title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 11:42

Ανακοίνωση της Νέας Πορείας για τον Άσσο

Αγαπητοί συγχωριανοί/ές

Στις 26 Μαΐου καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση του Δήμου Ζηρού, αλλά και το νέο 5μελές τοπικό Συμβούλιο στο χωριό μας.

Μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις με αρκετούς από εσάς, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να καταθέσουμε την υποψηφιότητά μας στην κρίση σας και να ζητήσουμε τη στήριξή σας.

Η απόφασή μας αυτή δεν σχετίζεται με πολιτικές φιλοδοξίες παρά μόνο με την πραγματική μας αγωνία για το μέλλον του Άσσου. Σχετίζεται με την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Με το ανυπόκριτο ενδιαφέρον για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση ζητημάτων που θα αναβαθμίσουν τον τόπο μας, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δημιουργήσουν επιπλέον προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του χωριού μας. Για την εντονότερη και αποτελεσματικότερη ευόδωση στόχων και προσδοκιών αποφασίσαμε να συμπλεύσουμε με την Δημοτική παράταξη “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον Δήμο Ζηρού” με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή, η οποία στο διάστημα της θητείας της έδειξε ότι έχει και την ικανότητα αλλά και τη διάθεση να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά.

Σας καλούμε, όσοι αγωνιάτε και ανησυχείτε για το μέλλον του χωριού και της περιοχής μας, όσοι μένετε ή αγαπάτε και ενδιαφέρεστε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, όπου κι αν βρίσκεστε να συστρατευθείτε μαζί μας. Με τη συμμετοχή, τις προτάσεις σας, την ηθική σας υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και τελικά τη στήριξή σας βοηθάτε στη συνδιαμόρφωση του 'αύριο' στον τόπο μας. Σ' αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Αισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη απέναντί σας και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών της εποχής αλλά και των προβλημάτων του χωριού μας, καταθέτουμε τις προτάσεις μας που αποτελούν και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για τη νέα διοικητική θητεία.

Ύδρευση: Καλλιέργεια των πηγών και υδρομάστευση, αντικατάσταση δικτύου όπου είναι αναγκαίο, συντήρηση των αντλιών, ώστε να υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού χωρίς διακοπές. Τήρηση όλων προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής για καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό.

Οδοποιία: Ολοκλήρωση του κοινοτικού δικτύου και συντήρηση του υπάρχοντος, ώστε όλα τα σπίτια του χωριού να είναι προσβάσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συντήρηση και επέκταση του αγροτικού δικτύου. Ολοκλήρωση του δρόμου από το κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στη Ράχη Μπογόρτσα και του παραποτάμιου από τη γέφυρα της Στρίκας- Ντράσα-Νταλαμάνι. Διάνοιξη μονοπατιών (ορειβατικών και παραποτάμιων).

Φωτισμός: Επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και συνεχής μέριμνα για την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

Απορρίμματα: Η αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων άχρηστων υλικών να γίνεται έγκαιρα και προγραμματισμένα. Τοποθέτηση νέων κάδων όπου υπάρχουν σχετικά αιτήματα κατοίκων καθώς και κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών και φροντίδα για την καθαριότητα των κάδων. Καθαρισμός της 10ης επαρχιακής οδού εντός των ορίων της τοπικής μας κοινότητας από σκουπίδια (αλουμίνια, γυαλιά, πλαστικά, χαρτιά κ.λπ.).

Διευθέτηση υδάτων: Διευθέτηση των όμβριων υδάτων . Τα όμβρια ύδατα ιδιαίτερα τον χειμώνα τρέχουν ανεξέλεγκτα και δημιουργούν προβλήματα καταστρέφοντας δρόμους, περιουσίες κ.λπ..

Δημόσια κτίρια: Συντήρηση των κτιρίων (κοινοτικού καταστήματος, δημοτικού σχολείου Άσσου και δημοτικού σχολείου Κερασόβου Άσσου), .ώστε να είναι λειτουργικά. Αφαίρεση του εξωτερικό επιχρίσματος στο πέτρινο δημοτικό σχολείο Άσσου και στη συνέχεια σχετικό αρμολόι.

