Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 11:20

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας (photos+video)

Συναγερμός σήμανε στην Π.Υ. Πρέβεζας λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν υπήρξε ειδοποίηση για πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Σαμψούντας.

fires

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο διοικητής της ΠΥ Πρέβεζας κ. Θοδωρής Βαρδής.

Περισσότερα σε λίγο...

IMG 9678

Νεότερη ενημέρωση (13:14)

Eκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην περιοχή της Νέας Σαμψούντας, στο ύψος του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών. Στις φλόγες τυλίχτηκε εγκαταλελειμμένη μονάδα παρασκευής ζυμαρικών, ενώ η πυρκαγιά έχει προλάβει να κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ιωαννίνων έχει διακοπεί στο ύψος της Σμυρτούλας και εκτρέπεται στην παραλιακή οδό.

skoupras

Στο σημείο βρίσκεται ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Ηπείρου κ. Σκούπρας, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άνδρες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, μηχανήματα και υδροφόρα του δήμου Πρέβεζας καθώς και αεροσκάφος PZL. 

IMG 9664

Νεότερη ενημέρωση (13:45)

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο στο σημείο επιχειρούν αυτή τη στιγμή δύο καναντέρ που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις.

canadair

Νεότερη ενημέρωση (15:25)

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η πυρκαγιά πρόλαβε να κάψει περίπου 220 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

IMG 9723

Έκθεση εικόνων