Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 13:29

Στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου μετέχουν το Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΟΣ 10.30 πμ

Συνάδελφοι,

Η Πανοικοδομική απεργιακή μάχη που δώσαμε στις 14 Νοέμβρη φανερώνει ότι έχουμε δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας.

Η συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων οικοδόμων, των εργαζόμενων στις κατασκευές, επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να παλέψουμε, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Επιβεβαιώνει την απόφασή μας ότι δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε με 25 και 30 ευρώ για να θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου.

 Σήμερα, μετράμε περισσότερες δυνάμεις αποφασισμένες να φτάσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας μέχρι τη νίκη.

Τα νικηφόρα αποτελέσματα, οι μάχες που δώσαμε σε εργοτάξια πετυχαίνοντας ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, είναι η ζωντανή απόδειξη που ανατρέπει τη μοιρολατρία, τη λογική του «δε γίνεται τίποτα».

Όλα μπορούν να γίνουν, τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε, από τα πιο μικρά έως τα πολύ μεγάλα, αρκεί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, τη συσπείρωσή μας γύρω από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο αιτημάτων μας και τη γραμμή πάλης που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν τους αγώνες. Που αγωνιούν και επεξεργάζονται σχέδια για να αποδυναμώσουν την προσπάθειά μας. Που δρουν φανερά και υπογείως βάζοντας στον αγώνα μας, αλλά και συνολικά στον αγώνα των εργαζομένων εμπόδια ώστε να μην εκφραστεί καμιά αγωνιστική κινητοποίηση σε κλάδους, σε χώρους δουλειάς και πολύ περισσότερο να μη γενικευτεί ένα γενικό

 

απεργιακό ρεύμα απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν.

 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΠρεβεζας έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή, να ανακόψει όποιο γενικευμένο απεργιακό ρεύμα γεννιέται από τα κάτω, από τις αποφάσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα τους. Όταν δεν πετυχαίνει να βάλει εμπόδιο για να γίνει απεργία ακολουθεί την παρελκυστική ταχτική με τις ημερομηνίες.

Είδαμε, επίσης, στην κλαδική μας απεργία ότι μπήκαν σε λειτουργία διάφοροι κατασταλτικοί μηχανισμοί για να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού. Ήταν όλοι στη θέση τους απέναντι στους απεργούς οικοδόμους: Αστυνομικοί, ασφαλίτες, εισαγγελείς, με κλιμακούμενο σχεδιασμό που εκδηλώθηκε με συγκεκριμένες ενέργειες. Ό,τι κι αν επιχείρησαν δεν κατάφεραν να το πετύχουν.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό το σχέδιο καταστολής των αγώνων που ξεδιπλώνεται καθημερινά.

 Έχουμε την πείρα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Εμείς θα βγούμε νικητές!

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να πάρουμε μέρος μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Νοέμβρη, κάτω από τις σημαίες και το πλαίσιο πάλης του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΟΣ 10.30

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή. Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Καμία αναμονή,καμία αυταπάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα,να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από το σωματείο βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.Να γυρίσουμε την πλάτη στα ψέμματα κυβέρνησης-εργοδοσίας που υποστηρίζουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα κέρδη των λίγων, με την κάλυψη των αναγκών μας.

Αν εμείς με τη δράση μας δε βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, η ζωή μας θα συνεχίσει να γίνεται λάστιχο,αφού καθημερινά θα κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία,οι μισθοί πείνας των 586 και 511 ευρώ,η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς,και η εντατικοποίηση της εργασίας θα χτυπά κόκκινο με ότι αυτόσυνεπάγεται για την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα.

BlackFriday,Λευκές νύχτες,δουλειά τις Κυριακές,χτύπημα του σταθερού εργάσιμου χρόνου,κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις εργασίας,ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα κέρδη της εργοδοσίας τσακίζοντας τα δικαιώματα μας.

Από την άλλη οι μεγαλοεργοδότες,οι βιομήχανοι,οι μεγαλέμποροι θα απαιτούν ακόμα χαμηλότερους μισθούς για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου μέσα από τον οποίο γίνεται σαφές πως η όποια συζήτηση για αυξήσεις θα περνάει μέσα από τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους (ΣΕΒ-κυβέρνηση-ΓΣΕΕ) και ο εκάστοτε υπουργός θα προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήριο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αυτά τα σχέδια έχουν για μας τους εργαζόμενους.Να καθορίζεται ο μισθός και τα δικαιώματά μας σύμφωνα με το αν συμφέρουν τους εργοδότες.

Τα ίδια υποστηρίζουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) μέσα στο εργατικό κίνημα, σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πρέβεζας.Οι δυνάμεις που υπονομεύουν τους αγώνες μας,που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για να μη δοθεί μαζική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας παίζοντας την κολοκυθιά με την ημέρα προκύρηξης απεργίας, που βρίσκονται μακριά από τα προβλήματά και τις αγωνίες μας και απουσιάζουν από τους εργασιακούς χώρους.Είναι αυτοί που συμφώνησαν και υπέγραψαν το αίσχος των 586 και 511 ευρώ για τον κατώτατο μισθό.Είναι αυτοί που δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να οργανώσουν τους εργαζόμενους,θεωρούν την απεργία ως κάτι ξεπερασμένο και χαρακτηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων ως αναποτελεσματικούς.Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έχουν κάνει σημαία τους την υποταγή των εργαζομένων στις ανάγκες της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης, βάζοντας εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των εργαζομένων,σε κάθε αγώνα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με 751 κατώτερο μισθό, για την υπογραφή Κλαδικών ΣΣΕ.Είναι οι ίδιες δυνάμεις που διοργανώνουν συνέδρια νοθείας σε όλη τη χώρα,που καλούν ΜΑΤ και ασφαλίτες στα Εργατικά Κέντρα.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και να γυρίσουν την πλάτη στους εργτοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πρέβεζας.

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.Μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες να προετοιμάσουν την απεργία της 28 Νοέμβρη.Ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι αυτός της σύγκρουσης με τα μονοπώλια,την ΕΕ και των πολιτικών τους εκπροσώπων.Μόνο μέσα σε αυτόν το δρόμο μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Απαιτούμε:

-Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

-Αυξήσεις σε μισθούς,συντάξεις,κοινωνικές παροχές.

-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

-Μέτρα αντιπλυμμηρικής-αντισεισμικής προστασίας.

-Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.Να κλείσουν όλες αμερικανοΝατοϊκές βάσεις.

 

Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο στις 10:30 π.μ.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία αποδεικνύεται ένα “φιάσκο”. Η συνεδρίαση “σημαδεύτηκε”
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...