Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 16:23

Δικαίωση της επιτροπής παραλαβής για τους ναυαγοσώστες – “Κάλυψη” στο... και 5 για την “εκβιαστική πίεση” - “Επίθεση” στο σωματείο εργαζομένων - Αιχμές για τη μελέτη από την αντιπολίτευση...

Ένα προ ημερησίας διάταξης θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα, προκάλεσε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην πλειοψηφούσα παράταξη και τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο λόγος για το “Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής Υπηρεσίας για την NAYAΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018, μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2018”, για το οποίο το atpreveza.gr σας είχε μεταφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Τελικώς οι υπάλληλοι της τριμελούς επιτροπής παραλαβής, έπειτα και από την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Λάζαρου Πιπιλίδη, που κλήθηκε με την εμπειρία του και την πολιτική του οξυδέρκεια -και πάλι- να βγάλει το “φίδι από την τρύπα” για την νυν δημοτική αρχή, προέβησαν στην παραλαβή του έργου, με επιφυλάξεις που διατύπωσαν και στην έκθεσή τους και υπό την προϋπόθεση προσκόμισης των δικαιολογητικών για τα οποία έχει δεσμευτεί ο ανάδοχος, πριν την ενταλματοποίηση της δαπάνης και την εξόφλησή του.

dsaugust 1

 

Παρακαλούν δε την αρμόδια υπηρεσία και τον ανάδοχο για τη συνολική και όχι αποσπασματική προσκόμιση των απαιτούμενων εγγράφων για τους επόμενους μήνες, ενώ έθεσαν στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου αν και σε ποιο βαθμό επαρκούν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά από τον ανάδοχο.

Τις τελευταίες ώρες προσκομίστηκαν από τον ανάδοχο στην επιτροπή παραλαβής:

-Άδεια σκάφους που φαίνεται ότι έχει ανανεωθεί.

-Προσωρινός πίνακας Ε4 χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

-Υπεύθυνη δήλωση με την οποία δεσμεύεται ο ανάδοχος να προσκομίσει εντός 10ημέρου αποδεικτικό υποβολής ΑΠΔ μηνός Ιουνίου και με το αποδεικτικό υποβολής της και όχι αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου αντίγραφο αποδεικτικού υποβολής ΑΠΔ Ιουλίου 2018.

-Αναλυτικό πίνακα ελέγχων.

-Άδεια χειριστού ταχύπλοου συγγενικού του προσώπου, που δε χρειάζεται ασφάλιση.

-Τρεις άδειες ναυαγοσωστών.

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογος Εργαζομένων με ανακοίνωσή του (δείτε ΕΔΩ) κατήγγειλε μεταξύ άλλων: “... υποκινούμενα, κατασκευασμένα και προβοκατόρικα δημοσιεύματα που αποκλειστικό στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να εκτελέσουν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Η συκοφάντηση που μεθοδεύεται με τη χρήση όρων «ευθυνόφοβοι» και «τυπολάτρες» είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να επέμβει άμεσα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την άθλια, απαράδεκτη και παράνομη επίθεση που γίνεται εις βάρος τους.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο στις παράνομες ορέξεις και διαθέσεις καθενός που στα πλαίσια του κέρδους στρέφεται κατά εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας εκβιάζοντάς τους με διάφορες μεθόδους”.

Η επιστολή των εργαζομένων στάλθηκε στα ΜΜΕ στα τέλη Ιουλίου. Από τότε δεν υπήρξε... μισή δήλωση από το Δήμαρχο, τη δημοτική αρχή ή την παράταξη της πλειοψηφίας, που να απλώνει... ομπρέλα προστασίας στους εργαζόμενους που δέχονταν πίεση για να υπογράψουν μέσω “διαρροών” και δημοσιευμάτων.

Μόλις στο... +5, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αναγνώρισαν ότι οι υπάλληλοι έκαναν απολύτως σωστά τη δουλειά τους. Χρειάστηκε ωστόσο αρκετός καιρός για να υπάρξει αυτή η δημόσια στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής έγινε κατά πλειοψηφία (μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης) και παραθέτουμε αναλυτικά τους διαλόγους έντασης, αλλά και πολιτικών συμπερασμάτων που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος:

dsaugust 9

 

Γιώργος Σακκάς (Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής): “Ως προς τη ναυαγοσωστική κάλυψη έχουμε περάσει τους εξής ελέγχους:

-Λιμεναρχείο: Καμία παράβαση Ιούνιο και Ιούλιο

-Έχουμε πάει τις γαλάζιες σημαίες, έγινε έλεγχος και έχουν πει ότι πρέπει να υπάρχουν. Έχουμε και 7 υποψήφιες επιπλέον για του χρόνου.

-Υπάρχει η γνωμοδότηση της κας Μωραϊτη και του κου Σαραμπασίνα, όπου ανέφεραν ότι όλα είναι καλά.

-Υπάρχει η εισήγηση του κου Μερκούρη, ότι όλα είναι στη θέση τους. Κάποιες σημαδούρες αντικαταστάθηκαν.

-Υπάρχει η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας σε ό,τι αφορά σε μία διαφωνία που υπήρχε με την επιτροπή παραλαβής, ότι το όλο θέμα ήταν κατά πόσο πρέπει να ελεγχθούν κάποια πράγματα που ήταν στην εργασιακή νομοθεσία.

Αυτό ήταν το θέμα, η επιτροπή ζήτησε κάποια έγγραφα τα οποία άργησαν να έρθουν, να προσκομιστούν με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την διαφορά”.

dsaugust 7

Διονύσης Καλλίνικος (σύμβουλος της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας): “Σε ό,τι αφορά τη γνωμοδότηση που έχει δώσει ο νομικός σύμβουλος για τις ασφαλιστικές εισφορές, καθ' όσον γνωρίζουμε -και απευθύνομαι και στον κ. Πιπιλίδη λόγω επαγγέλματος- έχουμε 12 ναυαγοσώστες, που εργάζονται από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Δε θα πρέπει να έχει γίνει αναγγελία προσωπικού; Δε θα πρέπει να υπήρχε το Ε4; Οι αντίστοιχες ΑΠΔ για το μήνα Ιούνιο και Ιούλιο;”

Λάζαρος Πιπιλίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών): “Δεν απαιτούμε από τους υπαλλήλους να έχουν τις γνώσεις, φοροτεχνικές ή τεχνικές για να ξέρουν το αντικείμενο. Σήμερα ήταν η παρέμβασή μου και ευτυχώς που έγινε να ζητήσω από τον κ. Μυρωνάκη, υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομιστεί η ΑΠΔ (αναλυτική περιοδική δήλωση για κάθε μήνα). Όχι μόνο η ΑΠΔ σε χαρτί Α4, αλλά και το διαβιβαστικό, για να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα πήγα τις προσλήψεις τους. Ο Ε4 πίνακας δεν υποβάλλεται κάθε μήνα. Υποβάλλεται από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου, ενώ δίνεται συνήθως και παράταση. Μία φορά το χρόνο. Για κάθε πρόσληψη όμως υπάρχει ένα ενιαίο έντυπο πρόσληψης και ταυτόχρονα και πίνακας Ε4. Ήρθε ο πίνακας, όχι όμως επίσημος, και από εκεί έλεγξα προσωπικά ότι υπάρχουν 17 ναυαγοσώστες αορίστου χρόνου και δέσμευσα τον κ. Μυρωνάκη -και υπέγραψε μπροστά μου- ότι θα προσκομίσει με την υποβολή της ΑΠΔ για τον Ιούνιο (έχει δικαίωμα μέχρι τέλος Αυγούστου), μαζί με την υποβληθείσα στο ΙΚΑ για τις εισφορές. Έτσι και την επιτροπή βοήθησα, αλλά και διασφάλισα τους εργαζόμενους”.

Καλλίνικος: “Ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί αναθέσατε απευθείας την υπηρεσία ναυαγοσωστικής κάλυψης;”

dsaugust 5

Πιπιλίδης: “28 Μαΐου είχαμε εντολή από τον Υπουργό να προβούμε σε άμεση κάλυψη. Αν δεν προλαβαίναμε μέσα σε δύο ημέρες να κάνουμε τις διαδικασίες, θα κινδυνεύαμε να υπάρξει κάποιος πνιγμός σε παραλία μας.

Στις άλλες εκκρεμότητες που είχαμε με τον κ. Μυρωνάκη, ήταν η άδεια οδήγησης σκάφους της κόρης του, τρεις ναυαγοσωστικές άδειες και η παράταση ενός σκάφους που έληγε μέσα στον Ιούλιο και πήρα παράταση μέχρι το 2020”.

Καλλίνικος: “Το ποσό είναι 350.000 ευρώ. Από αυτό είναι 87.500 ευρώ σε 4 μήνες στον κ. Μυρωνάκη. Από αυτά πόσα αντιστοιχούν σε πάγιο εξοπλισμό και πόσα σε εισφορές εργαζομένων; Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, 240.000 ευρώ είναι πάγιος εξοπλισμός. Θα μείνει στο Δήμο ή τον κ. Μυρωνάκη. Ποια επιτροπή θα εξετάσει όταν παραλάβουμε τον εξοπλισμό;”.

