title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:25

Πούμπης-Κυριαζή: “Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας – Έχουν δημιουργήσει ένα μαγαζάκι παραγωγής αντιπροσώπων”

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την απόπειρα πραγματοποίησης συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τις προσεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις παραχώρησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Πούμπης και Ειρήνη Κυριαζή.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας ανέφερε:

Με μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, ποινικά στοιχεία και security η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους και μάλιστα δύο φορές, μετά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου να οργανώσουν το συνέδριο με ορθάνοιχτες τις πόρτες στην εργοδοσία. Μιλάμε πλέον για τη γνωστή πλέον φιγούρα του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου, μιλάμε για διευθυντικά στελέχη ανωνύμων εταιρειών, μιλάμε για διευθυντικά στελέχη super-market, όπως η ανεκδιήγητη περιφερειακή διευθύντρια των my market, η οποία χωρίς ίχνος τσίπας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χαμογελάνε με 400 ευρώ, γιατί παίρνουν 400% πάνω από το μηδέν.

Μιλάμε για golden boys ανωνύμων εταιρειών.

Μέσα από μία άθλια προπαγάνδα που χαρακτηρίζει τραμπουκισμούς και βία τις εργατικές κινητοποιήσεις, που έγιναν και στις δύο απόπειρες συνεδρίου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικάτα, εργατικά κέντρα για να ματαιώσουν τα βρώμικα σχέδιά τους. Μάλιστα αναπαρήγαγαν όλα αυτά τα χρυσαυγίτικα επιχειρήματα περί εγκληματικών οργανώσεων του ΠΑΜΕ, περί δήθεν καταστρατήγησης δημοκρατικών διαδικασιών κ.α. Αυτοί που κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας. Προσπάθησαν να επιβάλουν εργοδότες-αντιπροσώπους με μπράβους και ποινικά στοιχεία.

Πήραν απόφαση για συνέδριο σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο ξεκοκαλίζοντας στην ουσία τα χρήματα των εργαζομένων. Είναι αυτοί που καλούν μπράβους, τα ΜΑΤ, εταιρείες security για την ταυτοποίηση των αντιπροσώπων, κάτι που δεν επιτρέπεται, καθώς αυτό είναι μία δουλειά των οργάνων της ΓΣΕΕ.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο για ορισμό προσωρινής διοίκησης, που υπογράφεται από εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που ελέγχει. Έστησαν μία ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων κατά συνδικαλιστών, νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν το ταξικό μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με συνεδριάσεις express, διοικήσεις που ποτέ δεν έχουν συνεδριάσει για τα προβλήματα των εργαζομένων στις περιοχές τους.

Μία τέτοια ηγεσία εργατικού κέντρου είναι και αυτή στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στην Πρέβεζα. Μία σειρά από τέτοια εργατικά κέντρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ να στοιχηθούν πίσω από την απαράδεκτη αξίωση για διορισμό προσωρινής διοίκησης χωρίς τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με προφανή σκοπό να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση δεκάδων νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινήθηκε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Χωρίς ίχνος τσίπας συνυπέγραψε αυτό το κείμενο, αυτό το κατάπτυστο και άθλιο κείμενο (δείτε ΕΔΩ). Δεν αρκεί σε αυτές τις δυνάμεις στην Πρέβεζα, να είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης με αυτούς. Στην ουσία έβαλαν πλάτη στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν δημιουργήσει ένα Εργατικό Κέντρο-μαγαζάκι παραγωγής αντιπροσώπων, μέσα από τα προγράμματα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, του ΟΑΕΔ, σεμινάρια κτλ. Μέσα από στήριξη εργοδοτικών μηχανισμών. Θεώρησαν πρέπον τον αποκλεισμό της ΔΑΣ. Ανθρώπων και συνδικαλιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων καθημερινά. Βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις, δίπλα στους εργαζόμενους, ενώ αυτοί απουσιάζουν συστηματικά.

Υπήρξε και μία διάθεση συμψηφισμού από κάποιες δυνάμεις μέσα στο κίνημα, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμψηφισμό εννοώ τα λεγόμενά τους ότι έγινε μία μάχη για τις καρέκλες, για να μοιραστούν τα κουκιά, μίλησαν για νοθεία και από τη μία πλευρά και από την άλλη και πρέπει να καταλάβουμε το στόχο αυτών των παρεμβάσεων. Έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, είναι επικίνδυνες πρακτικές αυτές, που βοηθούν τις πρακτικές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Για μια ακόμη φορά οι προσπάθειες του εργοδοτικού συνδικαλισμού έπεσαν στο κενό. Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή απέρριψε το αίτημά τους. Με το νέο χρονικό περιθώριο που έχουν και αφού τελειώσουν οι διακοπές τους, θα τις συνεχίσουν σε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, ξεκοκαλίζοντας τα χρήματα των εργαζομένων, επιδιώκοντας ένα νόθο συνέδριο.

