Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 17:30

Μίλτος Παππάς: «Οι Επίτροποι δημιουργούν το πρόβλημα» - Σημαντικές ειδήσεις για παιδιατρική, παθολογική και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (vid)

Τη δική του διάσταση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, έδωσε ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας Μίλτος Παππάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου.

Ο κ. Παππάς ανέφερε:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με το θέμα της παθολογικής κλινικής και να σας διευκρινίσω πως η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας είχε το Νοέμβριο κάποια προβλήματα στις εφημερίες τα οποία καλύφθηκαν πλήρως, σαφώς με την προσπάθεια των εργαζόμενων, και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν γιατί ένας γιατρός που είχαμε προσλάβει, ο κ. Τσέλιος, επέλεξε να υπηρετήσει στα Χανιά. Άρα αυτομάτως βρεθήκαμε από 4 γιατρούς που είχαμε στην Παθολογική σε 3. Αναμένοντας τον αντικαταστάτη του Τσέλιου, ο οποίος είναι η κα Στεργίου και θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο, άρα αυτομάτως θα γίνουν πάλι 4 οι παθολόγοι. Ουδέποτε υπήρξε θέμα με τους παθολόγους με 3 γιατρούς όπως αναφέρθηκε, απλώς υπήρξε το διάστημα αυτό αντικατάστασης του κ. Τσέλιου. Αν δεν κάνω λάθος σήμερα βγήκε το ΦΕΚ της πρόσληψης και η νέα γιατρός, η κα Στεργίου ελπίζω και εύχομαι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να είναι εδώ. Ανεξαρτήτως πάντως από την άφιξη της κας Στεργίου οι εφημερίες του Δεκεμβρίου είναι ήδη καλυμμένες από τους υπάρχοντες γιατρούς και με συμμετοχή του κ. Κονιδάρη από το ΚΥ Καναλακίου.

Σας ανακοινώνω ότι επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία του 4ου παιδιάτρου, έχουν μπει υποψηφιότητες και 6 Δεκεμβρίου έχουμε κρίση για να επιλέξουμε τον 4ο παιδίατρο που θα έχουμε και-διορθώνω -με τη συμμετοχή του γιατρού από το ΚΥ Καναλακίου που κάνει εφημερίες. Δηλαδή από τον Γενάρη και μετά όλες οι ημέρες του μήνα και όλοι οι μήνες φυσικά θα είναι καλυμμένοι από παιδίατρο.

Μας ήρθε και 4ος αναισθησιολόγος και έτσι και οι αναισθησιολόγοι γίνονται 4. Προς τιμήν τους τα 3 παιδιά που είχαμε στο αναισθησιολογικό είχαν όλες τις ημέρες καλυμμένες, σαφώς θα διευκολυνθούν τώρα και αυτοί με τον 4οαναισθησιολόγο τον κ. Παππά.

Καλώς δεχθήκαμε τον νέο παθολογοανατόμο, θα έχουμε 2 παθολογοανατόμους μαζί με την κα Κορδέλα, την νέα νευρολόγο και αναμένουμε ακόμη κάποιους άλλους και αισίως έχουμε φτάσει τον αριθμό 44 γιατί και με τον αριθμό των γιατρών δημιουργήθηκε ένα θέμα και για να τελειώνουμε οι ειδικευμένοι γιατροί είναι 44 συν τους ειδικευόμενους και τους αγροτικούς φτάνουμε στο μαγικό αριθμό 60, για τον οποίο πολύ θέμα και συζήτηση έγινε τελικά. Ενώ αναφερθήκαν τόσο σπουδαία θέματα στη συζήτηση που είχε προηγηθεί με τον κ. Χαρίτση και τον κ. Τσακαλώτο, δυστυχώς εντοπίσαμε μόνο αυτόν τον αριθμό που είναι εν τη ρύμη του λόγου του κου Τσακαλώτου. Τέλος πάντων φτάνουμε και σε αυτά τα νούμερα δεν είναι υπερβολή.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ακόμη όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου μας, ο εστιασμός μας αυτή τη στιγμή είναι στο κτιριακό και στον εξοπλισμό. Όπως γνωρίζετε το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι ένα κτίριο του 1972, το οποίο δυστυχώς έχει μεγάλες ανάγκες. Τα χειρουργεία είναι παλαιωμένου τύπου, θα πρέπει να τα εκσυγχρονίσουμε. Στα πλαίσια των στόχων αυτών ελπίζουμε να έχουμε περιληφθεί στα τέλη του 2018, στις μελέτες που έχουμε καταθέσει. Έχουμε καταθέσει μια μελέτη η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας, στο τμήμα έγκρισης σκοπιμότητας, που αφορά τη στέγη για να καλύψουμε τα κτίρια Γ1, Γ2 και Γ3, η οποία θα καλύψει την εφημερία των γιατρών, δηλαδή να μην κοιμούνται πλέον στα κοντέινερ, είναι τραγικό αυτό, και συγχρόνως θα κάνουμε χώρους αρχειοθέτησης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχει ευτυχή κατάληξη η μελέτη που έχουμε καταθέσει και γρήγορα να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση.