Πιπιλίδης; “Προφανώς είναι περιουσία του Δήμου”

Σακκάς: “Η απάντηση βρίσκεται στη μελέτη. Τα ποσά είναι συγκεκριμένα. Κάθε ναυαγοσώστης κοστίζει στα 1600 ευρώ το μήνα μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές. Το συνολικό ποσό φτάνει τις 115.200 ευρώ... ... Υπολογίσαμε το πόσο καίει ένα σκάφος. Τα περισσότερα είναι βενζίνες (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη μελέτη)”.

dsaugust 4

Δημήτρης Παππάς (επικεφαλής ΑΣΥΠ): “Γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς την μετακίνηση;”

Σακκάς: “Υπολογίζεται μέσα ξεχωριστά”

dsaugust 8

Σήφης Σπυράκος (σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης): “Συγνώμη γιατί δεν το κατάλαβα αυτό. Όταν πάει κάποιος να πιάσει δουλειά, τον πηγαίνει εκεί το αυτοκίνητο του Δήμου ή της εταιρείας;”

Σακκάς: “Της εταιρείας”

Σπυράκος: “Και το χρεώνετε στο Δήμο;”

Σακκάς: “Αυτό είναι επαγγελματικό το αυτοκίνητο. Θα χρησιμοποιηθεί για βενζίνες”

Σπυράκος: “Μα καλά δεν είναι στα λειτουργικά έξοδα αυτό; Εταιρεία δεν είναι ρε παιδιά;”

Σακκάς: “Όχι! “Έχουμε και εξυπηρέτηση του προγράμματος των γαλάζιων σημαιών. Και όλο αυτό μας κάνει 350.000 ευρώ με ΦΠΑ”

dsaugust 10

Βασίλης Κωστούλας (επικεφαλής Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας): “Να ρωτήσω κάτι. Στο κομμάτι που λέει εξυπηρέτηση για τις γαλάζιες σημαίες και εξυπηρέτηση για ΑΜΕΑ (WC), όταν βλέπω ότι για τα ΑΜΕΑ θα βγει πρόγραμμα ξεχωριστό, έχουμε 20.058 ευρώ έξοδα. Μου προκαλεί ένα ερώτημα και γενικότερα όλη η μελέτη”

Σακκάς: “Η μελέτη είναι από τις φθηνότερες στην αγορά. Για να σας εξηγήσω. Η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ έχει ξεχωριστή τουαλέτα, διάδρομοι, αμαξίδια κτλ.”

Κωστούλας: “Μα καλά στην Κυανή Ακτή δεν είναι δικά μας τα αμαξίδια;”

Σακκάς: “Ναι, αλλά ποιος θα τα μεταφέρει;”

Τάκης Αυδίκος (σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης): “Πληρώνουμε για τα δικά μας αμαξίδια;”

Κωστούλας: “Τα έχουμε αγοράσει εμείς, βγαίνει και άλλο πρόγραμμα για ΑΜΕΑ από το Δήμο και μεταφέρονται σε πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης; Πληρώνουμε για να χρησιμοποιηθούν;”

Σακκάς: “Έχουμε μία τουαλέτα η οποία είναι τεράστια. Ποιος θα τη μεταφέρει; Ο ανάδοχος...”

Κωστούλας: “Μα καλά μέσα στη ναυαγοσωστική κάλυψη είναι και η μεταφορά μίας τουαλέτας ΑΜΕΑ;”

Σακκάς: “Είναι το πρόγραμμα γαλάζιων σημαιών”

Παππάς: “Από πέρυσι και πρόπερσι έχει μείνει κάτι από πέρυσι;”

Καλλίνικος: “Από ότι διαπιστώνουμε βγαίνει χρηματικό ένταλμα ανά μήνα 87.500 ευρώ. Γιατί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε το θέμα. Γιατί δόθηκε εντολή σε μέλη του Δήμου να παραλάβουν ένα έργο;”

Χρήστος Μπαϊλης (Δήμαρχος Πρέβεζας): “Αυτό δεν ευσταθεί. Καμία εντολή. Δεν ξέρω από πού απορρέει αυτό;”

dsaugust 6

Πιπιλίδης: “Η δική μου η παρουσία ήταν απαραίτητη σαν Αντιδήμαρχος να εξηγήσω στους εργαζόμενους, που δεν έχουν και τα απαραίτητα σεμινάρια τι σημαίνει ΑΠΔ. Εάν θεωρείται ότι η παρέμβασή μου ήταν εντολή τότε...”