Πέτρινος τοίχος αντιστήριξης (πολυεπίπεδος., αμφιθεατρικός) στη δυτική πλευρά από τον αύλειο χώρο μέχρι το μονομπλόκ.

Πλατεία: Μελέτη από ειδικούς για δενδρδοφύτευση στην πλατεία (δένδρα βραδείας αλλά και ταχείας ανάπτυξης) και δημιουργία τεχνικής σκιάς (κιόσκι) καθώς και παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές.

Ιστορικοί χώροι: Ανάδειξη των ιστορικών χώρων του χωριού (Πέτρα του Μπότσαρη, διαμόρφωση χώρου και τοποθέτηση προτομής του Μ. Μπότσαρη). Πολεμίστρες και τάφοι πεσόντων στη Μάχη της Μπογόρτσας (18 Απριλίου 1821) και του παρεκκλησίου του Αγίου Μηνά (ιστορικό διατηρητέο μνημείο) και καθιέρωση εορτασμού της επετείου της μάχης της Μπογόρτσας κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα (Κυριακή του Θωμά). Επίσης ο ιστορικός νερόμυλος στο κάμπο του Άσσου.

Αθλητικά: Κατασκευή γηπέδου (5Χ5) και γηπέδου τένις καθώς και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στους αύλειους χώρους των δύο δημοτικών σχολείων. Συντήρηση και συνέχιση των εργασιών του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Βελανδιάς.

Χώροι αναψυχής: Διαμόρφωση του χώρου στην πηγή της Λαϊθής και κατασκευή πέτρινης βρύσης, καθισμάτων και τραπεζιών. Επίσης ανάλογες εργασίες και σε άλλες πηγές που βρίσκονται στον επαρχιακό δρόμο καθώς και σε κεντρικούς δρόμους του κοινοτικού και αγροτικού δικτύου. Διαμόρφωση του χώρου, ύστερα από σχετική μελέτη, στην Τσούκαζη, ώστε να δημιουργηθεί ένα άλσος αναψυχής στο κέντρο του χωριού μας με την επωνυμία το άλσος της Αγίας Σοφίας.

Παναγία η Λαμποβίτισσα: Σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση και συντήρηση των κτισμάτων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού διατηρητέου μνημείου Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγία Λαμποβίτισσα) καθώς και εργασίες σε οποιοδήποτε άλλο παρεκκλήσι χρειάζονται. Συντήρηση και διάνοιξη δρόμων σε όλα τα παρεκκλήσια του χωριού, ώστε να είναι προσβάσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τοποθέτηση σκέπαστρου στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου και συντήρηση των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού από ειδικό συντηρητή.

Κοιμητήρια: Κατασκευή οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου και δημιουργία χώρου πάρκινγκ στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου. Περιτοίχιση των κοιμητηρίων και φροντίδα για συνεχή καθαριότητα του χώρου των κοιμητηρίων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Υγειονομικός Σταθμός: Εφοδιασμός του υγειονομικού σταθμού με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καλύτερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων.

Βιβλιοθήκη: Δημιουργία βιβλιοθήκης με προτεραιότητα σε έργα συγγραφέων της Λάκκας και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στην περιοχή μας με αποτέλεσμα όποιος επιθυμεί να μπορεί να γνωρίσει μέσα από τα βιβλία αυτά την ιστορία της περιοχής μας.

Σύλλογοι: Συνεργασία με τους συλλόγους του χωριού μας (Πολιτιστικό Μορφωτικό, αθλητικό σύλλογο, των εν Αθήναις αποδήμων Ασσσιωτών και του πολιτιστικού συλλόγου με έδρα τα Ιωάννινα) για διοργάνωση μορφωτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων (διατήρηση, αναβίωση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης) και αναβίωση των πλούσιων εθίμων του χωριού μας.

Ονοματοδοσία: Ονομασίες σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους του χωριού μας με ονόματα ασσιωτών πεσόντων υπέρ πατρίδας, αγωνιστών, δωρητών, ατόμων τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησιαστικής και θρησκευτικής ζωής κ.λπ.

Νεροτριβή: Επαναλειτουργία της ιστορικής νεροτριβής στον Κάμπο του Άσσου στη θέση Μύλος.

