title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:25

Πούμπης-Κυριαζή: “Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας – Έχουν δημιουργήσει ένα μαγαζάκι παραγωγής αντιπροσώπων”

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την απόπειρα πραγματοποίησης συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τις προσεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις παραχώρησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Πούμπης και Ειρήνη Κυριαζή.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας ανέφερε:

Με μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, ποινικά στοιχεία και security η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους και μάλιστα δύο φορές, μετά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου να οργανώσουν το συνέδριο με ορθάνοιχτες τις πόρτες στην εργοδοσία. Μιλάμε πλέον για τη γνωστή πλέον φιγούρα του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου, μιλάμε για διευθυντικά στελέχη ανωνύμων εταιρειών, μιλάμε για διευθυντικά στελέχη super-market, όπως η ανεκδιήγητη περιφερειακή διευθύντρια των my market, η οποία χωρίς ίχνος τσίπας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χαμογελάνε με 400 ευρώ, γιατί παίρνουν 400% πάνω από το μηδέν.

Μιλάμε για golden boys ανωνύμων εταιρειών.

Μέσα από μία άθλια προπαγάνδα που χαρακτηρίζει τραμπουκισμούς και βία τις εργατικές κινητοποιήσεις, που έγιναν και στις δύο απόπειρες συνεδρίου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικάτα, εργατικά κέντρα για να ματαιώσουν τα βρώμικα σχέδιά τους. Μάλιστα αναπαρήγαγαν όλα αυτά τα χρυσαυγίτικα επιχειρήματα περί εγκληματικών οργανώσεων του ΠΑΜΕ, περί δήθεν καταστρατήγησης δημοκρατικών διαδικασιών κ.α. Αυτοί που κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας. Προσπάθησαν να επιβάλουν εργοδότες-αντιπροσώπους με μπράβους και ποινικά στοιχεία.

Πήραν απόφαση για συνέδριο σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο ξεκοκαλίζοντας στην ουσία τα χρήματα των εργαζομένων. Είναι αυτοί που καλούν μπράβους, τα ΜΑΤ, εταιρείες security για την ταυτοποίηση των αντιπροσώπων, κάτι που δεν επιτρέπεται, καθώς αυτό είναι μία δουλειά των οργάνων της ΓΣΕΕ.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο για ορισμό προσωρινής διοίκησης, που υπογράφεται από εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που ελέγχει. Έστησαν μία ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων κατά συνδικαλιστών, νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν το ταξικό μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με συνεδριάσεις express, διοικήσεις που ποτέ δεν έχουν συνεδριάσει για τα προβλήματα των εργαζομένων στις περιοχές τους.

Μία τέτοια ηγεσία εργατικού κέντρου είναι και αυτή στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στην Πρέβεζα. Μία σειρά από τέτοια εργατικά κέντρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ να στοιχηθούν πίσω από την απαράδεκτη αξίωση για διορισμό προσωρινής διοίκησης χωρίς τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με προφανή σκοπό να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση δεκάδων νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινήθηκε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Χωρίς ίχνος τσίπας συνυπέγραψε αυτό το κείμενο, αυτό το κατάπτυστο και άθλιο κείμενο (δείτε ΕΔΩ). Δεν αρκεί σε αυτές τις δυνάμεις στην Πρέβεζα, να είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης με αυτούς. Στην ουσία έβαλαν πλάτη στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν δημιουργήσει ένα Εργατικό Κέντρο-μαγαζάκι παραγωγής αντιπροσώπων, μέσα από τα προγράμματα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, του ΟΑΕΔ, σεμινάρια κτλ. Μέσα από στήριξη εργοδοτικών μηχανισμών. Θεώρησαν πρέπον τον αποκλεισμό της ΔΑΣ. Ανθρώπων και συνδικαλιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων καθημερινά. Βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις, δίπλα στους εργαζόμενους, ενώ αυτοί απουσιάζουν συστηματικά.

