title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 14:29

Απάντηση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στη συνέντευξη Δημόπουλου στο atpreveza.gr

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ως απάντηση στα όσα είπε στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Χρήστος Δημόπουλος:

 “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

 

Προς απάντηση στον Πρόεδρο του παραρτήματος της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κ. Δημόπουλο, θα θέλαμε να τονίσουμε πως για μια ακόμη φορά προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας «νόμιμους» αντιπροσώπους της ΓΣΕΕ, νόθους και καραμπινάτους εργοδότες-συνδικαλιστές όπως η γραφική πλέον φιγούρα του Καραγεωργόπουλου (προεδρος ΑΕ) που έχουν άπειρες φορές καταγγείλει οι εργαζόμενοι. Όπως δεκάδες άλλους νόθους αντιπροσώπους golden boys,διευθυντικά στελέχη ΑΕ, SUPER MARKET, της ATTICA GROUP, ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουμε καταγγείλει με εξώδικο προς τη ΓΣΕΕ και εκλέγονται μέσα από σωματεία που παρουσιάζουν στις αρχαιρεσίες τους να ψηφίζει ένας εργαζόμενος ανα 40 δευτερόλεπτα!

Σωματεία που ακολουθούν αντικαταστατικές διαδικασίες και τα έγγραφά τους δε βρίσκονται σε κανένα Πρωτοδικείο. Σωματεία-στηρίγματα της εργοδοσίας η οποία με πίεση σέρνει εργαζόμενους να ψηφίζουν υπό των φόβο της απόλυσης για να εκλέγει τους «εκλεκτούς» της, τα διευθυντικά στελέχη.

Ο κ. Δημόπουλος δεν είδε βέβαια και δεν άκουσε τίποτα για μπράβους, για ποινικούς, για ανθρώπους της νύχτας, για security, τη συμβολή των οποίων ζήτησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για να νομιμοποιήσουν με «δημοκρατικό» τρόπο όλους αυτούς τους νόθους αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Αν όλα αυτά δεν είναι πρακτικές μιας συνδικαλιστικής μαφίας, τότε ποια πράγματα είναι; Ζήτησαν επίσης την βοήθεια της αστυνομίας, του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη και της κυβέρνησης γιατί δεν έχουν μούτρα να αποταθούν στους εργαζόμενους.Την ίδια στιγμή στοχοποιούν νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων όπως ο συνάδελφος Γιώργος Πέρρος και άλλοι συνάδελφοι, πραγματικοί αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους.

Οι προσπάθειες τους για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης της ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, που στήριξε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έπεσαν για μια ακόμη φορά στο κενό. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, εμπόδιο, να ξεσκεπάζουμε τα βρώμικα σχέδια τους στους εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για Συνέδρια ζωντανά, πραγματικά των εργατών και όχι Συνέδρια νόθων και εργοδοτών.

Αναφέρθηκε στη συνέντευξή του επίσης σε παρατυπίες και νοθεία από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας. Ένα σωματείο που έχει βάλει την σφραγίδα του στο ταξικό κίνημα της περιοχής μας, βρίσκεται στην πρωτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου (ενάντια σε απολύσεις, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις, εκφράζει την έμπρακτη αλλυλεγγύη του στους εργαζόμενους κτλ), όταν τα σωματεία-σφραγίδα που ελέγχει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός λάμπουν δια της απουσίας τους από τους χώρους δουλειάς.

Δε θα τους δώσουμε αναφορά για το πόσες μέρες και πού το Σωματείο θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας εξέλεξε στην ΟΙΥΕ 3 αντιπροσώπους. Ξέχασε για ευνόητους λόγους βέβαια να αναφέρει,το ότι το εργοδοτικό-διασπαστικό σωματείο Εμπορο:yπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας, το οποίο ελέγχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αποκλείεται πάντα από τα Συνέδρια της ΟΙΥΕ καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιούνται βρίσκονται ως ψηφίσαντες αγρότες και άλλα ακόμη άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με τον κλάδο.

Ξέχασε να αναφέρει το όργιο νοθείας που πραγματοποιήθηκε σε προηγούμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Δήμου Πάργας καθώς βρέθηκαν να ψηφίζουν εργοδότες, ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, εστιατορίων κ.α.

Δεν είπε κουβέντα για το ότι στις λίστες ψηφισάντων προηγούμενων αρχαιρεσιών ενός ακόμη σωματείου-φαντάσματος του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Συμβασιούχων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάργας, βρέθηκαν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, πάνω από 30 άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Δήμου Πάργας (μεταφέροντας κόσμο από το ένα σωματείο στο άλλο).

Το Σωματείο Συμβασιούχων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάργας πραγματοποίησε νέες αρχαιρεσίες την Κυριακή 14-4-2019 με διαδικασίες fast track. Mέσα σε μια μέρα εκλογοαπολογιστική (χωρίς απαρτία), εκλογή εφορευτικής επιτροπής και ψηφοφορία. Χωρίς καμία διαδικασία σύμφωνα με τον 1264.

Δεν βρήκαν ο κ. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και το συνάφι του να πουν τίποτα για την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων, Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας να ζητάει από όσους εργαζόμενους δε θεωρεί «δικούς της» 15 ευρώ και βεβαιώσεις από εργοδότες για εγγραφή στο Σωματείο.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό βέβαια από όλους αυτούς που μέσω της νοθείας και της στήριξης της εργοδοσίας και των μηχανισμών της ελέγχουν τον αρνητικό για τους εργαζόμενους συσχετισμό στο Εργατικό Κέντρο και στο κίνημα γενικότερα.

Σχετικά με την αναφορά του κ.Δημόπουλου στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και τα προγράμματα-σεμινάρια, ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη και παρέμβαση, ταιριάζει γάντι η παροιμία «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Βεβαίως και παρεμβαίνουν από κοινού με τους εργοδότες και μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα και σεμινάρια και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του ΟΑΕΔ, που τάζουν στους εργαζόμενους για να τους φέρουν δεμένους να ψηφίσουν μπροστά σε αρχαιρεσίες σωματείων. Άλλωστε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, της ίδιας παράταξης με τον κ.Δημόπουλο (ΠΑΣΚΕ), έχει ενεργό ρόλο μέσα στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Επιπλέον έχοντας όλα τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στα αρχεία τους «φτιάχνουν» και το μητρώο μελών του κάθε σωματείου.

Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για τους εργοδότες, άλλωστε για αυτό παλεύουν λυσσαλέα για να τους φέρουν με φυσική παρουσία μέσα στα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τον κοινωνικό εταιρισμό, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στήριξαν με τη στάση τους όλα τα αντεργατικά μέτρα,προσπάθησαν να μπούν εμπόδιο στην πάλη των εργαζομένων για 751 ευρώ κατώτερο μισθό, για τις ΣΣΕ. Συνυπέγραψαν από κοινού με τον ΣΕΒ το αίσχος των 586 και 511 ευρώ μισθό για τους εργαζόμενους. Μεταφέροντας τις ημερομηνίες των απεργιών, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για να μη δοθεί μαχητική απάντηση μπροστά στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.Είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται συστηματικά και συνειδητά μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος-Κιουτσούκης-Βασιλόπουλος-Καραγεωργόπουλος) κυκλοφόρησε αφίσα και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά.Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημά της και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.Σπαταλούν τα χρήματα των εργαζομένων για να εκδίδουν εμετικές ανακοινώσεις,που θα μπορούσαν να υπογράφονται από τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Καλούμε τους εργαζόμενους,τα συνδικάτα να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.Μέσα από συσκέψεις,γενικές συνελεύσεις,περιοδίες στους χώρους δουλειάς να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν πιο μαζική και μαχητική απάντηση απέναντι στους αντιλαικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ,των υπολοίπων κομμάτων του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να πετάξουμε από το σβέρκο της εργατικής τάξης την εργοδοσία και τους ανθρώπους της.Τιμώντας τους ήρωες νεκρούς της τάξης μας ταυτόχρονα να απαιτήσουμε να γίνει πράξη το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους χώρους δουλειάς:ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ”.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

athlopolisbanner2019

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

22 Μαϊος 2019
Οι ημέρες και ώρες των δρομολογίων των πούλμαν που θα ταξιδέψουν από την Αθήνα προς Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό και αντίστροφα για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών και των φοιτητών, έχουν ως εξής:
22 Μαϊος 2019
Μέσα σε κλίμα χαράς , αισιοδοξίας αλλά και συγκίνησης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία” Χρήστος ...
22 Μαϊος 2019
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου στην Π.Ε. Πρέβεζας με την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” (πικεφαλής: Γιώργος Ζάψας), Χρήστος Κοτσίνης, ...
21 Μαϊος 2019
Η ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή της Περιφέρειας σε σημαντικά έργα που αφορούν περιοχές του Δήμου Πάργας, αναδείχτηκε κατά την περιοδεία που ...
21 Μαϊος 2019
Δυναμικό μήνυμα νέας νίκης έστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Νικόλαος Καλαντζής σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση που ...

Αθλητισμός

16 Μαϊος 2019
Η ομάδα του Zero Lake Run σε συνεργασία με τον Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ασχολούνται αλλά και θέλουν
16 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το διοικητικό ...
15 Μαϊος 2019
Με το πέρας της διετούς θητείας (Ιούνιος 2017 – Μάιος 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού ...
14 Μαϊος 2019
Έπειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας, ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας επικράτησε με σκορ 48-47 του ΑΓΣ ...
13 Μαϊος 2019
Ολοκληρώθηκε χθες 12/05 με επιτυχία το Ενωσιακό πρωτάθλημα τένις Ε3 κατηγορίας 12 και 16 ετών. Ένα τριήμερο που πλέον των 180 παρουσιών από ...

Πολιτισμός

16 Μαϊος 2019
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Μέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2019, το Λαογραφικό Μουσείο «Γεώργιος Γιάννος» στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης ...
14 Μαϊος 2019
Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και ...
12 Μαϊος 2019
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης <<ΔΙΟΓΕΝΗΣ>> συνεχίζοντας την προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας,στα ...
10 Μαϊος 2019
Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και ...

Στήλες

22 Μαϊος 2012
Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης σπούδασε ιατρική, ενώ υπήρξε και
21 Μαϊος 2012
Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του ...
20 Μαϊος 2012
Στις 20 Μαϊου 1941 αρχίζει η Μάχη της Κρήτης, με την -κατά κύματα- ρίψη Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Πρόκειται για την ...
18 Μαϊος 2012
Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν ...
17 Μαϊος 2012
Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στις 17 Μαϊου 1902, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά ...