Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 02:56

Ναξάκης-Καραμάνης: “Η Πρέβεζα θα πρέπει να καμαρώνει για το Πανεπιστημιακό της Τμήμα”

Συνέντευξη Τύπου-ενημέρωση, παρέθεσαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, Χαρίλαος Ναξάκης και ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, Κωνσταντίνος Καραμάνης, σε μία πρωτοβουλία που θα θεσμοθετηθεί, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος και της αξιόπιστης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα και τις δράσεις της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας.

“Είναι μία προσπάθεια του Τμήματος να έχει ανοικτή επικοινωνία με τα ΜΜΕ της πόλης. Έχουμε κάνει και άλλες ενημερώσεις. Το θεωρούμε σημαντικό στοιχείο όσον αφορά την εξωστρέφεια του Τμήματος, για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι γίνονται γνωστές στην ευρύτερη κοινωνία κάποιες δράσεις του Τμήματος και ο άλλος ότι αυτό λειτουργεί ως μηχανισμός ελέγχου.

Εμείς λέμε τι κάνουμε και μπορείτε να έρθετε μετά από ένα μήνα και να μας ελέγξετε αν έχουμε κάνει ή όχι όσα είπαμε και να υπάρχει κάποια κριτική με όρους ανοικτούς.

Θα θεσμοθετήσουμε αυτή την επικοινωνία με τον Τύπο και κατ΄ επέκταση με την κοινωνία.

Δε θα επεκταθούμε πολύ στα της πανεπιστημοποίησης, τα οποία έχουμε πει και σε παλαιότερες συναντήσεις μας. Το Τμήμα είναι εδώ, δεν έχει πάει πουθενά και προσπαθεί να ξεδιπλώσει μία σειρά δράσεων που προσομοιάζουν με το νέο του χαρακτήρα. Ας πούμε ότι “ανεβήκαμε” μία βαθμίδα. Δεν δεχόμαστε βέβαια αυτό τον όρο, γιατί ενταχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όχι επειδή μας το χάρισαν, αλλά επειδή το αξίζαμε. Είχαμε τις προϋποθέσεις ακαδημαϊκά και ποιοτικά για να συμβεί αυτό”, είπε ο κ. Ναξάκης και συμπλήρωσε αναφορικά με τις διδακτορικές διατριβές που θα εκπονηθούν: “Αποκτήσαμε 3ο Κύκλο Σπουδών. Μετά το προπτυχιακό και το Master, αποκτήσαμε διδακτορικές σπουδές. Έχουμε δώσει στη δημοσιότητα 7 διδακτορικές διατριβές. Η προθεσμία λήγει στις 19 του μηνός. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον όχι μόνο από την Πρέβεζα, αλλά από πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα διδακτορικά δίνουν πρεστίζ, μία ουσία ότι στο Τμήμα μπορεί να γίνει έρευνα. Κάποιος μπορεί να εμβαθύνει στην επιστήμη. Τα διδακτορικά δημιουργούν μία δεξαμενή διδακτόρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διδάσκοντες, ως εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν τριμελείς επιτροπές που θα επιλέξουν μία διατριβή ανά θεματική ενότητα. Ποια πρόταση θα είναι η καλύτερη. Το minimum της εκπόνησης είναι 3 χρόνια.

Είναι μεγάλη κατάκτηση και δύο φορές το χρόνο θα γίνεται προκήρυξη για υποψήφιους διδάκτορες, Οκτώβριο και Μάρτιο. Ξεκινούμε με μία σεμνότητα”.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Τμήματος έκανε λόγο για τη λειτουργία διετούς επαγγελματικής σχολής στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποτελεί “άγνωστη λέξη” για τη χώρα μας, καθώς τα ΙΕΚ δεν “περπάτησαν” όπως θα έπρεπε. Η σχετική πρόταση του Τμήματος της Πρέβεζας θα σταλεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο. Ειδικότερα ο κ. Ναξάκης ανέφερε:

“Στις εγκαταστάσεις του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του 2019 Διετές Πρόγραμμα Σπουδών στη «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων».

Οι εν δυνάμει εκπαιδευόμενοι στο πρόγραμμα θα είναι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ της περιφέρειας Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της κατεύθυνσης Οικονομίας και Διοίκησης των ΕΠΑΛ.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διετές, με είκοσι (20) μαθήματα και Πρακτική Άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, η οποία θα πραγματοποιείται εντός της χρονικής διάρκειας των σπουδών.

Η Διετής Επαγγελματική Σχολή είναι ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Διευθυντής της Σχολής θα είναι Καθηγητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η φοίτηση είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών και Πρακτική Άσκηση 96 ωρών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται δίπλωμα επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευόμενων είναι ο βαθμός απολυτηρίου ΕΠΑΛ, η εργασιακή εμπειρία και κοινωνικά κριτήρια.

Το γνωστικό αντικείμενο του Διετούς Προγράμματος Σπουδών είναι η Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων με έμφαση στη διοίκηση και οικονομική διαχείριση τουριστικών επιχειρήσεων, των αγροτοκτηνοτροφικών και συνεταιριστικών εκμεταλλεύσεων, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (τραπεζική και ασφαλιστικά αγορά και αγορά ακινήτων) , τη διοίκηση δημόσιων οργανισμών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το τμήμα με νεότερη ανακοίνωση θα καθορίσει την ακριβή ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και της ημερομηνίας έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου”.

Στα παραπάνω πρόσθεσε:

Το Επιμελητήριο της Πρέβεζας θα έχει μία λίστα αποφοίτων της Σχολής και θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό εξειδικευμένο. Θα υπάρχει μία όσμωση. Πέρα από ότι θα γίνεται πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις της περιοχής”.

Ο κ. Ναξάκης στάθηκε και στο Δωρεάν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο θα λειτουργήσει από την περίοδο 2019-2020 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στο διαγωνισμό επ' αμοιβή για αξιόλογες επιστημονικές εργασίας των φοιτητών και στη μεγάλη εκδήλωση για τα 21 χρόνια του Τμήματος: Προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός θεσμού, που θέλουμε να είναι μόνιμος, να είναι κάθε χρόνο. Την προκήρυξη βραβείων για την εκπόνηση επιστημονικών εργασιών από φοιτητές, που θα έχουν και χρηματικό έπαθλο. Ήρθαμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, το οποίο θα χορηγεί 1.000 ευρώ σε 3 εργασίες που θα προκριθούν με θέμα καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Θα κάνουμε μία μεγάλη εκδήλωση τον Οκτώβριο, όπου θα παρουσιαστούν οι νικητές, οι καλύτερες εργασίες.

Τον Οκτώβριο συμπληρώνει το Τμήμα 21 χρόνια ζωής στην Πρέβεζα. Θα γίνει ένα διήμερο εκδηλώσεων. Θα μιλήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και παλαιοί φοιτητές, απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού κ.ο.κ., θα φωνάξουμε κάποιους παλιούς Δημάρχους που είναι τώρα εν ζωή, παλαιούς καθηγητές και θα γίνει και μία μουσική εκδήλωση”.

Μίλησε επίσης και για το το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο που ονομάζεται Οικονομικής Ανάλυσης και Αλληλέγγυας Οικονομίας: “Το Τμήμα έχει και ερευνητικό κέντρο πλέον. Είναι μεγάλη υπόθεση για το Τμήμα να έχει έναν μηχανισμό που να μπορεί να κάνει έρευνα.

Μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά με την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχουμε σκοπό να ενεργοποιήσουμε το Ερευνητικό Ινστιτούτο και να ξεκινήσουμε προγράμματα. Θα απευθυνθούμε για παράδειγμα στους φορείς, Δήμο, Περιφέρεια κ.α. και με μία μικρή χρηματοδότηση, θα κάνουμε μία έρευνα για τη διάγνωση των αναγκών εργασίας και τη ζήτηση ειδικοτήτων στο Νομό Πρέβεζας. Μία τέτοια έρευνα είναι εργαλείο άσκησης πολιτικής. Είναι μία δουλειά που δεν έχει γίνει. Στόχος θα είναι η παραγωγική ανασύνταξη της περιοχής μέσα από την έρευνα”.

Ζήτησε την ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό, ενώ είπε ότι προκηρύχθηκε μία θέση επίκουρου για το Τμήμα, ένας καθηγητής από Ηγουμενίτσα έκανε αίτηση, εγκρίθηκε και έρχεται και ένας από το ΕΚΠΑ, Πρεβεζάνος, που ανήκει στο ειδικό τεχνικό προσωπικό.

“Κάνουμε προσπάθεια να μας κατανείμουν και άλλες θέσεις για να ενισχυθούμε περισσότερο και έχουμε έτοιμο το νέο Πρόγραμμα Σπουδών ως Πανεπιστημιακό Τμήμα”, είπε ο Πρόεδρος του Τμήματος, προσθέτοντας για τη στέγαση των φοιτητών: “Έχουμε προτείνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να μας εντάξει στο πρόγραμμα στέγασης. Δεν έχουμε φοιτητική εστία, ούτε η ανέγερση είναι στην προτεραιότητα του Κράτους. Έχουμε ζητήσει 80 θέσεις, που πληρούν βέβαια τις προϋποθέσεις”.

Παράλληλα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την κατασκευή της στέγης, για τη μεταφορά του εστιατορίου εντός της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και για ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Νόμου Γαβρόγλου:

“Πληρώθηκε η μελέτη 6.000 ευρώ για την κατασκευή της στέγης στον κεντρικό κορμό του κτιρίου μας, που από κακοτεχνίες μπαίνουν νερά. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα έχουν δεσμευτεί Είμαστε σε καλό δρόμο.

Στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου υπάρχει και η πρόβλεψη ο καθηγητής που συνταξιοδοτείται, η θέση του να προκηρύσσεται αυτόματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο.