Μια δεύτερη προμελέτη, έχουμε στο πρόγραμμα Εlena της Περιφέρειας, είναι για ενεργειακή αναβάθμιση. Έχουμε περιληφθεί μέσα στα 9 κτίρια, στα οποία θα δοθούν να ολοκληρωθούν οι μελέτες, δηλαδή να έρθει το μελετητικό γραφείο που θα αναλάβει, να συζητήσουμε μαζί, να δει τις εγκαταστάσεις να κάνει και τη μελέτη και έχουμε και τη βεβαίωση από τον κ. Χαρίτση στην τελευταία συνάντηση που είχαμε ότι θα το προωθήσει με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε πορτοπαράθυρα, να κάνουμε κάποιους ηλιακούς συλλέκτες και αν είναι δυνατόν ένα πάρκο για να αποκτήσουμε ενεργειακή αυτοτέλεια. Δυστυχώς το νοσοκομείο μας λόγω της παλαιότητάς του είναι φοβερά ενεργοβόρο και ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτό.

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι τα χειρουργεία, τα οποία θέλουν έναν εκσυγχρονισμό, θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευόμενους.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε για ένα κονδύλι το οποίο όπως κάναμε τον προϋπολογισμό και ήδη έχουμε στείλει στο Υπουργείο, της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, και να υλοποιήσουμε το μεγαλεπήβολο για εμάς έργο.

Ένα ακόμη ευχάριστο είναι ότι μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί η πισίνα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και θα δοθεί προς χρήση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών μας το Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ενεργειακό πιστοποιητικό, το οποίο και θα δώσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιληφθούν και αυτές σε ποιο βαθμό ενεργειακής πιστοποίησης βρισκόμαστε, για να αντιληφθούν και την ανάγκη επαναλαμβάνω.

Θα σταθώ σε ένα σημείο που αφορά το προσωπικό και για τις συνθήκες κόλασης τις οποίες αναφέρουν κάποιες σελίδες του τύπου για τις εργασιακές σχέσεις. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας σαφώς και δεν υιοθετεί τις εργασιακές σχέσεις τύπου κόλασης. Δεν υπάρχουν. Έχουμε 15 άτομα επικουρικό προσωπικό, γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό, έχει γίνει η επέκταση των συμβάσεών τους μέχρι το 2018 σε αυτούς που λήγανε το 2017. Έχει δημιουργηθεί όμως ένα θέμα, δύο άτομα του Νοσοκομείου Πρέβεζας που ανήκουν στο επικουρικό προσωπικό δεν πληρώνονται για 2 μήνες. Ο λόγος για τον οποίο δεν πληρώνονται δεν είναι ότι δεν έχουμε την ανάγκη ή τη διάθεση, σαφώς δεν είναι δυνατόν να παρατείναμε τις συμβάσεις και να μην τους πληρώνουμε. Είναι μια διχογνωμία που υπάρχει στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο όπως γνωρίζετε εκπροσωπείται από τους Επιτρόπους, οι οποίοι μισοί Επίτροποι πληρώνουν και οι άλλοι μισοί δεν πληρώνουν με το πέρας των 24 μηνών εργασίας στον ίδιο εργοδότη. Παραδείγματος χάρη στη Λευκάδα ο Επίτροπος πληρώνει, ο Επίτροπος Άρτας και ο Επίτροπος Πρέβεζας δεν πληρώνει. Δηλαδή υπάρχει ένας αριθμός 60 αν δεν κάνω λάθος Επιτρόπων στην Ελλάδα, οι 40 πληρώνουν, οι 20 δεν πληρώνουν. Σαφώς και προφανώς το Νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτό.

Αυτό είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα γίνει, να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση και να κλείσει αυτό το θέμα.

