Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 15:29

Η Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο(photos+video)

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιόρτασε με κάθε επισημότητα σήμερα η Πρέβεζα, παρουσία πλήθους κόσμου.

IMG 9191

IMG 9215

IMG 9198

Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όπου εψάλη ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιόταων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

IMG 9228

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες, οι ιερείς της πόλης, οι αρχές , πλήθος κόσμου, τιμητικό άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και μαθητών.

IMG 9279

Της πομπής προπορεύονταν η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ιωαννίνων καθώς και η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”.

IMG 9245

Μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε στους προσκεκλημένους αλλά και στους δημότες της πόλης καφέ στο χώρο της “Λαϊκής Αγοράς”.

IMG 9297

Ο Δήμαρχος ΠρέβεζαςΧρήστος Μπαϊλης καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και τον λαό της πόλης, αναφέρθηκε στον βίο και της στάση ζωής του Αγίου Χαραλάμπους υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

IMG 9359

Στο βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους προκειμένου να κάνει πράξη την αγάπη για τον Χριστό αλλά και τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος απευθύνοντας σε όλους τις πιο θερμές ευχές του για υγεία και ευημερία.

IMG 9329

Τις ευχές του προς τον λαό της Πρέβεζας εξέφρασε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ.Δανιήλ ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου.

IMG 9383

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε στους προσκεκλημένους Μητροπολίτες από ένα βιβλίο “Ευεργέτες και Δωρητές της Πρέβεζας” ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το Χορευτικό του Δήμου το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων