Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 02:51

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Πρέβεζα

Σπασμένα κλαδιά, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένοι κάδοι, κομμένα καλώδια της ΔΕΗ και μικρές υλικές ζημιές άφησε στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες το μεσημέρι την Πρέβεζα.

anemostrovilos12

Το φαινόμενο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και διήρκεσε λίγα λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να προκαλέσει αναστάτωση τόσο μέσα στην πόλη της Πρέβεζας αλλά κυρίως στο Μονολίθι όπου για αρκετή ώρα διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω των πεσμένων δέντρων.

anemostrovilos5

Σύμφωνα με μαρτυρίες μέσα σε λίγα λεπτά ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος συνοδευόταν από έντονη βροχόπτωση κατάφερε να σπάσει δεκάδες κλαδιά και να ξεριζώσει δέντρα τα οποία έπεσαν στο οδόστρωμα.

anemostrovilos8

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Μύτικα κ. Ντίτσος και ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ροπόκης, ο οποίος μερίμνησε προκειμένου μηχανήματα του δήμου να απομακρύνουν άμεσα τα πεσμένα δέντρα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

anemostrovilos15

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά και ευτυχώς το φαινόμενο περιορίστηκε κυρίως στο δάσος του Μονολιθίου γιατί αλλιώς οι ζημιές θα ήταν μεγάλες» τόνισε στο atpreveza.gr ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας, σημειώνοντας πως πτώσεις δέντρων και κλαδιών από τους δυνατούς ανέμους σημειώθηκαν μέσα στον Μύτικα, στη Σμυρτούλα, στην Κυανή Ακτή, στη Σαμψούντα, στο Νεοχώρι και στον Άγιο Θωμά.

Έκθεση εικόνων