Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:10

Ξεκίνησε η λειτουργία των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας-"Στοίχημα" η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο άμεσο μέλλον

Μέχρι και τέλη Οκτωβρίου θα λειτουργούν τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 8.30 το πρωί με 1 το μεσημέρι, ενώ το κόστος λούσης ανέρχεται στα τρία ευρώ.

IMG 4466 2

Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Χρήστος Νέσσερης υποδέχθηκε στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών τα τοπικά ΜΜΕ και μίλησε για τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αναγνώριση των πηγών, κάτι που έγινε και επίσημα με ΦΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ υπογράμμισε πως γίνονται περαιτέρω προσπάθειες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

“Σε πρώτη φάση θα κάνουμε την επισκευή των Λουτρών, του υπάρχοντος  κτιρίου δηλαδή που είναι μία μελέτη περίπου ενός εκατομμυρίου μαζί με το Χαμάμ του Αλή Πασά. Σε δεύτερη φάση σκεφτόμαστε ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας όπου θα το εντάξουμε σε ένα από τα προγράμματα Ελλάδα-Ιταλία ή στο ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχουν πολλές δυσκολίες, έχουν γίνει οι μελέτες. Θα απομακρύνουμε το υπάρχον ταβάνι και θα γίνουν και μπανιέρες με μεγαλύτερο μήκος, όπως και ειδικές μπανιέρες για ΑμεΑ. Θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος για μπάνιο, μια εξωτερική πισίνα ενώ θα διαμορφωθεί ο χώρος για να είναι ορατό το Χαμάμ του Αλή Πασά και από εξωτερικά” τόνισε ο κ. Νέσσερης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Χαμάμ και τα Λουτρά είναι δύο ακατέργαστα διαμάντια για την Πρέβεζα.

IMG 4467

 

Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ αναφέρθηκε και στην ποιότητα των νερών των Ιαματικών Λουτρών σημειώνοντας πως είναι εξαιρετική και πως γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ αναφέρθηκε και στις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

“Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας επισκέφτηκαν πέρσι 3000 άτομα και φιλοδοξούμε φέτος να γίνουν περισσότερα .Η ποιότητα του νερού είναι άριστη , σε αυτό που υστερούμε είναι το κτιριακό  και η έλλειψη καταλυμάτων σε κοντινή απόσταση. Στη μελέτη προβλέπεται  και η θέρμανση του χώρου των Λουτρών  ώστε να μπορούν να λειτουργούν  όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες όπως τώρα” κατέληξε ο κ. Νέσσερης.

IMG 4458 2

Όπως αναφέρει και το ΦΕΚ της αναγνώρισης, ο φυσικός πόρος «νερό πηγής Πρέβεζας» χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως: ψυχρή, μεταλλική, υποτονική, υδροθειούχος, χλωριονατριούχος, με HCO3, Ca, Mg, K, B και οι ιαματικές του ιδιότητες είναι για ρευματικές παθήσεις χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι σημαντικό που επιτέλους η πηγή αναγνωρίστηκε και με ΦΕΚ, ωστόσο είναι επίσης σημαντικό ο δήμος να προχωρήσει άμεσα το θέμα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων αλλά και της προβολής των Ιαματικών Λουτρών, γιατί η εικόνα που αντικρίσαμε ελάχιστα έχει αλλάξει με την εικόνα που αντικρίσαμε και το 2013 που είχε γίνει πάλι μια ξενάγηση στα τοπικά ΜΜΕ...

 

Έκθεση εικόνων