Σπυράκος: “Η ανακοίνωση των εργαζομένων...”

Μπαϊλης: “Ήταν θέμα γραφειοκρατίας...”

Παύλος Σαραμπασίνας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας): “Εμπιστεύτηκαν την κα Μωραϊτη και εμένα να πάμε να μετρήσουμε...”

Πιπιλίδης: “Η επιτροπή επιφυλάχθηκε να παραλάβει και καλά έκανε. Τα τρία μέλη της επιτροπής δεν ήταν ότι δεν ήθελαν να υπογράψουν. Δε γνώριζαν κάποια πράγματα. Ούτε ειδικοί είναι. Αν δεν ήμουν εγώ να δώσω κάποιες εξηγήσεις και να παρέμβω δε θα προχωρούσε το θέμα σήμερα”.

Σπυράκος: “Αφού δεν είχε τα χαρτιά”..

Πιπιλίδης: “Εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν ως Δήμος. Η επιτροπή έκανε άψογα τη δουλειά της... Συνεργάστηκα μαζί τους”.

Καλλίνικος: “Υπάρχει επιστολή από το σωματείο εργαζομένων;”

Μπαϊλης: “Δε μας ενδιαφέρει το σωματείο”

dsaugust 15

Κορωναίος: “Τι σχέση έχει το σωματείο...”

Μπαϊλης: “Ακούστε εδώ. Εάν θέλει να κάνει πολιτική ο οποιοσδήποτε στην πλάτη των εργαζομένων, του κοινού και του Δήμου. Σήμερα έπρεπε να υπάρχει ναυαγοσώστης”.

Κώστας Ματέρης (Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου): “Να έρθουν εδώ να μιλήσουν”

Μπαϊλης: “Κρύβονται. Στο Δήμαρχο δεν ήρθε κανένας. Ούτε σύλλογος, ούτε τίποτα. Ό,τι γράφει ο καθένας στα facebooκια και στα site δε με αφορούν”

Σπυράκος: “Θα μας τρελάνεις τώρα; Τι σχέση έχει το facebook με την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων; Ήταν επίσημη ανακοίνωση”

Μπαϊλης: “Καμία ανακοίνωση δεν ήρθε στο Δήμαρχο”

dsaugust 11

Σταύρος Αμάραντος (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης): “Μιλάμε για δημόσιους πόρους...”

Κωστούλας: “Σύμφωνα με τη μελέτη, στο άρθρο 6, αναφέρει ότι ο ανάδοχος αναφέρει: “Ο ανάδοχος υποχρεούται το αργότερο δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών να παρουσιάσει όλο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το απαιτούμενο προσωπικό (ναυαγοσώστες),τεχνικό και μηχανικό εξοπλισμό που αναφέρεται στο Π.Δ.31/2018 καθώς και στο άρθρα της παρούσας”.

Εμείς σαν οικονομική επιτροπή -για να βάλω και τον εαυτό μου μέσα- κάναμε τα στραβά μάτια και περάσαμε ομόφωνα χωρίς την ενημερότητα και ήρθαμε προ τετελεσμένων.

Είπαμε ότι ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά, σύμφωνα και με την επιτροπή του διαγωνισμού.

Και είπαμε: “Η Οικονομική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τους επαπειλούμενους κινδύνους που διατρέχουν οι λουόμενοι και την έκτακτη ανάγκη που προέκυψε, παραβλέπει τις τυπικές ελλείψεις συμμετοχής και αποδέχεται την απόφαση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού με βάση την οποία κηρύσσει οριστικό ανάδοχο τον Μάριο Δημ. Μυρωνάκη και κατακυρώνει την υπηρεσία με τίτλο “ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018” για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2018, ποσού 262.500,00 ευρώ με ΦΠΑ στον Μάριο Δημ. Μυρωνάκη”.

Εδώ όμως ακούω ότι λείπουν ΑΠΔ, άδειες σκαφών κ.α.

Χωρίς να δείχνω τον Αντιδήμαρχο. Φαινόμαστε ως εξαπατημένοι...”

Πιπιλίδης: “Η ΑΠΔ δεν προβλέπεται από κανέναν. Εγώ την απαίτησα για να είναι καλυμένοι οι εργαζόμενοι. Ο εργολάβος δεσμεύτηκε με υπεύθυνη δήλωση. Ήταν σωστή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής”.

Κωστούλας: “Αν είχαμε το έργο εμείς όμως, θα ήταν όλα εντάξει και στην ώρα τους. ΑΠΔ, ασφαλισμένοι εργαζόμενοι, ενημερότητες κ.ο.κ. Είναι ηθική απαίτηση να είναι όλα εντάξει με τους εργαζόμενους”

Αμάραντος: “Το θέμα είναι σοβαρό. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι αναμφισβήτητο και με όσα προσκόμισαν οι κ.κ. Καλλίνικος και Κωστούλας ότι σίγουρα ο φάκελος που ο πλειοδότης προσκόμισε στην τριμερή επιτροπή ήταν ελλιπής. Έλειπαν στοιχεία και το ανέφερε και ο κ. Σακκάς. Αυτά τα extra έγγραφα που ζητήθηκαν ήταν όροι της σύμβασης. Δεν ήταν όροι που εκ των υστέρων έβαλαν οι υπάλληλοι. Όσον αφορά την επιτροπή, ο κ. Πιπιλίδης είπε ότι δεν ήταν τόσο έμπειροι οι υπάλληλοι, ότι χρειάζονται καθοδήγηση, τεχνική, ότι δεν είχαν κακή πρόθεση κτλ. Το ζήτημα όμως είναι πως είχαμε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που έχουν να κάνουν με κατασυκοφάντηση που δέχθηκαν οι υπάλληλοι και κατ΄επέκταση το σωματείο που τους καλύπτει. Οι υπάλληλοι κατηγορήθηκαν για τυπολατρία και ευθυνοφοβία”.

Πιπιλίδης: “Η επιτροπή έκανε άψογα τη δουλειά της. Τι περισσότερο να πω...”

Αμάραντος: “Να καλύψετε απόλυτα τους υπαλλήλους και να μην αφήνονται αιχμές για την ευσυνειδησία που έδειξαν. Δέχονταν αλλεπάλληλα χτυπήματα κάτω από τη μέση οι εργαζόμενοι και δε βγήκε η δημοτική αρχή να τους καλύψει. Δίνονται με διαδικασίες fast-track που μπάζουν από παντού, με αφορμή Π.Δ. αναθέσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι το ποσό είναι υπερτιμημένο. Ο ανάδοχος έπαιζε σε γήπεδο χωρίς αντίπαλο. Η συγκεκριμένη δουλειά με ιδία μέσα, πιστεύω ότι θα εξοικονομούσε τα μισά λεφτά για το Δήμο. Απεμπολείτε βασικές αρμοδιότητες του Δήμου”.

Κοσμάς Κορωναίος (Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου): “Γιατί δεν τους κάλυψε ο Δήμαρχος; Εγώ αν ήμουν Δήμαρχος θα έλεγα: “Εντέλλεστε. Θέλω το πρωτόκολλο”.

Κωστούλας: “Ανεξάρτητα από όσα ακούσαμε και επειδή τα μέσα αυτά θα μείνουν σε εμάς του χρόνου, συμφωνώ απόλυτα με το Σταύρο Αμάραντο την επόμενη χρονιά να το κάνουμε ως Δήμος. Θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερα. Επίσης να πω ότι συγχαίρω τους υπαλλήλους του Δήμου, τις κοπέλες τις επιτροπής για την ευθιξία τους”.

dsaugust 16

Γιώργος Νίτσας (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος): “Να γίνει πλήρης καταγραφή των υλικών που θα μείνουν και να δημιουργήσουμε το δικό μας εξοπλισμό, ώστε να αναλάβει η υπηρεσία μας να λειτουργήσει τη ναυαγοσωστική κάλυψη και με δικά μας παιδιά”.

Μπαϊλης: “Προέχει η δημόσια ασφάλεια. Μέσα σε τρεις ημέρες μας λένε 12 θέσεις-12 ναυαγοσώστες. Γιατί δεν υπέγραψαν οι υπάλληλοι. Πολύ καλά έκαναν, γιατί δεν έφερε το χαρτί μέχρι τις 22 ο ανάδοχος. Έκαναν πολύ σωστά τη δουλειά τους. Από εκεί και πέρα... έχουμε επίσημα έγγραφα από το Λιμεναρχείο που κάνει συστηματικό έλεγχο και δεν έχουμε παραβάσεις.

Επιπλέον ήρθε έλεγχος για τις γαλάζιες σημαίες και ελεγχθήκαμε και από εκεί. Είχαμε 5-6 περιπτώσεις που κινδύνεψαν μικρά παιδιά. Είχαμε και αποτελέσματα”.

 

 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...