title1 -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 11:42

Ανακοίνωση της Νέας Πορείας για τον Άσσο

Αγαπητοί συγχωριανοί/ές

Στις 26 Μαΐου καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση του Δήμου Ζηρού, αλλά και το νέο 5μελές τοπικό Συμβούλιο στο χωριό μας.

Μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις με αρκετούς από εσάς, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να καταθέσουμε την υποψηφιότητά μας στην κρίση σας και να ζητήσουμε τη στήριξή σας.

Η απόφασή μας αυτή δεν σχετίζεται με πολιτικές φιλοδοξίες παρά μόνο με την πραγματική μας αγωνία για το μέλλον του Άσσου. Σχετίζεται με την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Με το ανυπόκριτο ενδιαφέρον για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση ζητημάτων που θα αναβαθμίσουν τον τόπο μας, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δημιουργήσουν επιπλέον προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του χωριού μας. Για την εντονότερη και αποτελεσματικότερη ευόδωση στόχων και προσδοκιών αποφασίσαμε να συμπλεύσουμε με την Δημοτική παράταξη “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον Δήμο Ζηρού” με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή, η οποία στο διάστημα της θητείας της έδειξε ότι έχει και την ικανότητα αλλά και τη διάθεση να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά.

Σας καλούμε, όσοι αγωνιάτε και ανησυχείτε για το μέλλον του χωριού και της περιοχής μας, όσοι μένετε ή αγαπάτε και ενδιαφέρεστε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, όπου κι αν βρίσκεστε να συστρατευθείτε μαζί μας. Με τη συμμετοχή, τις προτάσεις σας, την ηθική σας υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και τελικά τη στήριξή σας βοηθάτε στη συνδιαμόρφωση του 'αύριο' στον τόπο μας. Σ' αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Αισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη απέναντί σας και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών της εποχής αλλά και των προβλημάτων του χωριού μας, καταθέτουμε τις προτάσεις μας που αποτελούν και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για τη νέα διοικητική θητεία.

Ύδρευση: Καλλιέργεια των πηγών και υδρομάστευση, αντικατάσταση δικτύου όπου είναι αναγκαίο, συντήρηση των αντλιών, ώστε να υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού χωρίς διακοπές. Τήρηση όλων προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής για καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό.

Οδοποιία: Ολοκλήρωση του κοινοτικού δικτύου και συντήρηση του υπάρχοντος, ώστε όλα τα σπίτια του χωριού να είναι προσβάσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συντήρηση και επέκταση του αγροτικού δικτύου. Ολοκλήρωση του δρόμου από το κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στη Ράχη Μπογόρτσα και του παραποτάμιου από τη γέφυρα της Στρίκας- Ντράσα-Νταλαμάνι. Διάνοιξη μονοπατιών (ορειβατικών και παραποτάμιων).

Φωτισμός: Επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και συνεχής μέριμνα για την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

Απορρίμματα: Η αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων άχρηστων υλικών να γίνεται έγκαιρα και προγραμματισμένα. Τοποθέτηση νέων κάδων όπου υπάρχουν σχετικά αιτήματα κατοίκων καθώς και κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών και φροντίδα για την καθαριότητα των κάδων. Καθαρισμός της 10ης επαρχιακής οδού εντός των ορίων της τοπικής μας κοινότητας από σκουπίδια (αλουμίνια, γυαλιά, πλαστικά, χαρτιά κ.λπ.).

Διευθέτηση υδάτων: Διευθέτηση των όμβριων υδάτων . Τα όμβρια ύδατα ιδιαίτερα τον χειμώνα τρέχουν ανεξέλεγκτα και δημιουργούν προβλήματα καταστρέφοντας δρόμους, περιουσίες κ.λπ..

Δημόσια κτίρια: Συντήρηση των κτιρίων (κοινοτικού καταστήματος, δημοτικού σχολείου Άσσου και δημοτικού σχολείου Κερασόβου Άσσου), .ώστε να είναι λειτουργικά. Αφαίρεση του εξωτερικό επιχρίσματος στο πέτρινο δημοτικό σχολείο Άσσου και στη συνέχεια σχετικό αρμολόι.

Πέτρινος τοίχος αντιστήριξης (πολυεπίπεδος., αμφιθεατρικός) στη δυτική πλευρά από τον αύλειο χώρο μέχρι το μονομπλόκ.