Και στου “¨βοδιού το κέρατο να πάνε” οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ θα βρίσκονται εκεί και θα βάλουν εμπόδια στα σχέδιά τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ από την αρχή ήθελαν να διεξαχθεί συνέδριο. Δεν ευσταθούν όλα αυτά που λέγονται από τους εργατοπατέρες. Αλλά να γίνει ένα συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους. Έχουμε καταθέσει στοιχεία που ονοματίζουμε 53 αντιπροσώπους, που δεν μπορούν να είναι αντιπρόσωποι.

Οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά για ένα γνήσιο συνδικαλιστικό κίνημα. Αλλά πρέπει να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους εργατοπατέρες που αποτελούν τροχοπέδη στους αγώνες και θέλουν να βάλουν την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα” και πρόσθεσε:

“Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Θέλουν να βάλουν πλέον απροκάλυπτα τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα με φυσική παρουσία. Πέρα από τη νοθεία στα Εργατικά Κέντρα. Στη Φαρκαδόνα στα Τρίκαλα ψήφισαν 800 οικοδόμοι, σε μία περιοχή που έχει 900 κατοίκους!

Να βάλουν στο μυαλό τους ότι συνέδριο εργοδοτών δεν πρόκειται να γίνει”.

Απηύθυνε κάλεσμα στη συνέχεια για συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς όπως είπε: “Η Πρωτομαγιά είναι μία ημέρα σύγκρουσης με τους εργοδότες”, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική σύμπλευση των μεγάλων κομμάτων σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και για πλήρη ταύτιση της Κυβέρνησης της χώρας με τα συμφέροντα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Η Ειρήνη Κυριαζή από την πλευρά της υποστήριξε:

“Θα ήθελα να αναφερθώ στην Κυριακή-Αργία και σε σχέση με την απεργία που έχει εθιμοτυπικά προκηρύξει η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων τις 7 Κυριακές. Εμείς λέμε όχι στα ωράρια των πολυεθνικών και η Κυριακή-Αργία να γίνει και να είναι όλων των εργατών. Σε σχέση με την πρόοδο και τη συντήρηση, που μπαίνει ως δίλημμα στις εκλογές, η πρόοδος και η συντήρηση έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο.

Πρόοδο συνολικά για το πολιτικό προσωπικό και τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η προάσπιση της εργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή χωρίς δικαιώματα. Πρόοδος είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part-time, ο εργασιακός μεσαίωνας, που υπάρχει στους εργαζόμενους συνολικά. Στην πρόοδό τους χωράει η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργάτες από τα εργατικά ατυχήματα, οι θάνατοι και ο πολλαπλασιασμός των ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου συνολικά.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν την εμπειρία πλέον σε σχέση με την πρόοδό τους και τη... δίκαιη ανάπτυξής τους.

Μπροστά μας υπάρχει το άνοιγμα τις Κυριακές στις 21/4 και 5/5. Το εορταστικό ωράριο και με βάση το νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένα “γεμάτο” διάστημα από Μάιο έως Οκτώβρη, με ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές σε τουριστικές περιοχές.

Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθωθεί αποφασιστικά το ανάστημα των εργαζομένων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην προσωπική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο μας. Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ δόθηκε σκληρή μάχη με αιχμή το σύνθημα “έξω οι εργοδότες από τα σωματεία”.

Μνημονεύουν συνέχεια ότι ο Σκλαβενίτης δεν ανοίγει της Κυριακές. Το σωματείο αυτό είναι καθαρά εργοδοτικό και μέσα από αυτό ακολουθούν και άλλοι.

Ο απροσχημάτιστος και προκλητικός σχεδιασμός της εργοδοσίας να βάλει πόδι με φυσική παρουσία στα σωματεία, κυρίως στον κλάδο του εμπορίου και τα super market, σε συνεργασία με τη συνδικαλιστική μαφία συνάντησε ταξικό τείχος.

