Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 23:01

Εκδήλωση για το θηλασμό από τη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Εκδήλωση με θέμα «Στηρίζουμε το θηλασμό ΜΑΖΙ» διοργάνωσε η Μαιευτική Κλινική του ΓΝ Πρέβεζας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η οποία φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσοι παραβρέθηκαν στη Θεοφάνειο Αίθουσα ενημερώθηκαν υπεύθυνα και επιστημονικά για τα οφέλη που έχει ο θηλασμός τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα, ενώ στόχος της Μαιευτικής Κλινικής ήταν μέσα από την εκδήλωση να πληροφορήσει για το μητρικό θηλασμό, αλλά και να διευρύνει ένα δίκτυο συνεργασίας για την υποστήριξη και την εδραίωσή του.

IMG 0025

Όπως επισημάνθηκε η καλύτερη αρχή της μητρότητας είναι ο θηλασμός, που αποτελεί άλλωστε και το θεμέλιο της ψυχικής και σωματικής υγείας του νέου ανθρώπου που ήρθε στον κόσμο, ενώ η ενημέρωση θα πρέπει να ξεκινά πολύ πριν τη γέννηση του παιδιού

IMG 0034

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως την ώρα που το παιδί θηλάζει, εκτός από τις πολύτιμες ουσίες που παίρνει για την θρέψη του, δέχεται και πάρα πολλά ερεθίσματα. Έρχεται σε στενή επαφή με το δέρμα και τη ζεστασιά της μητέρας του, μυρίζει το μαστό της και τον χαϊδεύει, ακούει τους χτύπους της καρδιάς της, την κοιτάζει κατάματα. Αλλά και η μητέρα που θηλάζει αισθάνεται ολοκληρωμένη σαν γυναίκα, που βοηθά το παιδί της να μεγαλώσει σωστά.

IMG 0036

Σύμφωνα με τους εισηγητές της εκδήλωσης ενώ γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο μητρικός θηλασμός για την υγεία των παιδιών, των μητέρων, για την οικονομία, για την κοινωνία, για το περιβάλλον γενικότερα εν τούτοις τα ποσοστά του μητρικού θηλασμού είναι πολύ χαμηλά ακόμη. Γι' αυτό και το σύνθημα φέτος είναι "στηρίζουμε το θηλασμό μαζί" και η καμπάνια της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό επιδιώκει τη σύνδεση διαφορετικών υποστηρικτών του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουν συνεχή φροντίδα στις μητέρες και τα βρέφη για τις πρώτες 1.000 μέρες.

IMG 0044

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και μητέρες με τα παιδιά τους από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα, οι οποίες γέννησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Έκθεση εικόνων