Πλατεία: Μελέτη από ειδικούς για δενδρδοφύτευση στην πλατεία (δένδρα βραδείας αλλά και ταχείας ανάπτυξης) και δημιουργία τεχνικής σκιάς (κιόσκι) καθώς και παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές.

Ιστορικοί χώροι: Ανάδειξη των ιστορικών χώρων του χωριού (Πέτρα του Μπότσαρη, διαμόρφωση χώρου και τοποθέτηση προτομής του Μ. Μπότσαρη). Πολεμίστρες και τάφοι πεσόντων στη Μάχη της Μπογόρτσας (18 Απριλίου 1821) και του παρεκκλησίου του Αγίου Μηνά (ιστορικό διατηρητέο μνημείο) και καθιέρωση εορτασμού της επετείου της μάχης της Μπογόρτσας κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα (Κυριακή του Θωμά). Επίσης ο ιστορικός νερόμυλος στο κάμπο του Άσσου.

Αθλητικά: Κατασκευή γηπέδου (5Χ5) και γηπέδου τένις καθώς και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στους αύλειους χώρους των δύο δημοτικών σχολείων. Συντήρηση και συνέχιση των εργασιών του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Βελανδιάς.

Χώροι αναψυχής: Διαμόρφωση του χώρου στην πηγή της Λαϊθής και κατασκευή πέτρινης βρύσης, καθισμάτων και τραπεζιών. Επίσης ανάλογες εργασίες και σε άλλες πηγές που βρίσκονται στον επαρχιακό δρόμο καθώς και σε κεντρικούς δρόμους του κοινοτικού και αγροτικού δικτύου. Διαμόρφωση του χώρου, ύστερα από σχετική μελέτη, στην Τσούκαζη, ώστε να δημιουργηθεί ένα άλσος αναψυχής στο κέντρο του χωριού μας με την επωνυμία το άλσος της Αγίας Σοφίας.

Παναγία η Λαμποβίτισσα: Σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση και συντήρηση των κτισμάτων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού διατηρητέου μνημείου Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγία Λαμποβίτισσα) καθώς και εργασίες σε οποιοδήποτε άλλο παρεκκλήσι χρειάζονται. Συντήρηση και διάνοιξη δρόμων σε όλα τα παρεκκλήσια του χωριού, ώστε να είναι προσβάσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τοποθέτηση σκέπαστρου στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου και συντήρηση των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού από ειδικό συντηρητή.

Κοιμητήρια: Κατασκευή οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου και δημιουργία χώρου πάρκινγκ στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου. Περιτοίχιση των κοιμητηρίων και φροντίδα για συνεχή καθαριότητα του χώρου των κοιμητηρίων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Υγειονομικός Σταθμός: Εφοδιασμός του υγειονομικού σταθμού με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καλύτερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων.

Βιβλιοθήκη: Δημιουργία βιβλιοθήκης με προτεραιότητα σε έργα συγγραφέων της Λάκκας και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στην περιοχή μας με αποτέλεσμα όποιος επιθυμεί να μπορεί να γνωρίσει μέσα από τα βιβλία αυτά την ιστορία της περιοχής μας.

Σύλλογοι: Συνεργασία με τους συλλόγους του χωριού μας (Πολιτιστικό Μορφωτικό, αθλητικό σύλλογο, των εν Αθήναις αποδήμων Ασσσιωτών και του πολιτιστικού συλλόγου με έδρα τα Ιωάννινα) για διοργάνωση μορφωτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων (διατήρηση, αναβίωση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης) και αναβίωση των πλούσιων εθίμων του χωριού μας.

Ονοματοδοσία: Ονομασίες σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους του χωριού μας με ονόματα ασσιωτών πεσόντων υπέρ πατρίδας, αγωνιστών, δωρητών, ατόμων τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησιαστικής και θρησκευτικής ζωής κ.λπ.

Νεροτριβή: Επαναλειτουργία της ιστορικής νεροτριβής στον Κάμπο του Άσσου στη θέση Μύλος.

Λαϊκές Συνελεύσεις: Καθιέρωση Λαϊκών Συνελεύσεων κάθε εξάμηνο για απολογισμό των πεπραγμένων και ιεράρχηση των δράσεων του επόμενου εξαμήνου. Τακτικές συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου και καμία δράση χωρίς την απόφασή του.

Αγαπητοί συγχωριανοί/ές

Γνωρίζουμε ότι οι πόροι για την τοπική κοινότητα είναι περιορισμένοι και οι στόχοι και οι απαιτήσεις μας μεγάλοι. Έχουμε όμως την πίστη και κυρίως τη διάθεση να εργαστούμε σκληρά για να τα καταφέρουμε.

Ζητάμε να μας δώσετε τη δυνατότητα με τη στήριξή και την ψήφο σας για να κάνουμε το αγαπημένο μας χωριό, τον Άσσο, περισσότερο σύγχρονο, καλύτερο και ελκυστικότερο.

Με εκτίμηση

Οι Υποψήφιοι

Ζήκα Ελένη συζ. Σπυρίδωνα

Θεοδώρου Ιωάννης του Γεωργίου

Κατσάνος Χρήστος του Θωμά

Πανούση Ελένη του Ευαγγέλου

Παφίλας Ευάγγγελος του Χρήστου

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

19 Αυγούστου 2019
Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων των κοινοτήτων του Δήμου Πάργας, που θα γίνει το Σάββατο 31
19 Αυγούστου 2019
Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζηρού, σύμφωνα με τις αριθ. 30/2019 και 35/2019 αποφάσεις του ...
19 Αυγούστου 2019
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πρέβεζας-πρώην Λαϊκή Αγορά, στην οδό Β. Μπάλκου 1, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ...
07 Αυγούστου 2019
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την ορκωμοσία των μελών των Δημοτικών, Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων που αναλαμβάνουν ...
31 Ιουλίου 2019
Η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποτελεί πρόκληση! Η αναγνώριση ελαφρυντικών ...

Αθλητισμός

19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Γιώργος Λαζανάς: “Για πρώτο φιλικό πιστεύω πήγαμε πάρα πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως μας είχε πει και ο
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μιχάλης Βλάχος: “Είμαι ευχαριστημένος από πολλά πράγματα, αλλά είναι και κάποια σημεία ...
19 Αυγούστου 2019
Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του Παναιτωλικού Κ20, Βασίλης Ξανθόπουλος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Θα ήθελα να ...
18 Αυγούστου 2019
“Πρώτο δείγμα: ΘΕΤΙΚΟΝ!” για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ο οποίος στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας του, εν' όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στο ...
16 Αυγούστου 2019
Στο στάδιο των φιλικών αγώνων εισέρχεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Πρέβεζα, εν' όψει της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και η ...

Πολιτισμός

16 Αυγούστου 2019
Στο δημοτικό κηποθέατρο Πρέβεζας επέστρεψε μετά από 7 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης και μπορεί το 2012 η βροχή να είχε αποτρέψει πολλούς από το να δώσουν το παρών σε εκείνη τη συναυλία, ωστόσο φέτος
15 Αυγούστου 2019
Με τη γιορτή της Σαρδέλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης , κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας ...
15 Αυγούστου 2019
Στη συλλογὴ διηγημάτων Κόμπο τον κόμπο όλες σχεδόν οι ιστορίες έχουν τη μορφή της εξομολόγησης ή της εξιστόρησης γεγονότων που αφορούν το ...
13 Αυγούστου 2019
Μίλτος Πασχαλίδης liveΤετάρτη 14 ΑυγούστουΔημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας Την Τετάρτη 14 Αυγούστου ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στην Πρέβεζα στα ...
13 Αυγούστου 2019
Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας υποδέχεται το Δημήτρη Μυστακίδη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, και ώρα 21:30 στο ...

Στήλες

19 Αυγούστου 2012
Στις 19 Αυγούστου 1692 πέντε γυναίκες κι ένας ιερέας εκτελούνται στο Σάλεμ, με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας.   1944: Ξεκινά η εξέγερση του λαού του Παρισιού, ενάντια στους Ναζί
09 Αυγούστου 2012
Στις 10 Αυγούστου 1961 γίνεται η πρεμιέρα μετ' εμποδίων για την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο», με πρωταγωνιστές τους ...
07 Αυγούστου 2012
Στις 7 Αυγούστου 1942 διεξάγεται η Μάχη του Γκουανταλκανάλ. Πρόκειται για την πρώτη επιθετική ενέργεια των Αμερικανών στον Ειρηνικό, κατά τη διάρκεια ...
30 Ιουλίου 2012
Η Yπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών ...
29 Ιουλίου 2012
Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμονες 200.000 στρέμματα εθνικής γης, την 29η Ιουλίου 1829.     1014: Η μάχη στο Κλειδί: ...