Λαϊκές Συνελεύσεις: Καθιέρωση Λαϊκών Συνελεύσεων κάθε εξάμηνο για απολογισμό των πεπραγμένων και ιεράρχηση των δράσεων του επόμενου εξαμήνου. Τακτικές συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου και καμία δράση χωρίς την απόφασή του.

Αγαπητοί συγχωριανοί/ές

Γνωρίζουμε ότι οι πόροι για την τοπική κοινότητα είναι περιορισμένοι και οι στόχοι και οι απαιτήσεις μας μεγάλοι. Έχουμε όμως την πίστη και κυρίως τη διάθεση να εργαστούμε σκληρά για να τα καταφέρουμε.

Ζητάμε να μας δώσετε τη δυνατότητα με τη στήριξή και την ψήφο σας για να κάνουμε το αγαπημένο μας χωριό, τον Άσσο, περισσότερο σύγχρονο, καλύτερο και ελκυστικότερο.

Με εκτίμηση

Οι Υποψήφιοι

Ζήκα Ελένη συζ. Σπυρίδωνα

Θεοδώρου Ιωάννης του Γεωργίου

Κατσάνος Χρήστος του Θωμά

Πανούση Ελένη του Ευαγγέλου

Παφίλας Ευάγγγελος του Χρήστου

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

25 Μαϊος 2019
Το atpreveza.gr σας δίνει τη δυνατότητα κλικάροντας στους παρακάτω συνδέσμους (link), να πληροφορηθείτε, τα ονόματα όλων των συνδυασμών, των υποψηφίων περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων
24 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης, η προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά ...
24 Μαϊος 2019
Την οδό Δαρδανελίων και το χώρο μπροστά στην προτομή του Κώστα Καρυωτάκη, επέλεξε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψήφιος Δήμαρχος ...
24 Μαϊος 2019
Με το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα αρκετών εκατοντάδων κατοίκων της Φιλιππιάδας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ζηρού, έπεσε η αυλαία των ...
24 Μαϊος 2019
Στην πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών συγκεντρώσεων ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης ...

Αθλητισμός

25 Μαϊος 2019
Τα βλέμματα των φίλων του beach volley από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρώσει η Πρέβεζα τον Ιούλιο, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενέταξε στο επίσημο καλεντάρι των εθνικών και
24 Μαϊος 2019
Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το προσεχές Σάββατο 25/5 φιλοξενούνται στο ΔΑΚ Πρέβεζας ...
16 Μαϊος 2019
Η ομάδα του Zero Lake Run σε συνεργασία με τον Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για πρώτη φορά διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στο οποίο ...
16 Μαϊος 2019
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το διοικητικό ...
15 Μαϊος 2019
Με το πέρας της διετούς θητείας (Ιούνιος 2017 – Μάιος 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού ...

Πολιτισμός

25 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς
25 Μαϊος 2019
Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και για τρίτη συνεχή χρονιά μετά την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, των Δελφών και του Παναθηναϊκού ...
24 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Ο Ντίνος Γιαννακός επιστρέφει στην Μποτίλια με αγαπημένα τραγούδια, χρωματισμένα με τον ήχο των πνευστών από τον καταπληκτικό Τέλη ...
23 Μαϊος 2019
Για 3 μοναδικές βραδιές , 31 Μαΐου, 1η και 2α Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας ...

Στήλες

25 Μαϊος 2012
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της Βαυαροκρατίας, στις 25 Μαϊου 1834. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της Αντιβασιλείας.
24 Μαϊος 2012
Ο Γάλλος τέως υπουργός εξωτερικών Σελεστέν Ζονάρ φτάνει στον Πειραιά, επικεφαλής του στόλου της Αντάντ, αποβιβάζει αγήματα στην ελληνική πρωτεύουσα ...
23 Μαϊος 2012
Ισραηλινοί απαγάγουν από την Αργεντινή στις 23 Μαϊου 1960 και οδηγούν στο Ισραήλ τον ανώτατο αξιωματούχο των SS, Άντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο για τη ...
22 Μαϊος 2012
Δολοφονική επίθεση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα. Ο Γρηγόρης ...
21 Μαϊος 2012
Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του ...