Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 13:33

Ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρία Πρέβεζας και το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η διεύθυνση του Σχολείου, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

IMG 6877

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διευθυντής κ. Χρήστος Μπάκας παρουσίασε το νεοσύστατο σχολείο και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά, ενώ οι εκπαιδευόμενοι μέσα από προβολή βίντεο μίλησαν για το πως βλέπουν οι ίδιοι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

IMG 6881

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα μικρό δρώμενο με τίτλο « μιλώντας για ευκαιρίες» ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του project του σχολείου με τίτλο «…βασιλικός μυρίζει εδώ!».

IMG 6895

“Το project έχει σαν βασικό θέμα τον βασιλικό. Πλαισιώνοντας εμείς τον βασιλικό τον κάναμε, αφήγηση, χορό, τραγούδι, κηραλοιφές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μόνο του σιγά σιγά οδηγήθηκε εκεί το θέμα του project, αφού οι μαθητές μας αποδείχθηκαν πολύ καλοί γεωπόνοι και οι εκπαιδευτικοί μας γνώστες και ικανοί να πλαισιώσουν και να εξελίξουν αυτό το θέμα” τόνισε μεταξύ άλλων η υποδιευθύντρια του Σχολείου κα Χρυσάνθη Μπάρκα, η οποία ευχαρίστησε θερμά το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας που πλαισίωσε τη δράση με τμήμα του συνόλου της παραδοσιακής μουσικής.

IMG 6908

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο και παρέχει στους αποφοίτους του απολυτήριο τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. 

Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι δύο σχολικά έτη. 

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο.

Φοιτώντας κανείς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:

1. Διδάσκεται με μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες μαθητές.
2. Παρακολουθεί ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του.
3. Κατακτά γνώσεις και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν στην κοινωνική και οικονομική ανέλιξή του.
4. Αποκτά τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες στο 26820 46526 (4:15 – 8:00) και στο sdeprevezas.wordpress.com

Έκθεση εικόνων