και ξεπερνώντας τη λογική του ΠΑΜΕ που επιδιώκει ενότητα γύρω από τον εαυτό του.

  • Ζήτω η εργατική 1η Μάη
  • Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.
  • Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

 

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κ.λπ., ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας. Να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Αντί για αυτό, ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών.

Αυτός ο «παραλογισμός» είναι η «λογική» ενός συστήματος που κινείται με κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος. Η αιτία είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, ο ανταγωνισμός και η αναρχία στην παραγωγή, το ότι μια χούφτα κεφαλαιοκράτες κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο, αποφασίζουν τι και πώς θα παραχθεί. Αυτό είναι το εμπόδιο της κοινωνικής εξέλιξης και γι' αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό να γυρίσουν την πλάτη στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να υποτάξουν το λαό στον «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, το μίσος σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών, των προσφύγων - θυμάτων του πολέμου.

Η πολυπόθητη για τους καπιταλιστές και το κράτος τους ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι βασανιστική, αβέβαιη και λόγω της κατάστασης, των αντιθέσεων στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία. Κι αν υπάρξει, θα είναι ανάκαμψη για τα κέρδη των λίγων, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου. Η ένταση της εκμετάλλευσης και η λιτότητα για το λαό όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα κλιμακωθούν, με νέα επίθεση σε εργατικά δικαιώματα, νέα φοροληστεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, σε ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικές υπηρεσίες, μέσω νέων «προγραμμάτων» και μνημονίων, με την ανεργία στα ύψη και την επέκταση της δουλειάς - «λάστιχο».

Όποια «αντίμετρα» υπάρξουν το πολύ - πολύ να οδηγήσουν σε μια αναδιανομή της φτώχειας, δηλαδή ο λιγότερο φτωχός να «πληρώνει» για τον περισσότερο φτωχό. Το βασικό μέρος των «αντιμέτρων» περιλαμβάνει μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, με τη μείωση της φορολογίας του και την επιδότηση του μισθολογικού κόστους, για να έχει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη, με απευθείας χρηματοδότηση.

Την καπιταλιστική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα υπηρετούν και εκείνες οι δυνάμεις -με «δεξιό» ή «αριστερό» ιδεολογικό στίγμα- που εμφανίζουν ως λύση για το λαό την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα. Ζητούν από το λαό να υποκλιθεί σε τμήματα του κεφαλαίου, εγχώρια ή διεθνή, που -για τα δικά τους συμφέροντα- στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, ή προσαρμόζονται σε φυγόκεντρες τάσεις της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος -με τη θέληση και τη δράση του- την έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, σχεδιάζοντας αλλιώς την παραγωγή, την οικονομία, τις σχέσεις με άλλες οικονομίες. Αυτή η προοπτική και η ρεαλιστική εφαρμογή της απαιτεί να κατακτήσει τα «κλειδιά» της οικονομίας, να περάσει η εξουσία στα δικά του χέρια. Αυτό αποτελεί πραγματική εναλλακτική - πολιτική και οικονομική - λύση και αξίζει κάθε θυσία.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Ενάντια στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, στις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Οι ανταγωνισμοί για νέες αγορές και κέρδη δημιουργούν κινδύνους για πιο γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Αυτό αποδεικνύουν και οι πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία, Αφγανιστάν, η όξυνση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, όταν δεν επαρκούν τα «ειρηνικά» μέσα, με την αναδιάταξη των συμμαχιών των ισχυρών και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Προχώρησε ακόμη παραπέρα. Προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, συμφώνησε με τις ΗΠΑ την επέκταση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, στηρίζει όλα τα επιθετικά ΝΑΤΟικά σχέδια.

Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» είναι ο στόχος του ελληνικού κεφαλαίου, στον ανταγωνισμό του κυρίως με την τουρκική αστική τάξη στην περιοχή. Για το λαό σημαίνει νέες περιπέτειες και κινδύνους. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς τη σημερινή ή άλλη αστική κυβέρνηση, καμία αυταπάτη ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ είναι εγγυητές των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Γι' αυτό και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την ειρήνη και προστασία των συνόρων πρέπει να συνδέεται: Με την καταδίκη της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με το συντονισμό της πάλης με άλλους λαούς, με το στόχο της ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, για να ζήσουν οι λαοί πραγματικά ειρηνικά.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους δεν αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, δεν υποκύπτουν στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, εξοπλισμένοι με σύγχρονες επεξεργασίες, με τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου μας, για να ανταπεξέλθουμε σε πιο σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, να ανοίξουμε ελπιδοφόρο δρόμο πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου.

Η Ιστορία της ταξικής πάλης, η νίκη της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος γιορτάζουμε τα 100χρονά της, η πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα άνοιξαν το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να γίνει η εργατική τάξη, που δημιουργεί τον κοινωνικό πλούτο, και τάξη που οργανώνει την παραγωγή προς όφελος όλων των εργαζομένων. Γι' αυτόν το λόγο μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Οι εξελίξεις φανερώνουν τα τεράστια, άλυτα αδιέξοδα του καπιταλισμού, που το μόνο που μπορεί να «προσφέρει» στην ανθρωπότητα είναι κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους. Αυτές οι αντιφάσεις του καπιταλισμού είναι που γεννούν την ανάγκη κατάργησής του, την ανάγκη να εναρμονιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της παραγωγής με την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Απ' αυτό προκύπτει η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού. Η νίκη της αντεπανάστασης δεν αναιρεί την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Τα συμπεράσματα από την πορεία της ταξικής πάλης, κατά τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, είναι προωθητική δύναμη για την ανεπίστρεπτη νίκη του κομμουνισμού έναντι του καπιταλισμού.

Η 1η Μάη είναι μέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

131 χρόνια μετά το Σικάγο, κρατάμε άσβεστη την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης. Οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Έχουν τη δύναμη να αντιστρέψουν την κατάσταση, να απαλλαγούν από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να γράψουν στη σημαία των σύγχρονων αγώνων τους το σύνθημα:

 

 

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ





Ανακοίνωση Ν.Ε. Πρέβεζας  του ΣΥΡΙΖΑ για την  Πρωτομαγιά

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 

131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. 

Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα, ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Αύξηση ωρών εργασίας, πλήρης ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μείωση αποδοχών, περιορισμός των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους - από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες - απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Την Δευτέρα, 1η  Μάη, όλες και όλοι δίνουμε δυναμικό παρών στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

 

e-mail: empor.syl.prevezas@gmail.com

 

 

 

 

 

1η ΜΑΗ 2017

 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

 ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ

 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΣΤΙΣ 12.00

 

 

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες αυτοαπασχολούμενοι,

 

 

 

Η νέα συμφωνία που «έκλεισε» η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της σε ΕΕ-ΔΝΤ, φορτώνει νέα βάρη 3,8 δις στις πλάτες μας, τσακίζοντας ξανά αφορολόγητο και συντάξεις.

 

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα περιβόητα αντίμετρα που διαφημίζει, αφού και αυτά αφορούν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

 

Δίπλα σε αυτά προορίζει και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, αν και εφόσον επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5%.

 

Αυτά έχει το θράσος να βαφτίζει φιλολαϊκή πολιτική για να αποσπάσει την ανοχή μας στη νέα επίθεση.

 

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ.

 

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.

 

Είναι ανάπτυξη κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν μας χωρά όλους.

 

 Αυτό «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, που απαιτεί επιτάχυνση των μέτρων, άλλα και περιορισμό του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολούμενων στη χώρα, που τους θεωρεί βαρίδι στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων

 

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

 

 

 

Η πολύχρονη κρίση και οι πολιτικές των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν αφήσει βαθιά τις πληγές τους σε χιλιάδες από εμάς.

 

Χιλιάδες είναι οι καταχρεωμένοι συνάδελφοι, τα λουκέτα, αυτοί που προσπαθούν νύχτα-μέρα να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

 

Ίδια αδιέξοδα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά.

 

Μαζί ζούμε τις καθημερινές δυσκολίες, μαζί είμαστε στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής.

 

Κοινό είναι και το συμφέρον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ.

 

Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ

 

 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ

 

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Για τους ίδιους λόγους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ματώνει καθημερινά τα λαϊκά στρώματα, μπλέκει χωρίς καμιά αναστολή όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Όχι μόνο δεν προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως λέει, σε μια περιοχή που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις, αντίθετα συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς και τις  επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτή.

 

Δε διστάζει να παραχωρεί και να προωθεί την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και άλλων υποδομών. Βάση στην οποία ελλιμενίστηκαν, αμέσως πριν την επίθεση, τα δυο αμερικάνικα πλοία που σκόρπισαν με τους πυραύλους τους το θάνατο στο Συριακό λαό.

 

Δε δίστασε να βάλει την υπογραφή της στην πρόσφατη Κοινή Ανακοίνωση της Συνόδου των Χωρών του Νότου, που παρείχε πλήρη κάλυψη στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

 

Είναι η ίδια κυβέρνηση:

 

-Που έφερε με τη δική της υπογραφή τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

 

-Που δαπανά 4 δις ευρώ (2% του ΑΕΠ) για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, παίρνοντας τα εύσημα από τους συμμάχους- συνεταίρους της

 

-Που στέλνει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων, να συμμετέχουν  σε επεμβάσεις, και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας

 

 

 

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στις επιχειρήσεις που εξελίσσονται στην περιοχή μας, διεκδικώντας φυσικά και το ανάλογο μερίδιο από τη λεία.

 

 

 

Η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.

 

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα σε ετοιμότητα.

 

 

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

 

 

ü  Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

 

ü  Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

 

ü  Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής

 

ü  Να κλείσει η βάση της Σούδας και του Ακτίου. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

 

 

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ!

 

 

 

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Φόρο στις 10π.μ. και στο μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά στις 12.00

 

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή

 

Ξέρω το όνομά σου, την εικόνα σου

 

και πάλι από την αρχή

 

ψάχνω για διέξοδο

 

γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή

 

(Κώστας Τριπολίτης)

 

Η εικόνα της κόκκινης σημαίας κάθε Πρωτομαγιά είναι συνδεμένη με τους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα. Με το πέρασμα του χρόνου η ιστορία δικαίωσε σε κάποιο βαθμό αυτούς τους αγώνες, αν και αυτοί που αιματοκύλισαν τους εργάτες στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886 δεν παραδέχτηκαν ποτέ τις νίκες του εργατικού κινήματος.

 

Στις μέρες μας, όπου ο καπιταλισμός βρίσκεται σε σαφώς πιο ενισχυμένη θέση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, έρχονται να πάρουν τη μεγάλη τους ρεβάνς.

 

Όσο κι αν φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία εξαιρετικά δυσχερή, σχεδόν απελπιστική, για τον κόσμο της εργασίας, ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν ένας μόνο αρνείται τα τετελεσμένα, η πόρτα για την τροπή της ιστορίας παραμένει ανοιχτή. Και θα παραμένει ανοιχτή όσο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και πάλι από την αρχή, ψάχνοντας για διέξοδο, γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή!

 

Η ΛΑΕ Πρέβεζας καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της πόλης σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 1 Μαΐου στις 10 το πρωί και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια στο προωθούμενο νέο 4ο μνημόνιο, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 

Λαϊκή Ενότητα Πρέβεζας

 




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...