Τα δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής "Πλανέτα Βκούζοφ" ("Πλανήτης Γεύσεων") με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και σύγχρονες ηπειρώτικες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, και θα πλαισιώνονται από περιηγητικά πλάνα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Ακρίβος υποδέχθηκαν το συνεργείο της εκπομπής, το οποίο αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την γαστρονομική τους ξενάγηση στο νομό Πρέβεζας.
Την Τετάρτη επισκέφτηκαν την Πάργα και το Μουσείο Ελιάς, όπου δοκίμασαν ντόπιο ελαιόλαδο και ελιές και παρακολούθησαν μαγείρεμα στη γάστρα, παραδοσιακές συνταγές όπως αρνί, γεμιστές ντομάτες. τυροπιτάκια, κ.α. ενώ το απόγευμα παρακολούθησαν το μαγείρεμα του μουσακά.
Την Πέμπτη στην Πρέβεζα κατέγραψαν το μοναδικό τρόπο ψαρέματος Νταλιάνι και στη συνέχεια συμμετείχαν στο μαγείρεμα του κέφαλου "πετάλι" και της διάσημης γαρίδας Αμβρακικού γάμπαρη.
Αργότερα βιντεοσκόπησαν τη διαδικασία παρασκευής του αυγοτάραχου, ενώ το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Πρέβεζας έκαναν γευσιγνωσία του αυγοτάραχου, του τοπικού λαδιού και της ελιάς.
Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν την αποστολή τους στο νομό Άρτας και στο νομό Ιωαννίνων, έχοντας ξεκινήσει πρώτα από το νομό Θεσπρωτίας.