title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 14:29

Απάντηση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στη συνέντευξη Δημόπουλου στο atpreveza.gr

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ως απάντηση στα όσα είπε στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Χρήστος Δημόπουλος:

 “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

 

Προς απάντηση στον Πρόεδρο του παραρτήματος της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κ. Δημόπουλο, θα θέλαμε να τονίσουμε πως για μια ακόμη φορά προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας «νόμιμους» αντιπροσώπους της ΓΣΕΕ, νόθους και καραμπινάτους εργοδότες-συνδικαλιστές όπως η γραφική πλέον φιγούρα του Καραγεωργόπουλου (προεδρος ΑΕ) που έχουν άπειρες φορές καταγγείλει οι εργαζόμενοι. Όπως δεκάδες άλλους νόθους αντιπροσώπους golden boys,διευθυντικά στελέχη ΑΕ, SUPER MARKET, της ATTICA GROUP, ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουμε καταγγείλει με εξώδικο προς τη ΓΣΕΕ και εκλέγονται μέσα από σωματεία που παρουσιάζουν στις αρχαιρεσίες τους να ψηφίζει ένας εργαζόμενος ανα 40 δευτερόλεπτα!

Σωματεία που ακολουθούν αντικαταστατικές διαδικασίες και τα έγγραφά τους δε βρίσκονται σε κανένα Πρωτοδικείο. Σωματεία-στηρίγματα της εργοδοσίας η οποία με πίεση σέρνει εργαζόμενους να ψηφίζουν υπό των φόβο της απόλυσης για να εκλέγει τους «εκλεκτούς» της, τα διευθυντικά στελέχη.

Ο κ. Δημόπουλος δεν είδε βέβαια και δεν άκουσε τίποτα για μπράβους, για ποινικούς, για ανθρώπους της νύχτας, για security, τη συμβολή των οποίων ζήτησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για να νομιμοποιήσουν με «δημοκρατικό» τρόπο όλους αυτούς τους νόθους αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Αν όλα αυτά δεν είναι πρακτικές μιας συνδικαλιστικής μαφίας, τότε ποια πράγματα είναι; Ζήτησαν επίσης την βοήθεια της αστυνομίας, του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη και της κυβέρνησης γιατί δεν έχουν μούτρα να αποταθούν στους εργαζόμενους.Την ίδια στιγμή στοχοποιούν νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων όπως ο συνάδελφος Γιώργος Πέρρος και άλλοι συνάδελφοι, πραγματικοί αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους.

Οι προσπάθειες τους για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης της ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, που στήριξε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έπεσαν για μια ακόμη φορά στο κενό. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, εμπόδιο, να ξεσκεπάζουμε τα βρώμικα σχέδια τους στους εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για Συνέδρια ζωντανά, πραγματικά των εργατών και όχι Συνέδρια νόθων και εργοδοτών.

Αναφέρθηκε στη συνέντευξή του επίσης σε παρατυπίες και νοθεία από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας. Ένα σωματείο που έχει βάλει την σφραγίδα του στο ταξικό κίνημα της περιοχής μας, βρίσκεται στην πρωτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου (ενάντια σε απολύσεις, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις, εκφράζει την έμπρακτη αλλυλεγγύη του στους εργαζόμενους κτλ), όταν τα σωματεία-σφραγίδα που ελέγχει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός λάμπουν δια της απουσίας τους από τους χώρους δουλειάς.

Δε θα τους δώσουμε αναφορά για το πόσες μέρες και πού το Σωματείο θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας εξέλεξε στην ΟΙΥΕ 3 αντιπροσώπους. Ξέχασε για ευνόητους λόγους βέβαια να αναφέρει,το ότι το εργοδοτικό-διασπαστικό σωματείο Εμπορο:yπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας, το οποίο ελέγχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αποκλείεται πάντα από τα Συνέδρια της ΟΙΥΕ καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιούνται βρίσκονται ως ψηφίσαντες αγρότες και άλλα ακόμη άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με τον κλάδο.

Ξέχασε να αναφέρει το όργιο νοθείας που πραγματοποιήθηκε σε προηγούμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Δήμου Πάργας καθώς βρέθηκαν να ψηφίζουν εργοδότες, ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, εστιατορίων κ.α.

Δεν είπε κουβέντα για το ότι στις λίστες ψηφισάντων προηγούμενων αρχαιρεσιών ενός ακόμη σωματείου-φαντάσματος του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Συμβασιούχων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάργας, βρέθηκαν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, πάνω από 30 άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Δήμου Πάργας (μεταφέροντας κόσμο από το ένα σωματείο στο άλλο).

Το Σωματείο Συμβασιούχων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάργας πραγματοποίησε νέες αρχαιρεσίες την Κυριακή 14-4-2019 με διαδικασίες fast track. Mέσα σε μια μέρα εκλογοαπολογιστική (χωρίς απαρτία), εκλογή εφορευτικής επιτροπής και ψηφοφορία. Χωρίς καμία διαδικασία σύμφωνα με τον 1264.

Δεν βρήκαν ο κ. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και το συνάφι του να πουν τίποτα για την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων, Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας να ζητάει από όσους εργαζόμενους δε θεωρεί «δικούς της» 15 ευρώ και βεβαιώσεις από εργοδότες για εγγραφή στο Σωματείο.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό βέβαια από όλους αυτούς που μέσω της νοθείας και της στήριξης της εργοδοσίας και των μηχανισμών της ελέγχουν τον αρνητικό για τους εργαζόμενους συσχετισμό στο Εργατικό Κέντρο και στο κίνημα γενικότερα.

Σχετικά με την αναφορά του κ.Δημόπουλου στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και τα προγράμματα-σεμινάρια, ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη και παρέμβαση, ταιριάζει γάντι η παροιμία «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Βεβαίως και παρεμβαίνουν από κοινού με τους εργοδότες και μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα και σεμινάρια και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του ΟΑΕΔ, που τάζουν στους εργαζόμενους για να τους φέρουν δεμένους να ψηφίσουν μπροστά σε αρχαιρεσίες σωματείων. Άλλωστε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, της ίδιας παράταξης με τον κ.Δημόπουλο (ΠΑΣΚΕ), έχει ενεργό ρόλο μέσα στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Επιπλέον έχοντας όλα τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στα αρχεία τους «φτιάχνουν» και το μητρώο μελών του κάθε σωματείου.

Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για τους εργοδότες, άλλωστε για αυτό παλεύουν λυσσαλέα για να τους φέρουν με φυσική παρουσία μέσα στα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τον κοινωνικό εταιρισμό, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στήριξαν με τη στάση τους όλα τα αντεργατικά μέτρα,προσπάθησαν να μπούν εμπόδιο στην πάλη των εργαζομένων για 751 ευρώ κατώτερο μισθό, για τις ΣΣΕ. Συνυπέγραψαν από κοινού με τον ΣΕΒ το αίσχος των 586 και 511 ευρώ μισθό για τους εργαζόμενους. Μεταφέροντας τις ημερομηνίες των απεργιών, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για να μη δοθεί μαχητική απάντηση μπροστά στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.Είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται συστηματικά και συνειδητά μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος-Κιουτσούκης-Βασιλόπουλος-Καραγεωργόπουλος) κυκλοφόρησε αφίσα και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά.Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημά της και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.Σπαταλούν τα χρήματα των εργαζομένων για να εκδίδουν εμετικές ανακοινώσεις,που θα μπορούσαν να υπογράφονται από τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Καλούμε τους εργαζόμενους,τα συνδικάτα να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.Μέσα από συσκέψεις,γενικές συνελεύσεις,περιοδίες στους χώρους δουλειάς να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν πιο μαζική και μαχητική απάντηση απέναντι στους αντιλαικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ,των υπολοίπων κομμάτων του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να πετάξουμε από το σβέρκο της εργατικής τάξης την εργοδοσία και τους ανθρώπους της.Τιμώντας τους ήρωες νεκρούς της τάξης μας ταυτόχρονα να απαιτήσουμε να γίνει πράξη το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους χώρους δουλειάς:ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ”.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

22 Αυγούστου 2019
“Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι εμείς θα είμαστε παρόντες στο νέο δημοτικό συμβούλιο και θα ασκήσουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση”. Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
22 Αυγούστου 2019
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προτείνονται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις θέσεις των επτά νέων ...
20 Αυγούστου 2019
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με αυτή τη σύνθεση, αφού από 1η Σεπτεμβρίου ...
20 Αυγούστου 2019
Η φωτογραφία του νέου Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργου Νίτσα και του επικεφαλής της “Δημοτικής ...
19 Αυγούστου 2019
Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων των ...

Αθλητισμός

22 Αυγούστου 2019
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 6μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” το Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας σε μία φιλική αναμέτρηση, στην οποία οι
21 Αυγούστου 2019
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 11η συνεχή χρονιά οι καλοκαιρινές σκακιστικές εκδηλώσεις της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ. Η ΣΕ Νικόπολη σε ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Γιώργος Λαζανάς: “Για πρώτο φιλικό πιστεύω πήγαμε πάρα πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μιχάλης Βλάχος: “Είμαι ευχαριστημένος από πολλά πράγματα, αλλά είναι και κάποια σημεία ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού Κ20, Βασίλης Ξανθόπουλος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Θα ήθελα να ...

Πολιτισμός

21 Αυγούστου 2019
Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα υποδέχεται φέτος για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων, στο 12ο ...
21 Αυγούστου 2019
Επόμενοι καλεσμένοι στο stage του Αποσπερίτη οι Τρυποκάρυδοι την Πέμπτη 22 Αυγούστου! Ένα τρίο που έκανε ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2015 στον ...
21 Αυγούστου 2019
Με τη γιορτή της Σαρδέλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης , κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας ...
20 Αυγούστου 2019
Στη συλλογὴ διηγημάτων Κόμπο τον κόμπο όλες σχεδόν οι ιστορίες έχουν τη μορφή της εξομολόγησης ή της εξιστόρησης γεγονότων που αφορούν το ...

Στήλες

21 Αυγούστου 2012
Στις 22 Αυγούστου 1953 στην Ελλάδα, ιδρύεται πολιτικό κόμμα Ελληνίδων, με την ονομασία «Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Κόμμα Ελληνίδων».   1911 - Κλοπή
20 Αυγούστου 2012
Στις 21 Αυγούστου 1964, σε ηλικία 71 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στη Γιάλτα της τότε ΕΣΣΔ, ο Παλμίρο Τολιάτι. Ηγέτης του Ιταλικού ...
19 Αυγούστου 2012
Ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος ανακαλύπτει ότι η ελονοσία προέρχεται από τα κουνούπια, στις 20 Αυγούστου 1897. Θα τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ το 1902 και ...
19 Αυγούστου 2012
Στις 19 Αυγούστου 1692 πέντε γυναίκες κι ένας ιερέας εκτελούνται στο Σάλεμ, με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας.   1944: Ξεκινά η ...
09 Αυγούστου 2012
Στις 10 Αυγούστου 1961 γίνεται η πρεμιέρα μετ' εμποδίων για την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο», με πρωταγωνιστές τους ...