Υπήρξε και μία διάθεση συμψηφισμού από κάποιες δυνάμεις μέσα στο κίνημα, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμψηφισμό εννοώ τα λεγόμενά τους ότι έγινε μία μάχη για τις καρέκλες, για να μοιραστούν τα κουκιά, μίλησαν για νοθεία και από τη μία πλευρά και από την άλλη και πρέπει να καταλάβουμε το στόχο αυτών των παρεμβάσεων. Έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, είναι επικίνδυνες πρακτικές αυτές, που βοηθούν τις πρακτικές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Για μια ακόμη φορά οι προσπάθειες του εργοδοτικού συνδικαλισμού έπεσαν στο κενό. Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή απέρριψε το αίτημά τους. Με το νέο χρονικό περιθώριο που έχουν και αφού τελειώσουν οι διακοπές τους, θα τις συνεχίσουν σε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, ξεκοκαλίζοντας τα χρήματα των εργαζομένων, επιδιώκοντας ένα νόθο συνέδριο.

Και στου “¨βοδιού το κέρατο να πάνε” οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ θα βρίσκονται εκεί και θα βάλουν εμπόδια στα σχέδιά τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ από την αρχή ήθελαν να διεξαχθεί συνέδριο. Δεν ευσταθούν όλα αυτά που λέγονται από τους εργατοπατέρες. Αλλά να γίνει ένα συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους. Έχουμε καταθέσει στοιχεία που ονοματίζουμε 53 αντιπροσώπους, που δεν μπορούν να είναι αντιπρόσωποι.

Οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά για ένα γνήσιο συνδικαλιστικό κίνημα. Αλλά πρέπει να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους εργατοπατέρες που αποτελούν τροχοπέδη στους αγώνες και θέλουν να βάλουν την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα” και πρόσθεσε:

“Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Θέλουν να βάλουν πλέον απροκάλυπτα τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα με φυσική παρουσία. Πέρα από τη νοθεία στα Εργατικά Κέντρα. Στη Φαρκαδόνα στα Τρίκαλα ψήφισαν 800 οικοδόμοι, σε μία περιοχή που έχει 900 κατοίκους!

Να βάλουν στο μυαλό τους ότι συνέδριο εργοδοτών δεν πρόκειται να γίνει”.

Απηύθυνε κάλεσμα στη συνέχεια για συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς όπως είπε: “Η Πρωτομαγιά είναι μία ημέρα σύγκρουσης με τους εργοδότες”, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική σύμπλευση των μεγάλων κομμάτων σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και για πλήρη ταύτιση της Κυβέρνησης της χώρας με τα συμφέροντα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Η Ειρήνη Κυριαζή από την πλευρά της υποστήριξε:

“Θα ήθελα να αναφερθώ στην Κυριακή-Αργία και σε σχέση με την απεργία που έχει εθιμοτυπικά προκηρύξει η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων τις 7 Κυριακές. Εμείς λέμε όχι στα ωράρια των πολυεθνικών και η Κυριακή-Αργία να γίνει και να είναι όλων των εργατών. Σε σχέση με την πρόοδο και τη συντήρηση, που μπαίνει ως δίλημμα στις εκλογές, η πρόοδος και η συντήρηση έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο.

Πρόοδο συνολικά για το πολιτικό προσωπικό και τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η προάσπιση της εργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή χωρίς δικαιώματα. Πρόοδος είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part-time, ο εργασιακός μεσαίωνας, που υπάρχει στους εργαζόμενους συνολικά. Στην πρόοδό τους χωράει η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργάτες από τα εργατικά ατυχήματα, οι θάνατοι και ο πολλαπλασιασμός των ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου συνολικά.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν την εμπειρία πλέον σε σχέση με την πρόοδό τους και τη... δίκαιη ανάπτυξής τους.

Μπροστά μας υπάρχει το άνοιγμα τις Κυριακές στις 21/4 και 5/5. Το εορταστικό ωράριο και με βάση το νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένα “γεμάτο” διάστημα από Μάιο έως Οκτώβρη, με ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές σε τουριστικές περιοχές.

Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθωθεί αποφασιστικά το ανάστημα των εργαζομένων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην προσωπική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο μας. Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ δόθηκε σκληρή μάχη με αιχμή το σύνθημα “έξω οι εργοδότες από τα σωματεία”.