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους” και επισήμανε για την καταβολή του δώρου Πάσχα:

“Το δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί, να το ξέρουν οι εργαζόμενοι. Και να μη μπουν στη λογική να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα στους εργοδότες. Ακούμε και αυτά τα περιστατικά. Να κατατίθενται στην τράπεζα τα χρήματα και μετά ο εργαζόμενος να καλείται να τα επιστρέψει στον εργοδότη. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι υποχρεωτική η καταβολή του μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Ό,τι χρειαστεί οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 6974873035 και 6944720832. Είναι τα τηλέφωνα από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στη ΓΣΕΕ, λέγοντας:

Τα περί εγκληματικής οργάνωσης ακούστηκαν και στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, από τον Πρόεδρο. Μας είπε: Τι διαφορά έχετε εσείς του ΠΑΜΕ από τη Χρυσή Αυγή. Μετά από πιέσεις των μελών της ΔΑΣ το πήρε πίσω, αλλά μόνο και μόνο που σκέφτεται κάτι τέτοιο... Από τη μία έχουμε δολοφόνους που χτυπάνε τους αδύναμους και από την άλλη εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να έχουν ένα συνέδριο καθαρό και τίμιο. Αυτό το βάζουν ορισμένοι στην ίδια ζυγαριά...

Να σκεφτούμε λίγο, επειδή μιλάμε και για δημοκρατία, πόσο δημοκρατικό είναι να πιέζεται ο εργαζόμενος να ψηφίσει τον εργοδότη του...”.

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

22 Ιουλίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ): “Πρώτη δεδηλωμένη επιδίωξη της επιθετικής
18 Ιουλίου 2019
Εμπλοκή με πολιτικές διαστάσεις προκαλεί η αναδιάρθρωση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων, όπως ...
16 Ιουλίου 2019
Βασικό ρόλο στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα Βουλή θα παίξουν και πάλι Ηπειρώτες. Ο Ευκλείδης ...
12 Ιουλίου 2019
Η μίνι-ένταση που επικρατεί στα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, εξ' αιτίας της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκτήσει ρόλο στην “ενεργειακή πίτα” ...
10 Ιουλίου 2019
Στις δημοτικές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου, προέκυψε η νέα δημοτική αρχή Πρέβεζας με Δήμαρχο το Νίκο Γεωργάκο, η οποία και θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η ...

Αθλητισμός

23 Ιουλίου 2019
Το Δ.Σ. του Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας προσκαλεί τα µέλη και τους φίλους της οµάδας, στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η οποία θα πραγµατοποιηθεί στις 29/07/2019 ηµέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 σε χώρο του
22 Ιουλίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣ Πρέβεζα: "Έπειτα από συνεννόηση με το τεχνικό team της ομάδας, το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα κάνει γνωστό πως τη ...
22 Ιουλίου 2019
Στον καθορισμό ηλεκτρονικών όρων για ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου προχώρησε η ο Δήμος Πάργας. Η ...
22 Ιουλίου 2019
Παρουσιάστηκε πρόσφατα η διαδρομή και το πρόγραμμα του Ράλλυ Ιονίου 2019, της 30ής Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2019. Ο αγώνας που θα ...
22 Ιουλίου 2019
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣ Πρέβεζα: ''Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μάριο Γκίνι. Ο νεαρός ...

Πολιτισμός

23 Ιουλίου 2019
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η κόντρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του σωματείου “Διάζωμα” επηρεάζει έμμεσα και το πρόγραμμα πολιτιστικών διαδρομών των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, που
23 Ιουλίου 2019
Το μακροβιότερο Rock Μουσικό Φεστιβάλ της Ηπείρου, επιστρέφει την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου! Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ...
22 Ιουλίου 2019
Summertime party με τους Τhe Jive Aces Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας στις 10μμ Το Preveza Jazz Festival με ...
22 Ιουλίου 2019
Οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ψυχαργώς του Γ. Ν. Πρέβεζας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας -Ιατροπαιδαγωγικό Πρέβεζας διοργανώνουν στα πλαίσια ...
19 Ιουλίου 2019
Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης LIVE "Οι Λύκοι Επιστρέφουν"Τετάρτη 07 Αυγούστου Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης Πρέβεζα Ο Γιάννης ...

Στήλες

22 Ιουλίου 2012
Με βασιλικό διάταγμα στις 23 Ιουλίου 1833, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακηρύσσεται αυτοκέφαλη και υπάγεται στο Κράτος. Η μονομερής αυτή ενέργεια δεν αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
22 Ιουλίου 2012
Οι άνδρες του FBI πυροβολούν και σκοτώνουν στις 22 Ιουλίου 1934 έξω από θέατρο του Σικάγο τον ληστή τραπεζών, Τζον Ντίλιγκερ, ο οποίος θεωρείται από ...
20 Ιουλίου 2012
Σκοτώνεται από τους Ιταλούς καραμπινιέρους, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γένοβα, ο νεαρός ακτιβιστής Κάρλο Τζουλιάνι, σύμβολο έκτοτε του αγώνα ...
18 Ιουλίου 2012
Έπειτα από 44 χρόνια, το τραμ επανακυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, στις 19 Ιουλίου 2004.  1821: Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον ...
18 Ιουλίου 2012
Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας στις 18 Ιουλίου 1922, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την ...