Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 12:03

Απάντηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΑΣ στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ. Δημόπουλο

Την παρακάτω επιστολή απέστειλαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στη διοίκηση του Ε.Κ. Πρέβεζας, ως απάντηση στην επιστολή του Προέδρου Χρήστου Δημόπουλου (δείτε ΕΔΩ).

“Θα θέλαμε να σχολιάσουμε και να απαντήσουμε σε κάποια ζητήματα που έθεσε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του παραρτήματος της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Καταρχήν, επειδή οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει πολλά συμπεράσματα από τη στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού απέναντι στα καθημερινά τους προβλήματα και αγωνίες, για αυτό ακριβώς τους γύρισαν την πλάτη στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές κινητοποιήσεις και στη Πρέβεζα και στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ) που παριστάνουν την ηγεσία της εργατικής τάξης είναι το απόλυτο μηδενικό, είναι ξεκρέμαστοι χωρίς τους μηχανισμούς νόθευσης της θέλησης των εργαζομένων, χωρίς τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και των προγραμμάτων απασχόλησης-εξαγοράς (ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΟΑΕΔ).Που συνοδεύονται βέβαια από φαινόμενα διαφθοράς και σήψης.

Ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ, φαίνεται πως θαμπώθηκε από τις πισίνες και τη χλιδή των πεντάστερων ξενοδοχείων, που αποφάσισε η συνδικαλιστική μαφία να πραγματοποιήσει το συνέδριο σε Καλαμάτα και Ρόδο, ξεκοκαλίζοντας τα χρήματα των εργαζομένων, και δεν είδε μπράβους, ποινικούς και όλο το σκυλολόι που επιστράτευσαν για να επιβάλλουν νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες. Αντίθετα κατηγορεί εργαζόμενους, συνδικαλιστές της ΔΑΣ ως τραμπούκους και χαρακτηρίζει όλον αυτό το συρφετό ως «νόμιμα» εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Αναφέρεται σε συνεταίρους της κυβέρνησης όταν οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της καθώς μοιράζονται από κοινού τους ίδιους στόχους τον κοινωνικό εταιρισμό, την ανταγωνιστικότητα τ ης οικονομίας, τη «δίκαιη» ανάπτυξη, το υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον. Όλα αυτά που έχουν οδηγήσει στο τσάκισμα μισθών, ΣΣΕ, δικαιωμάτων, που έσπειραν την αναμονή και την μοιρολατρία στους εργαζόμενους. Στον αντίποδα όλον αυτών βρίσκεται με συνέπεια μόνο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην ουσία,και αναφερόμενος σε ανθρώπους που «προήχθησαν» σε προισταμένους στα Super Market και αλλού, παραδέχεται τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης παραδέχεται το μηχανισμό νόθευσης της βούλησης των εργαζομένων οι οποίοι σέρνονται με «δημοκρατικές» διαδικασίες να ψηφίζουν τους εκλεκτούς της εργοδοσίας.

Όσον αφορά τη διαδικασία του Συνεδρίου, ψευδώς αναφέρει πως οι δυνάμεις της ΔΑΣ δεν προσκόμισαν στοιχεία με τους νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες στην οργανωτική επιτροπή της ΓΣΕΕ.Όλα τα στοιχεία για τους 62 μη νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους κατατέθηκαν με εξώδικο προς τη ΓΣΕΕ και προς δικαστικούς αντιπροσώπους. Μιλούν αυτοί για το καταστατικό της ΓΣΕΕ οι οποίοι ουσιαστικά κατάργησαν κάθε καταστατική έννοια παίρνοντας αποφάσεις εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καμμία σύγκλιση των διοικητικών οργάνων της ΓΣΕΕ. Αυτοί που μοίραζαν κάρτες αντιπροσώπων στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Αυτοί που υπέγραψαν το κατάπτυστο κείμενο για Προσωρινή Διοίκηση με αποκλεισμό των πραγματικών αντιπροσώπων των εργαζομένων, συνδικαλιστών της ΔΑΣ.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε επίσης στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και στη διασπασή του χωρίς να λέει ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της Αγωνιστικής Παρέμβασης ευθύνονται για αυτό. Και για να μοιράζονται μαζί τα κουκιά σε έδρες έστησαν το διασπαστικό-εργοδοτικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας που είναι η χαρά της εργοδοσίας στον κλάδο του. Ξέχασε να αναφέρει πως το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκλέγει πάντα αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ και πως γίνεται πάντα το διασπαστικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων να αποκλείεται από τα συνέδριά της; Υπ ̉ όψιν ότι στην ΟΙΥΕ πλειοψηφεί η συνδικαλιστική μαφία, δηλαδή οι ομοϊδεάτες και το συνάφι του Δημόπουλου.

Ξέχασε επίσης να αναφέρει για το αλισβερίσι και το όργιο νοθείας με τη μεταφορά εργαζόμενων από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάργας, στο Σωματείο Συμβασιούχων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάργας καθώς βρίσκονται άτομα εγγεγραμένα στα μητρώα μελών και των δύο σωματείων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να συμπορευτούν στον αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να πετάξουμε από το σβέρκο της εργατικής τάξης όλα αυτά τα βαρίδια που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων. Να δώσουμε μαζί τη μάχη για γνήσια ,ζωντανά εργατικά συνέδρια, για συνδικάτα εργατών και όχι των νόθων και των εργοδοτών.

Όπου και όποτε αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν το Συνέδριο θα έχουν απέναντί τους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες ,τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εμπόδιο στα βρώμικα σχέδιά τους”.