Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 10:20

Δημόπουλος: “Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δεν είναι, ούτε και πρόκειται να γίνουν “παραμάγαζα” του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, ως απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) - διαβάστε ΕΔΩ:

“Η εργατική τάξη έχει ήδη εξάγει τα δικά της συμπεράσματα, το ίδιο και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο Ε.Κ. Πρέβεζας, ακολουθούν για μία ακόμη φορά τη συνηθισμένη πρακτική τους. Ακολουθούν πιστά την κομματική γραμμή τους: Ρίξε ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει……

Ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του εργατικού κινήματος στη ΓΣΕΕ, που παραβρέθηκα στην Καλαμάτα και τη Ρόδο για τις εργασίες του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Σ.Ε., έχω πλήρη εικόνα για τα όσα διαδραματίστηκαν, όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το ψάρι ως κρέας.

Κατ΄ αρχήν τα όσα ευτράπελα συνέβησαν μέσα στο μέγαρο χορού στην Καλαμάτα μόνο σε συναδέλφους εργαζόμενους δεν ταιριάζουν, αφού επί σκοπού η παράταξη της Δ.Α.Σ. είχε ναυλώσει πάνω από πενήντα τουριστικά λεωφορεία με περιφερόμενους «υποστηρικτές», που καμία σχέση δεν έχουν με τα συνδικάτα, για να στραφούν κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους κυβερνώντες συνεταίρους τους……ροπαλοφόροι, κρανιοφόροι και φέροντες ειδικό ρουχισμό και υποδήματα απειλούσαν εκατοντάδες συναδέλφους, επί 4 μέρες στην Καλαμάτα και τραυμάτισαν με βίαια χτυπήματα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Αντιπρόσωποι από όλους τους κλαδικούς χώρους και από όλη την Ελλάδα, υπέστησαν επιθέσεις στο χώρο του Μεγάρου Πολιτισμού Καλαμάτας, στο Συνεδριακό χώρο, στις γειτονιές της πόλης, αλλά και στα δωμάτιά τους.

 

Στη Ρόδο περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ-μη σύνεδροι- εισέβαλαν βίαια περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κάποιοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Αν υπήρχαν μπράβοι και άνθρωποι της νύχτας, όπως ισχυρίζονται, ίσως να μας προστάτευαν…..

 

Την ευθύνη για τους τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς, βιαιότητα και απειλές κατά ζωής και σωματικής ακεραιότητας των παρευρισκομένων συνέδρων αλλά και απλών πολιτών φέρει στο ακέραιο η παράταξη της Δ.Α.Σ.(ΠΑΜΕ) και δυστυχώς για αυτούς έχουν καταγραφεί σε εκατοντάδες βίντεο. Και αυτές είναι οι πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας……

 

Φυσικά και ζητήσαμε την προστασία του οργανωμένου κράτους, το οποίο φέρει σοβαρότατες ευθύνες αφού επέτρεψε να συμβούν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Και φυσικά οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν μέσω της δικαιοσύνης.

 

Κανένας σύνεδρος της ΓΣΕΕ δεν είναι «εργοδότης». Όλοι οι αντιπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της ΓΣΕΕ είναι εκλεγμένοι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που ουδείς έχει αμφισβητήσει δικαστικά μέχρι σήμερα και είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, όπως ο νόμος και το καταστατικό της ΓΣΕΕ ορίζουν.

 

Η πολιτική αντίθεση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) για τη συμμετοχή ανθρώπων που είτε κατέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών κυρίως κοινής ωφέλειας, είτε προήχθησαν σε θέσεις προϊσταμένων...τυριών και αλλαντικών σε κάποιο Super Market, δεν δικαιολογεί ούτε τις αυτοδικίες, ούτε τις στοχοποιήσεις που μετέρχονται κατά προσώπων.

 

Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) δεν προσκόμισε στοιχεία στην οργανωτική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να στοιχειοθετήσει τις έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες του. 

Το καταστατικό της ΓΣΕΕ προβλέπει ρητά ότι εφόσον υπάρχουν ενστάσεις για τη συμμετοχή συνέδρων και οργανώσεων, αυτές μπορεί να κατατεθούν πριν την έναρξη του Συνεδρίου στην διαπαραταξιακή Επιτροπή Πληρεξουσίων, η οποία με τη σειρά της ελέγχει τη βασιμότητα των ενστάσεων και εισηγείται στο Σώμα των συνέδρων θετικά ή αρνητικά γύρω από τη συμμετοχή τους.

Το ΠΑΜΕ δεν επέτρεψε ΠΟΤΕ να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. Μεταφερόμενοι κομματικοί φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ, με αυτοδικίες, τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες παρεμπόδισαν τους συνέδρους να ασκήσουν τα δημοκρατικά και καταστατικά τους δικαιώματα.

 

Όσο για τον κ. Πέρρο…τον πραγματικό για εκείνους αντιπρόσωπο (αφού είναι κομματικό τους στέλεχος!): Αναφέρθηκα με στοιχεία (που είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί) στην πραγματικότητα. Ότι παραιτήθηκαν 8 μέλη προκειμένου να καταλάβει εκείνος τη θέση! Δηλαδή οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους δεν τον επέλεξαν να τους εκπροσωπεί, γι’αυτό ήταν το 8ο αναπληρωματικό μέλος. Τίποτα περισσότερο..

 

Οι προσπάθειές τους για διορισμό προσωρινής Διοίκησης σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ χωρίς αυτές να περιλαμβάνουν τους <<εργοδότες>> και τη <<συνδικαλιστική μαφία>> έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό.

 

Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας μάχεται καθημερινά προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων συναδέλφων και μαθήματα Δημοκρατίας και ηθικής δεν ανεχόμαστε από κανέναν.

 

Λένε πως δε θα δώσουν αναφορά για το πόσες μέρες και πού το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων στο οποίο ανήκουν θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες (!!!), αλλά οι ίδιοι πραγματοποιούν έλεγχο ( απειλώντας Διοικήσεις, καταγγέλλοντας αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων που δεν τους βολεύουν κ.ά. ) σε Σωματεία που δεν πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ! Και συνεχίζουν με ψέματα και μόνο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να κατηγορούν νόμιμες διαδικασίες με ανακοινώσεις!

 

Ξέχασαν να πουν πως είναι οι ίδιοι που διέσπασαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκειμένου να το «ελέγχουν» πλήρως και να μη δίνουν αναφορά (!), πως οι δυνάμεις τους στην ΟΙΥΕ είναι υπεύθυνες για τη μη εγγραφή του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων επειδή δεν τους «βγαίνουν τα κουκιά», επιλέγοντας να αφήνουν εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία σε αγροτικές επιχειρήσεις εκτός Ομοσπονδίας….Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων…..

Ξέχασαν να πουν ότι οι ίδιοι μετέφεραν από το Σωματείο τους ήδη εκλεγμένους αντιπροσώπους και μέλη σε άλλα Σωματεία…ίσως επειδή οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τους εκπροσωπήσουν επάξια!

 

Οι κύριες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, η άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου και επαναφορά του κατώτατου στα 751€, η υπογραφή ΣΣΕ, τα ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς καμία μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Ως αυτόκλητοι «σωτήρες» οι δυνάμεις της ΔΑΣ σπέρνουν τη διχόνοια προσφέροντας άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν κοινά προβλήματα, κοινές διεκδικήσεις, στόχους και προτεραιότητες.

 

 

Το θέμα δεν είναι αν τα συνδικάτα είναι καλά η κακά…Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος:

Άλλο η κριτική (είναι αναγκαία έστω και αν είναι ξύλινη) και οι καταγγελίες (δεκτές ακόμη και αν είναι πέτσινες στο σύνολό τους), και άλλο η αήθης στοχοποίηση, οι βιαιότητες, οι φθορές και οι τραμπουκισμοί που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα… Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δεν είναι, ούτε και πρόκειται να γίνουν “παραμάγαζα” του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

 

Ένας από τους στόχους της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών -εκτός από την δραματική υποβάθμιση της ζωής της εργατικής τάξης -ήταν να χτυπηθεί η διαπραγματευτική δύναμη των συνδικάτων ώστε να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι για πολλά χρόνια και έτσι να διασφαλιστεί η μονιμότητα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Ένα κλινικά «νεκρό» συνδικαλιστικό κίνημα είναι μια κατάσταση που εξυπηρετεί όλο το μνημονιακό πολιτικό σύστημα και την μεγαλοεργοδοσία στη χώρα μας.

 

Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία δεν θέλει τη συλλογική διαπραγμάτευση για την διαμόρφωση των μισθών ,διότι θεωρεί ότι στρεβλώνει την αγορά και προκρίνει την ατομική διαπραγμάτευση αφού δεν πιστεύει ότι υπάρχουν τάξεις αλλά μόνο άτομα. Συνεπώς μια διαλυμένη κατάσταση στα συνδικάτα είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

 

Στη σημερινή συγκυρία, όπου διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος τα Συνδικάτα οφείλουν να βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πέρα από κομματικά κελεύσματα και διασπαστικές πρακτικές, με δράσεις που θα αναδεικνύουν και θα υπερασπίζονται τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

18 Απριλίου 2024
Η στρατηγική της δημοτικής αρχής και το πολιτικό “κρυφτούλι” γύρω από την αγωγή 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη
17 Απριλίου 2024
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της ...
15 Απριλίου 2024
Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. ...
15 Απριλίου 2024
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απευθυνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ...
15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...
12 Απριλίου 2024
Μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση θα "φιλοξενήσει" στις 31 Ιουλίου το Ωδείο της Νικόπολης. Πρόκειται για την παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου, ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...