Για τη σίτιση, πρόθεση είναι να έρθει μέσα στο campus το εστιατόριο, από τη στιγμή που πρώτα θα έχει γίνει η παραλαβή του κτιρίου (λόγω της κακοτεχνίας της σκεπής)”.

Το λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, ο οποίος υποστήριξε:

“Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να αντιληφθεί ότι σε τούτη εδώ τη μικρή εκπαιδευτική γωνιά της Ηπείρου, στην Πρέβεζα γίνεται μία σημαντική δουλειά. Η Πρέβεζα θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενη, που έχει ένα Τμήμα που στέκεται καλά στα πόδια του.

Ιδίως από το 2013 που ενώθηκαν τα Τμήματα έχουν γίνει πολλά βήματα εδραίωσης του γνωστικού αντικειμένου σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα δύο τελευταία χρόνια καταφέραμε να ενταχθούμε στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Αυτό από πίσω έχει τεράστια προσπάθεια και σκληρή, συλλογική δουλειά. Δε γράφτηκε σε ένα χαρτί Υπουργού και έγινε. Όλο το Τμήμα πρέπει να πορευτεί προς αυτή την κατεύθυνση, για να υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Ζητούμε από εσάς να αναδείξετε όλη αυτή την προσπάθεια μέσα από την οπτική γωνία της συνολικής προσπάθειας και λειτουργίας του οργανισμού που λέγεται πλέον Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας. Όχι μέσα από μικρόψυχη γωνία, αν κάποιος έχει κάνει περισσότερα, άλλος λιγότερα. Αυτό εδώ το Τμήμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός συλλογικός.

Ολοκληρώνουμε τους τίτλους σπουδών. Έχουμε διδακτορικά. Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για να ενισχυθεί το διδακτικό προσωπικό της περιοχής, του Τμήματος και η ερευνητική προσπάθεια στην Πρέβεζα. Αν “κουμπώσουμε” τα παραπάνω με τα εργαστήριά μας, το ερευνητικό Ινστιτούτο και το μεταπτυχιακό τμήμα, δημιουργείται ένας ερευνητικός πόλος, που μπορεί να αξιοποιηθεί από την περιοχή μας. Κι εδώ είναι το στοίχημα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Πρέπει να πιστοποιήσουμε το παλιό μας πρόγραμμα σπουδών. Έχει γίνει ομάδα εργασίας συναδέλφων και με πολλή δουλειά έχει ήδη κατατεθεί στη ΜΟΔΥΠ. Είναι υπό αξιολόγηση και τα ''μηνύματα'' είναι καλά. Άλλη ομάδα εργασίας ''τρέχει'' το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει κατατεθεί και θα έχουμε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών Πανεπιστημιακού Επιπέδου. Είναι δουλειά από πίσω μεγάλη. Από όλο το προσωπικό.

Ένα Τμήμα δε μπορεί να υπάρξει γιατί ένας άνθρωπος λέει ότι είναι ο καλύτερος όλων.

Το Μεταπτυχιακό ιδρύθηκε το 2015.

Για να γίνει αυτό το μεταπτυχιακό δεν ξύπνησε ένας ξαφνικά ένα πρωί και πήγε στον Πρύτανη ένα φάκελο. Ήταν μήνες δουλειάς από πίσω. Μία συλλογική προσπάθεια και ως αποτέλεσμα της συνέλευσης του Τμήματος. Το Μεταπτυχιακό είχε πολύ καλή πορεία. Ήταν -εκτιμούμε- ένα καλό εκπαιδευτικό έργο. Είχε προσανατολισμό κυρίως την εργασία.

Θέλουμε να ξέρετε τις δράσεις αυτές του Τμήματός μας. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν μας. Το Τμήμα είναι Πανεπιστημιακό, σε ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της χώρας.

Θέλουμε να αφήσουμε ένα αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη λογική του κουτσομπολιού. Να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε σε επίπεδο έργων. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε και καλύτερη στελέχωση.

Η Πρέβεζα θα πρέπει να καμαρώνει που είναι εδώ το Τμήμα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς”.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο Δωρεάν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναλύοντας:

“Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα λειτουργήσει από την περίοδο 2019-2020 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών».

Το ΠΜΣ έχει ως σκοπό την παροχή, στις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πρέβεζα, εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου προς πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη διοικητική επιστήμη και πιο συγκεκριμένα στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα λειτουργεί χωρίς δίδακτρα και η χρονική του διάρκεια είναι τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Στο πρώτο (Α) και στο δεύτερο (Β) εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνονται διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις και εξετάσεις εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων. Στο τρίτο (Γ) εξάμηνο εκπονείται η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία.

Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται κατά ανώτατο όριο σε είκοσι πέντε (25) και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Το σύνολο των μαθημάτων που υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι δέκα (10) – ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες μαζί με τη διπλωματική εργασία.

Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα θα εκδοθεί τον Μάιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 2682050579, accfinmaster@teiep.gr), για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, τη διαδικασία επιλογής τα απαραίτητα δικαιολογητικά κτλ”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...