Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 03:45

Στον… αέρα «τινάχθηκε» η παράταξη Μπαϊλη με αφορμή απαλλοτρίωση εκατομ. ευρώ – Σοβαρές καταγγελίες και πολιτικές ευθύνες (pics)

IMG 0288

Η συζήτηση του θέματος: «Έγκριση της αρ. 79/2016 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την άρση της απαλλοτρίωσης που επιβλήθηκε με το συγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Πρέβεζας του 1992, σε ακίνητο ιδιοκτησίας που βρίσκεται στο Ο.Υ. 160 ιδιοκτησίας Κατσάνου Πολυξένης, σε εφαρμογή της αρ. 53/2014, Δικαστικής Απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων με προτεινόμενη τροποποίηση του οικείου σχεδίου πόλης, σύμφωνα με το άρθρο 32 ΝΟΚ.», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το βράδυ της Δευτέρας, διήρκησε περισσότερες από 3 ώρες και λίγο έλειψε να «τινάξει» στον… αέρα την παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας και την εν γένει λειτουργία του Δήμου.

IMG 0349

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας για μία υπόθεση που υπολογίζεται να κοστίσει στο Δήμο Πρέβεζας 8,5 εκατομ. ευρώ για να μη χαθεί χώρος πρασίνου, ανέφερε πως δεν ήξερε τίποτα, απευθύνοντας «κατηγορώ» τόσο στους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών, όσο και στον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Γιαννουλάτο, αποδίδοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνες για μη έγκαιρη ενημέρωση. Ο ίδιος ο Δήμαρχος μάλιστα επισήμανε ότι ο Αντιδήμαρχός του γνώριζε ήδη από τον Ιούλιο για το θέμα, την ώρα που ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσιπανέλης είχε πει πως ο Δήμαρχος γνώριζε για την υπόθεση από το 2014. Κατηγορίες επί κατηγοριών από ανθρώπους της ίδιας παράταξης με τον ίδιο το Δήμαρχο να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και να βγάζει στη… σέντρα εργαζόμενους του Δήμου.

IMG 0317

Μέσα σε όλα αυτά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος κ. Γιαννουλάτος, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εξέταση του θέματος και να μην συμμετέχει στη συνεδρίαση, καθώς συγγενής του (Α’ βαθμού-μητέρα) έχει ιδιοκτησία (διαμέρισμα) σε πολυκατοικία παρακείμενου οικοδομικού τετραγώνου. Την ίδια στάση επανέλαβε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά άλλωστε αναγράφονται και στα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ), τα οποία ανέγνωσε η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας Ντίνα Μωραϊτη.

IMG 0314

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μία «πολιτική ρελάνς» των κ.κ. Κλάπα και Καλλίνικου, οι οποίοι είχαν «δουλέψει» το θέμα με επιχειρήματα και στοιχεία, εκμεταλλεύτηκαν την ολοφάνερη πολιτική αδυναμία της πλειοψηφίας να διαχειριστεί ένα ζήτημα που όπως αποδείχθηκε αγνοούσε, εξανάγκασαν την παράταξη Μπαϊλη να υιοθετήσει τη δική τους πρόταση, εκθέτοντας τη γενικότερη πολιτική στάση της Δημοτικής Συνεργασίας.

IMG 0330

Ιδιαίτερα σοβαρά ήταν και τα όσα είπε η κα Βασιλική Κατσάνου  (κόρη της ιδιοκτήτριας, δικηγόρος Αθηνών), η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επιλαμβάνεστε εκπρόθεσμα του θέματος. Σύμφωνα με το Νόμο, ο Δήμος όφειλε να γνωμοδοτήσει εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από την κατάθεση στις 16-5-2016 της αίτησης για την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του οικείου σχεδίου πόλης.

Στις 16-11-2016 παύει κάθε αρμοδιότητα του Δήμου και η διαδικασία έγκρισης της τροποποίησης συνεχίζεται χωρίς τη γνώμη του. Προφανώς η απόφασή σας να εγκρίνεται την από 9-11-2016 πραξικοπηματικά ληφθείσα απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι προειλημμένη, όμως το θέατρο του παραλόγου των τελευταίων μηνών κατέληξε στη διάπραξη και πλήρη στοιχειοθέτηση του σοβαρού και ποινικού αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με την από 22-9-2016 εισήγηση της Διευθύντριας της Πολεοδομίας του Δήμου, που δυστυχώς χρειάστηκε εισαγγελική εντολή στις 21-10-2016 για λήψη αντιγράφου της, προτείνεται η άρση της απαλλοτρίωσης σαν μόνη νόμιμη επιλογή. Όμως εμφανίστηκε στην Επιτροπή και η εισήγηση-μαϊμού από όλες τις απόψεις της Διευθύντριας τεχνικών υπηρεσιών, αναρμόδιας σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Δήμου Πρέβεζας, που συνυπογράφει παράνομα ο Δήμαρχος για να εκβιαστεί η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση που απαιτεί συμμόρφωση…

Αναλώνεστε να πολεμάτε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περίπτωση του ακινήτου μου, περιφρονώντας το Σύνταγμα, τους νόμους, τη δικαιοσύνη και το εντυπωσιακό όλων είναι ότι κλείνετε τα μάτια στο σχέδιο και τα όσα έχει να προσφέρει στην πόλη της Πρέβεζας. Έχετε αναγάγει σε μείζον πρόβλημα το να μη χάσουν τη θέα στη θάλασσα ορισμένοι. Οι πράξεις σας, σας εκθέτουν…

Η δικαστική απόφαση έχει αποδοθεί στο Δήμο στις 8-7-2014 και είχε όλο το χρονικό περιθώριο να διερευνήσει το θέμα. Γνώριζε πολύ καλά ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα και γι’ αυτό άφησε την τρίμηνη προθεσμία να περάσει. Επέλεξε σαν τακτική τον εκφοβισμό και την ταλαιπωρία του πολίτη. Ένα μηνά από την υποβολή της αίτησής μου για την άρση, με απειλούσαν με πρόστιμο και δαπάνη δήθεν καθαρισμού του ακινήτου ύψους 20.000 ευρώ, αντί να με καλέσει ο Δήμος και να μου προτείνει μία συμβιβαστική λύση».

Χαρακτήρισε επίσης αστειότητες τα επιχειρήματα των υπηρεσιών.

IMG 0333

Τοποθετηθηκε στη συνέχεια ο Κώστας Ντάλλας από την Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας, μιλώντας για τον πράσινο χαρακτήρα και τη θερμαλιστική ανάπτυξη και ο Σπύρος Κανιώρης πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ-Νομαρχιακό Τμήμα Πρέβεζας, που υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει ρύθμιση, πως η μελέτη είναι ελλιπής και χρειάζονται πιο τολμηρές αποφάσεις.

IMG 0336

Αίσθηση έκαναν και όσα είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης: «Για το τρίμηνο: Η αίτηση υποβλήθηκε στη διεύθυνση Πολεοδομίας και όχι στο Δήμαρχο. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Ήταν υπ’ όψη του Αντιδημάρχου, του κ. Γιαννουλάτου. 15 Μαΐου υποβλήθηκε η αίτηση. 1η Ιουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έστειλε έγγραφο στη διεύθυνση πολεοδομίας και επιστεί την προσοχή να ενημερώσουν άμεσα για τα σημεία απαλλοτρίωσης και τα πράσινα οικόπεδα. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω. Δυστυχώς το τρίμηνο πέρασε άπρακτο, χωρίς να υπάρξει κάτι το συγκεκριμένο. Εγώ δεν είχα απολύτως τίποτα. Όσον αφορά τα διοικητικά κομμάτια θα το δει η δημοτική αρχή και όποιες ευθύνες έχουν οι υπηρεσίες. Πάνω απ’ όλα ένα τέτοιο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να έχει το φάκελο ο Δήμαρχος από την αρμόδια υπηρεσία. Τρεις μήνες ούτε καν ενημέρωση, ούτε καν πέρασε από το γραφείο του Δημάρχου. Αυτή είναι η αλήθεια. Καμία απολύτως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του». Η Κα Κατσάνου επισήμανε σε εκείνο το σημείο: «Κι εμείς προσπαθούσαμε να ενημερώσουμε το Δήμαρχο, αλλά μας απέφευγε».

IMG 0305

Ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ, Δημήτρης Παππάς τόνισε: «Σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις. Η άποψή μου έχει διατυπωθεί ως εξής:

Να  αγορασθεί  με  χρήματα  του  Πράσινου  Ταμείου  ή  δάνειο  από  τον  Δήμο  Πρέβεζας  για  την δημιουργία  Αστικού  πάρκου, ύστερα από  την  ενοποίηση  τμήματος  του οικοπέδου  με  την  Κυανή  Ακτή.

Άλλο  τμήμα  για  ήπια  τουριστική  αξιοποίηση  σε  συνδυασμό   με  θερμαλιστικό  κέντρο ( στο  στρατόπεδο)  με  μείωση  συντελεστή   δόμησης  και  χαμηλά κτίρια.

Χώρος  πρασίνου  και  βελτίωση   της  εισόδου  πόλεως  από  την  Ζεύξη».

IMG 0292

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας», Μιλτιάδης Κλάπας:

«Ανοίγει ένα τεράστιο θέμα για την αυτοδιοίκηση. Το θέμα γίνεται ασφυκτικό και κινδυνεύει το πράσινο στις πόλεις. Το δίκαιο στο συγκεκριμένο θέμα είναι και από την πλευρά της πόλης, αλλά και των ιδιοκτητών. Στα χρόνια που εμείς θητεύσαμε στο Δήμο είχαν έρθει πολλές φορές τέτοια θέματα στο Δήμο. Και δυστυχώς τα είχαμε πληρώσει. Και τώρα θα καταλάβετε να δείτε πού πήγαιναν τα δάνεια» και πρόσθεσε: «Είναι ενταγμένο σε ζώνη ανάπλασης το συγκεκριμένο ακίνητο. Δε μπορούμε να συζητήσουμε τροποποίηση. Αυτό το θέμα δε μπορεί να περάσει έτσι χωρίς να πούμε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχει η υπηρεσία μία τέτοια ‘’βόμβα’’ και δεν έχει ενημερώσει την πολιτική ηγεσία. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο Αντιδήμαρχος στέλνει έγγραφο 1/7 για τα αστικά πράσινα, χωρίς να έχει υπ’ όψη του ότι κάτι συμβαίνει με αυτό το θέμα. Δηλαδή μπροστά μας έχουμε μία βραδυφλεγή βόμβα. Γιατί τότε; Δεν είχε ενημερωθεί; Υπήρξε ολιγωρία, γιατί δεν έγινε η… διάγνωση ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα».

IMG 0296

Εκ μέρους της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, ο επικεφαλής Βασίλης Κωστούλας ξεκαθάρισε: «Πρώτη φορά που έρχεται ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο είμαστε εμείς σε αυτό, που έχει δύο εισηγήσεις. Από τα λεγόμενα του Δημάρχου διαπίστωσα ότι δεν είχε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Η συζήτηση για το θέμα έρχεται με έναν παράδοξο τρόπο. Είμαστε μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός. Έπρεπε να συζητηθεί το θέμα αν όχι το 2014, πριν από 6 μήνες. Αυτή η καθυστέρηση θα πρέπει να χαρακτηριστεί: «Αμέλεια, αδιαφορία, ανικανότητα;». Πρωτοφανής κακή διαχείριση. Θα είναι μια εικόνα κοντά στην Κυανή Ακτή που θα θυμίζει περισσότερο Κυψέλη Αττικής.

Συμφωνούμε με την εισήγηση της κας Μωραϊτη, αλλά διαφωνούμε στο δια ταύτα.

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο, ζητούμε άμεσα τροποποίηση του ΓΠΣ ώστε η περιοχή να απενταχθεί, πράγμα που είναι εφικτό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να έχουμε μία μόνιμη πράσινη περιοχή, χωρίς μελλοντικές διεκδικήσεις και να δεσμευτούμε ότι ο Δήμος θα βρει τρόπο, ώστε να αποζημιώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους ιδιοκτήτες».

IMG 0298

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω του κου Νόβα ανέφερε:  «Όλοι έχουν δίκιο. Το πρόβλημα είναι αξεπέραστο. Κατά τη δική μου εκτίμηση το παιχνίδι έχει χαθεί. Υπάρχει δικαστική απόφαση και σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα. Ο νόμος είναι σαφής. Αν δεν πληρωθεί το πράσινο θα χαθεί. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος θελήσει να αγοράσει την έκταση, μία πολυεθνική, τότε είναι σίγουρο πως θα χαθεί. Αυτό είναι το αστικό κράτος. Ακόμη κι εκείνοι που καταθέτουν τις καλύτερες διαθέσεις, δε θα οδηγηθούν πουθενά. Η Πρέβεζα που έχουμε σήμερα δεν αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες; Πόσο προστατεύθηκε το πράσινο; Ο Δήμος πρέπει να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες και να απαιτήσει να πληρωθούν τα ακίνητα, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας».

IMG 0348

Μία μίνι-βόμβα «έριξε» με την τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσιπανέλλης: «Αυτά τα προβλήματα τα έχω επισημάνει από το 2014 όταν βγήκε ο νόμος. Μάλιστα πήγα και βρήκα τους ιδιοκτήτες. Έκανα την πρότασή μου, την οποία είχα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα πράγματα. Το έδωσα στο προεδρείο και είχα πει να δοθεί στους αρχηγούς των παρατάξεων, γιατί υπήρχε πρόβλημα με την απαλλοτρίωση. Όταν το 2012 είδα ότι χρηματοδοτεί απαλλοτριώσεις το Πράσινο Ταμείο το επισκεφτήκαμε μαζί με το Δήμαρχο για να δούμε τι γίνεται. Κι εκεί μας είπαν ότι χρειάζονται ισχυρό αιτιολογικό background.

Οι υπηρεσίες ήξεραν πολύ καλά το ζήτημα. Και θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν».

IMG 0341

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΣΥΠ Γιώργος Νίτσας πρόσθεσε στα παραπάνω: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι κρίμα να δεσμεύει ο δήμος μας  περιουσίες πολιτών χωρίς να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Το θέμα με τα πράσινα οικόπεδα μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι το ζήτημα έπρεπε να είχε απασχολήσει την νυν δημοτική αρχή εδώ και χρόνια και να μην ερχόμαστε  με την πλάτη στον τοίχο να πάρουμε αποφάσεις. Έχω πει κατά καιρούς ότι σε αυτήν την δημοτική αρχή διακρίνω ένα πράγμα που κατά καιρούς έχω επισημάνει. Είστε η δημοτική αρχή χωρίς σχέδιο δράσης και μάλιστα σας έχω χαρακτηρίσει σαν την δημοτική αρχή του βλέποντας και κάνοντας. Η ευθύνη και μάλιστα για μένα η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και περιμένω μια απάντηση. Τι ακριβώς συμβαίνει στην δημοτική αρχή που ηγείστε; Άγνοια, ανικανότητα; Και δε θα ήθελα να πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει δόλος. Θεωρώ ότι πρέπει έστω και τώρα να αναλάβουμε δράση. Να συζητήσουμε όλες τις λύσεις.

Παράλληλα πρέπει να ορίσετε κ. δήμαρχε μια επιτροπή που θα αναλάβει από σήμερα να εξετάσει όλα τα πράσινα οικόπεδα που υπάρχουν στην πόλη μας  για να έχουμε απάντηση σε αυτό που έρχεται».

Ο σύμβουλος της παράταξης Μπαϊλη, Κοσμάς Κορωναίος επισήμανε: «Δε δέχομαι τα περί πολιτικής ευθύνης», ενώ ο κ. Κλάπας στη δευτερολογία του επέμεινε: «Το συγκεκριμένο κομμάτι γης από το Σολωμού μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο δεν είναι πολεοδομική ενότητα Αγ. Νικολάου. Είναι άλλο πράγμα. Η υπηρεσία μας πρέπει να τεκμηριώσει γιατί πρέπει να γίνει πράσινο».

Ο Δήμαρχος πάντως συνέχισε τις παραδοχές λέγοντας: «Ποτέ δε λειτουργούμε με τα βλέποντας και κάνοντας. Από το 2014 απασχολήσαμε το Πράσινο Ταμείο. Και σήμερα είμαστε σε επαφή να γίνει καταγραφή όλων των πράσινων σημείων του Δήμου μας. Δεν ήρθε καμία εισήγηση στο Δήμαρχο εδώ και τρεις μήνες. 1/7/2016 ο Αντιδήμαρχος έστειλε επιστολή γι’ αυτό το θέμα».

Η «ρελάνς» που προαναφέραμε συμπυκνώνεται στη φράση του κ. Καλλίνικου προς τον κ. Μπαϊλη:  «Σας βοηθάμε τώρα…», με τον κ. Κλάπα να συμπληρώνει: «Η πρόταση για το ακίνητο θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Αν λοιπόν είναι απαράδεκτη, γιατί ισχύουν οι προθεσμίες των τριμήνων;».

Τελικώς ψηφίστηκε από την Δημοτική Συνεργασία, τη Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία και τη Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας η παρακάτω πρόταση:

 «Θεωρούμε την αίτηση απαράδεκτη ως προς την πληρότητα με ό,τι λείπει:

  1. 1.Οριοθέτηση υδατορέματος
  2. 2.Γεωλογική καταλληλότητα
  3. 3.Υδρολογική μελέτη
  4. 4.Ο συντελεστής δόμησης είναι εκτός της ΠΕ2Α, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΓΠΣ, γιατί το ακίνητο ανήκει σε ζώνη ανάπλασης
  5. 5.Δε λαμβάνονται υπ’ όψη οι εισηγήσεις των υπηρεσιών ως είναι».

Η ΑΣΥΠ και η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξαν τις προτάσεις τους, ενώ «Παρών» ψήφισε ο Γιώργος Νίτσας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη της Πρέβεζας. Ο Τάσος
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση στη βάση του Ακτίου πραγματοποίησαν οι Επιτροπές ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...