Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 09:49

Αποκαλύφθηκε η "Ακτία Γοργόνα η...Πρεβεζάνα"

Τη δική της γοργόνα, τη γοργόνα την... Πρεβεζάνα απέκτησε από το απόγευμα της Τετάρτης η Πρέβεζα, αφού πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού της "Ακτίας γοργόνας" που τοποθετήθηκε στην πλατεία που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτό το λόγο στην παραλία της Πρέβεζας, στο σημείο που παλιά έδεναν τα φέρυ μποτ.

IMG 4379
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Συγκούνας, οι εμπνευστές και συντελεστές του έργου Μπάμπης Τσόκας , Πέτρος Θέμελης και Ιωάννης Γκούζος πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στο ιστορικό της διαμόρφωσης της ιδέας και του χώρου ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν και στον κ. Σπαρτιώτη που ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μελέτη.

IMG 4402
Η Ακτία γοργόνα η Πρέβεζάνα είναι ευγενική δωρεά του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, ενώ ο χώρος από πάρκινγκ μετατράπηκε σε πλατεία με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

IMG 4454
Αυτό που αξίζει να σταθούμε είναι τα λόγια του κ. Τσόκα, ο οποίος προέτρεψε το δήμο και το δημοτικό λιμενικό ταμείο να αντισταθούν στο εύκολο κέρδος και να μη μετατρέψουν το σημείο σε χώρο με ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα, αλλά να τον προστατέψουν και να τον αναδείξουν ως ένα χώρο συνάντησης των Πρεβεζάνων και των επισκεπτών.

Έκθεση εικόνων