Προκηρύξαμε και υλοποιήθηκε η νέα σύμβαση με τις καθαρίστριες. Στη νέα σύμβαση, η οποία διέπεται από τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ που πιστά ακολουθήσαμε, δυστυχώς από τις 9 εργαζόμενες οι 3 δεν προβλέψανε να έχουν τα απαραίτητα έντυπα τα οποία απαιτούνται για να συμμετέχεις σε αυτή τη διαδικασία. Με λύπη μου το αναφέρω διότι τα 3 αυτά άτομα που βγήκανε για τυπικούς λόγους εκτός, ήταν άτομα τα οποία πραγματικά προσφέρανε πέραν του μέτρου του δυνατού τους σε αυτό που κάνανε. Και ειλικρινά δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να μην είχα αυτούς τους εργαζόμενους εδώ. Άρα λοιπόν δεν μπορούσαμε να υπερβούμε τον ΑΣΕΠ και το νόμο, μπήκαν 3 άλλες κοπέλες στη θέση τους με τις οποίες θα συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για την καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Έχουμε ακόμη 3 εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ και έναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δυστυχώς οι συμβάσεις αυτές δεν γίνονται από το Νοσοκομείο, αυτές τις συμβάσεις τις κάνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΟΑΕΔ κι εμάς μας τους φέρνουν να δουλέψουν εδώ. Δεν είναι δικές μας οι συμβάσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό.

Αναφορικά με τους 4 φύλακες και τα 3 άτομα που είναι στη διανομή φαγητού. Δυστυχώς ο νόμος δεν μας επιτρέπει, όταν η σύμβαση που θα κάνουμε με αυτά τα άτομα υπερβαίνει το κόστος που είναι στον εργολάβο, να τους προσλάβουμε εμείς. Σε εμάς το κόστος υπερβαίνει το εργολαβικό και δεν μπορούμε να τους πάρουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα παλέψουμε όμως να το ανατρέψουμε αυτό και να τους πάρουμε. Και με διαφορετικές συνθήκες εργασίες και μόνιμους αν είναι δυνατόν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε. Αυτά για τις συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο. Ούτε συνθήκες κόλασης είναι, ούτε βέβαια αυτό που θα θέλαμε να είναι, είναι».

-Ήταν εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι οι εργολάβοι θα βγουν έξω από τα Νοσοκομεία. Η φύλαξη όμως είναι σε εργολάβο…

«Ήταν εξαγγελία, αλλά μας ήρθε ο νέος νόμος που λέει ότι δε μπορούμε να υπερβούμε το εργολαβικό κόστος. Σε εμάς υπερβαίνει. Ακόμη και με το ΦΠΑ. Το θέμα είναι να φύγει αυτό από τη μέση».

-Υπάρχει κάτι νεότερο με τα δεδουλευμένα των επικουρικών;

«Πιέζουμε την Επίτροπο να τους δοθεί η τακτική μισθοδοσία. Οι εφημερίες πληρώνονται κανονικά. Έχουμε κάνει πρόβλεψη φέτος να μη γίνει ότι συνέβη με τις εφημερίες του 2016».

-Στην καρδιολογική κλινική βοηθοί υπάρχουν;

«Έχει γίνει ένα θέμα αυτές τις ημέρες. Δεν είναι στο χέρι μας. Οι βοηθοί επιλέγουν Νοσοκομεία. Η καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας έχει 6 κρεβάτια, η παθολογική έχει 35. Τον προηγούμενο μήνα έφυγαν οι βοηθοί από την καρδιολογική. Θα ψαχθούμε και πάλι να βρούμε. Οι διακομιδές γίνονται από τον Τομέα. Θα πάει στη διακομιδή ο παθολόγος».

-Σε παιδιατρική και παθολογική είναι εντάξει πλέον η εφημέρευση;

«Το Δεκέμβριο θα έχουμε κενό στην παιδιατρική. 7 ημέρες. Αλλά 6 Δεκεμβρίου έχουμε την κρίση της παιδιάτρου. Τον Ιανουάριο πιστεύω ότι θα καλύψουμε πλήρως και την παιδιατρική κλινική».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) στην πειθαρχική διαδικασία για τυχόν ευθύνες που έχει ξεκινήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά του Δημάρχου Πρέβεζας
20 Μαϊος 2024
Είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην Ερώτηση που είχε γίνει στη Βουλή, για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του πρώην ...
17 Μαϊος 2024
Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ...
16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο ...
16 Μαϊος 2024
Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ...

Αθλητισμός

20 Μαϊος 2024
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ και η Νικόπολη Πρέβεζας μετά και τη νίκη της στο ΔΑΚ Πρέβεζας επί του Λέοντα Κέρκυρας με σκορ 88-76 κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο
17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για ...
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...

Πολιτισμός

20 Μαϊος 2024
Τα μουσεία αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο στοιχείο εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας τόσο για μαθητές, όσο και για άλλες κοινωνικές ...
17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και ...
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...