Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 16:00

Ανακοινώσεις φορέων της Πρέβεζας για την καταστολή στην πορεία των εκπαιδευτικών – Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Με οργισμένες ανακοινώσεις το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας και οι Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών, αντέδρασαν στην καταστολή της πορείας των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Αναλυτικά:

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας:

 

 

Για το άγριο χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των διαδηλωτών εκπαιδευτικών!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας,του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με τη χθεσινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις τους Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα τους αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για την μονιμοποίηση 30.000 συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και παρέμειναν στο χώρο της συγκέντρωσης φωνάζοντας συνθήματα.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Καλούμε τα σωματεία Π.Ε. Πρέβεζας και ΕΛΜΕ Πρέβεζας να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βάρβαρη αυτή επίθεση!

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Οργανώνουμε την πάλη, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας τη Δευτέρα 14 Γενάρη!

Όλες και όλοι
να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα στις 15:00!

(δηλώσεις συμμετοχής για μετακίνηση στα τηλέφωνα 6947514665, 6976731001)



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12!

 

 

 

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ-ΔΕ

Η ΜΑΖΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε-ΔΕ. χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των συλλόγων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ (Παρασκευή 11 Ιανουαρίου) και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βροντοφώναξαν ότι το νσχ για το προσοντολόγιο - έκτρωμα δε θα περάσει. Καταγγέλλουμε τη σφοδρή καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στο μαχόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης που χρησιμοποίησε Ματ, χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες. Η πορεία άντεξε και δήλωσε ότι συνεχίζει!!

Χαιρετίζουμε την κατάληψη της Πρυτανείας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μόνιμους και φοιτητές που πρόταξαν τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας. Το νχσ που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων. Καθιερώνει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία. Απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειάς των ελαστικά εργαζόμενων, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της εργασίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας ήταν από τις πιο μαζικές και μαχητικές των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, μόνιμη σταθερή εργασία, και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο με το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Η απεργία και η μαζικότατη συγκέντρωση με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα κυρίως των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση απέδειξε ότι οι χιλιάδες αναπληρωτές είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και τη ζωή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ανέτρεψαν και γελοιοποίησαν την πρακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που επέλεξε να μην οργανώσει και να κλιμακώσει ένα απεργιακό σχέδιο που θα έβαζε στην προμετωπίδα την απόσυρση κάθε είδους προσοντολογίου, θα διεκδικούσε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, θα υπερασπιζόταν το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ κάτω από την καυτή ανάσα του κινήματος και μετά από την απαίτηση χιλιάδων αναπληρωτών για κλιμάκωση, αποφάσισε την Παρασκευή αργά το μεσημέρι, 24ωρη απεργία τη Δευτέρα. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας, αφήνοντας στην προαίρεση των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με επιπλέον τρίωρη ώστε να προκύψει 24ωρη απεργία. Η στόχευση είναι σαφής. Να αποδυναμωθεί η δυνατότητα να κατέβουν κι άλλοι συνάδελφοι στην Αθήνα. Γι αυτό εξ άλλου, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ αρνήθηκαν να γίνει έκτακτο ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, πολύ περισσότερο να δώσει συγκροτημένη απάντηση ο κλάδος με κύκλο ΓΣ και ΓΣ Προέδρων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ στο ΔΣ της ΔΟΕ. Η πρακτική αυτή φανερώνει ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και στις δύο Ομοσπονδίες δεν ήθελε και δεν θέλει την ανάπτυξη ενός μαζικού μαχητικού κινήματος. Αντίθετα επιδιώκει να τελειώνει στα γρήγορα και να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στην ήττα, την απογοήτευση και την αποδοχή του προσοντολογίου.

Καλούμε ΤΩΡΑ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και αστυνομική βία απέναντι στους διαδηλωτές. Να κηρύξουν τουλάχιστον 48ωρη απεργία Δευτέρα – Τρίτη. Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, στην προοπτική της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής και συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Την ΑΔΕΔΥ να πάρει απόφαση κήρυξης 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των ελαστικά εργαζόμενων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου..

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και μόνιμους, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε μαζί τη Δευτέρα 14/01 με προσυγκέντρωση στις 1.30 μμ στα Προπύλαια και πορεία , συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 3.00μμ στη Βουλή, ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά.

Να αποσυρθεί τώρα το προσοντολόγιο – έκτρωμα. Μόνιμοι – μαζικοί διορισμοί, όλων των αναπληρωτών. Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια, ΔΣ ΔΟΕ

Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ

Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ

Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ

 

 

Με αφορμή την επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

 

«‘’Ο υπέρμετρος ζήλος’’ ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της Μαρίνας Α.Ε. προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς: Πραγματοποιήθηκε ...
22 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση στη βάση του Ακτίου πραγματοποίησαν οι Επιτροπές ...
18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...