Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 15:32

Αναβλήθηκε η δίκη 6 στελεχών του ΚΚΕ για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα (photos)

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, βρέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 6 στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένα στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε εργατικά σωματεία καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς, κατηγορούμενοι σύμφωνα με το άρθρο 186 παράγραφος 2, του Ποινικού Κώδικα: “Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83.

IMG 6878

Για την ποινική δίωξη του αδικήματος αυτού, απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ' έγκληση”, όπως επίσης και για το άρθρο 184 του Π.Κ. περί δημόσιας πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η δίκη τελικώς αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματέως της έδρας και πήρε δικάσιμο για τις 2 Οκτωβρίου 2019.

IMG 6876

Θυμίζουμε ότι οι κατηγορίες αφορούν τη δράση των στελεχών του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια επιχειρούμενου πλειστηριασμού κατοικίας αυτοαπασχολούμενου πολίτη. Στις 13 Φεβρουαρίου για τον ίδιο λόγο υπάρχει ακόμη μία δίκη, η τρίτη κατά σειρά που αφορά μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της εργατικής-λαϊκής κατοικίας (“... έχοντας στα σκαριά και νέα δίκη στις 13 Φλεβάρη για τον ίδιο λόγο. Έτσι οι δίκες των αγωνιστών φτάνουν τις τρεις στη βιομηχανία διώξεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση και το κράτος της”, αναφέρει το ΚΚΕ Πρέβεζας σε ανακοίνωσή του).

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, καθώς και μέλη της Συνέλευσης Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων του Δήμου Πρέβεζας, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους κατηγορούμενους.

Το “παρών” στα δικαστήρια έδωσε και ενισχυμένη αστυνομική δύναμη.

 

 

 

Έκθεση εικόνων