Μνημονεύουν συνέχεια ότι ο Σκλαβενίτης δεν ανοίγει της Κυριακές. Το σωματείο αυτό είναι καθαρά εργοδοτικό και μέσα από αυτό ακολουθούν και άλλοι.

Ο απροσχημάτιστος και προκλητικός σχεδιασμός της εργοδοσίας να βάλει πόδι με φυσική παρουσία στα σωματεία, κυρίως στον κλάδο του εμπορίου και τα super market, σε συνεργασία με τη συνδικαλιστική μαφία συνάντησε ταξικό τείχος.

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους” και επισήμανε για την καταβολή του δώρου Πάσχα:

“Το δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί, να το ξέρουν οι εργαζόμενοι. Και να μη μπουν στη λογική να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα στους εργοδότες. Ακούμε και αυτά τα περιστατικά. Να κατατίθενται στην τράπεζα τα χρήματα και μετά ο εργαζόμενος να καλείται να τα επιστρέψει στον εργοδότη. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι υποχρεωτική η καταβολή του μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Ό,τι χρειαστεί οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 6974873035 και 6944720832. Είναι τα τηλέφωνα από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στη ΓΣΕΕ, λέγοντας:

Τα περί εγκληματικής οργάνωσης ακούστηκαν και στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, από τον Πρόεδρο. Μας είπε: Τι διαφορά έχετε εσείς του ΠΑΜΕ από τη Χρυσή Αυγή. Μετά από πιέσεις των μελών της ΔΑΣ το πήρε πίσω, αλλά μόνο και μόνο που σκέφτεται κάτι τέτοιο... Από τη μία έχουμε δολοφόνους που χτυπάνε τους αδύναμους και από την άλλη εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να έχουν ένα συνέδριο καθαρό και τίμιο. Αυτό το βάζουν ορισμένοι στην ίδια ζυγαριά...

Να σκεφτούμε λίγο, επειδή μιλάμε και για δημοκρατία, πόσο δημοκρατικό είναι να πιέζεται ο εργαζόμενος να ψηφίσει τον εργοδότη του...”.

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

25 Μαϊος 2019
Το atpreveza.gr σας δίνει τη δυνατότητα κλικάροντας στους παρακάτω συνδέσμους (link), να πληροφορηθείτε, τα ονόματα όλων των συνδυασμών, των υποψηφίων περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων
24 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης, η προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά ...
24 Μαϊος 2019
Την οδό Δαρδανελίων και το χώρο μπροστά στην προτομή του Κώστα Καρυωτάκη, επέλεξε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψήφιος Δήμαρχος ...
24 Μαϊος 2019
Με το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα αρκετών εκατοντάδων κατοίκων της Φιλιππιάδας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ζηρού, έπεσε η αυλαία των ...
24 Μαϊος 2019
Στην πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών συγκεντρώσεων ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης ...

Αθλητισμός

25 Μαϊος 2019
Τα βλέμματα των φίλων του beach volley από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρώσει η Πρέβεζα τον Ιούλιο, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενέταξε στο επίσημο καλεντάρι των εθνικών και
24 Μαϊος 2019
Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το προσεχές Σάββατο 25/5 φιλοξενούνται στο ΔΑΚ Πρέβεζας ...
16 Μαϊος 2019
Η ομάδα του Zero Lake Run σε συνεργασία με τον Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στο οποίο ...
16 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το διοικητικό ...
15 Μαϊος 2019
Με το πέρας της διετούς θητείας (Ιούνιος 2017 – Μάιος 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού ...

Πολιτισμός

25 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς
25 Μαϊος 2019
Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και για τρίτη συνεχή χρονιά μετά την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, των Δελφών και του Παναθηναϊκού ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας ...

Στήλες

25 Μαϊος 2012
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της Βαυαροκρατίας, στις 25 Μαϊου 1834. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της Αντιβασιλείας.
24 Μαϊος 2012
Ο Γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά, επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα ...
23 Μαϊος 2012
Ισραηλινοί απαγάγουν από την Αργεντινή στις 23 Μαϊου 1960 και οδηγούν στο Ισραήλ τον ανώτατο αξιωματούχο των SS, Άντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο για τη ...
22 Μαϊος 2012
Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα. Ο Γρηγόρης ...
21 Μαϊος 2012
Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του ...