Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 12:59

Συναντήσεις σε Υπουργεία για το Δήμαρχο Πρέβεζας – Τι συζήτησε, ποιους συνάντησε...

Στην πρωτεύουσα βρέθηκε στις προηγούμενες ημέρες o Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, όπου είχε συναντήσεις σε διάφορα Υπουργεία για ζητήματα που αφορούν το Δήμο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο κ. Μπαϊλης είχε συνάντηση στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), με τα στελέχη που έχουν αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Ο κ. Μπαϊλης ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα, το οποίο ήταν ένα μεγάλο “αγκάθι” για να προχωρήσει επιτέλους η μελέτη, ενώ από την ΚΤΥΠ του επισήμαναν πως πρέπει η εταιρεία να γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου, δυνητικά δικαιούχος στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για να προχωρήσει η μελέτη και η κατασκευή του σχολείου. Το συγκεκριμένο στοιχείο το είχαμε επισημάνει και στο σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ).

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πρέβεζας θα προγραμματίσει συναντήσεις είτε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη είτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, για να βρεθεί η λύση.

Συναντήσεις είχε ο κ. Μπαϊλης και στο Πράσινο Ταμείο, με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το θέμα της ιδιοκτησίας “Κατσάνου” στην Κυανή Ακτή (δείτε ΕΔΩ) και η χρηματοδότηση του πάρκου πίσω από το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” (δείτε ΕΔΩ).

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Πρέβεζας ζήτησε διευκρινήσεις και για το νέο κοιμητήριο στη θέση “Αγία Τριάδα” στο Νεοχώρι Πρέβεζας, για να ξεμπλοκάρει η επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής.