Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 14:27

Μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα

Με αφορμή την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, οργανώθηκαν στην Πρέβεζα δύο κινητοποιήσεις με μικρή ωστόσο συμμετοχή των εργαζομένων, κάτι που τονίστηκε και από όσους επέλεξαν να βρίσκονται στο δρόμο για να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

 

Η συγκέντρωση στο Δημαρχείο

 

Μπροστά στο Δημαρχείο της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας, εργαζόμενοι στο Δήμο, εκπαιδευτικοί, γεωπόνοι, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, πρωτοβάθμια σωματεία και μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Πρέβεζας.

Λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών επιλέχθηκε να γίνει συζήτηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου υπήρξε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματολογίας για το τι έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης, ενώ έγινε και ένας μέχρι τώρα απολογισμός για τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

IMG 4701 copy

Δεν έλειψαν και οι διαφοροποιήσεις και η ανταλλαγή απόψεων για τις στρατηγικές επιλογές στον συγκεκριμένο αγώνα.

Χαιρετισμό από πλευράς της Δημοτικής Αρχής απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκούλης.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν στις 27 του μηνός παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, στις 29 να μοιραστεί στο λαό της Πρέβεζας αγωνιστική ανακοίνωση των σωματείων, ενώ στις 10 Ιανουαρίου του 2013 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πρέβεζας στο Εργατικό Κέντρο, ώστε να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση των εργαζομένων στις αντιλαϊκές πολιτικές που -καθώς φαίνεται- θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου

IMG 4703 copy

Χθες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, προχώρησε σε παράσταση –παρέμβαση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας (στον εκτελών χρέη διοικητή κ. Δαρδαμάνη) με θέματα:

α.την αναγκαιότητα αύξησης των ωρών λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης του Νοσοκομείου,  διότι οι μέχρι τώρα  ώρες λειτουργίας της  δεν επαρκούν για τις ανάγκες των ασθενών, συνοδών και εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βραδινό ωράριο λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης (7-9 μ.μ.) ακολουθεί  μια παρατεταμένη χρονική  περίοδος 11 ωρών (όλες νυχτερινές όπου πέφτει πολύ η θερμοκρασία) ) χωρίς κεντρική θέρμανση .

β. την αναγκαιότητα αξιοποίησης άμεσα των εγκαταστάσεων και του επιστημονικού δυναμικού του ΚΕΦΙΑΠ τόσο  για ασθενείς του νοσοκομείου  όσο και από τους  συμπολίτες  μας που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του και ιδιαίτερα  για οικονομικά αδύναμους.

Συζήτηση υπήρξε και για περαιτέρω προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Πρέβεζας, όπως και για τη γενικότερη πολιτική για την Υγεία. Ο κ. Δαρδαμάνης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει σχετικά τους ανωτέρους του.

 

Στην Εφορία το ΠΑΜΕ

 IMG 4715 copy

Μπροστά στο κτίριο της Εφορίας συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με τις αντίστοιχες της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας.

Ο Πέτρος Λελοβίτης, μέλος της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας, ανέφερε στο www.atpreveza.gr σχετικά με τη φοροεπιδρομή που υφίστανται οι εργαζόμενοι και τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης: «Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία φοροεπιδρομή, που γίνεται συγκροτημένα πλέον από το κομμάτι της πλουτοκρατίας, απέναντι στα χαμηλά και λαϊκά στρώματα.

Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε, πως ο ''Καλλικράτης'' θα φέρει απολύσεις. Οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό, όσο και το δημόσιο τομέα πρέπει να έχουν κοινό στόχο απέναντι στα μέτρα που έρχονται.

IMG 4726 copy

Πρέπει ο εργαζόμενος να αντιληφθεί, ότι καμία εναλλαγή σε καμία κυβέρνηση, δε μπορεί να λύσει ένα τέτοια ζήτημα, παρά μόνο η ''μάχη'' του. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη φοροεπιδρομή, τις συρρικνώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Ο Θωμάς Κονάκης μέλος της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας, στην ομιλία του ανέφερε:

«Συνάδελφοι συναδέλφισσες, συναγωνιστές συναγωνίστριες

 IMG 4724 copy

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε πως τα νέα φορολογικά μέτρα δε θα περάσουν πως σήμερα κιόλας πρέπει να αντισταθούμε στη νέα φορολογική τρομοκρατία!!!!

Τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φτωχά λαϊκά στρώματα, γυναίκες, νέοι και νέες με μια φωνή και μια γροθιά, με ενιαίο αγώνα, πρέπει να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στη φοροληστεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο αυταρχικό αστικό κράτος και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!

Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια!

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, εξαπλώνεται και σ' άλλες χώρες, οξύνεται ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει.

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ και πλουτοκρατία, κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν μέχρι 48% της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο - 150.000 μέχρι το 2014 - αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα. Το γενικευμένο καθεστώς της υποχρηματοδότησης, των περικοπών, η μείωση του υπαλληλικού προσωπικού, οι απολύσεις, η επιτάχυνση του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων τσακίζουν το δικαίωμα του λαού για να έχει έστω και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Κυβέρνηση και πλουτοκρατία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - παρακάμπτοντας ακόμη μια φορά τη Βουλή - βάζουν στην κυριολεξία στο σφαγείο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά!

Ιδιαίτερα με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιολόγηση, το νομοσχέδιο για την "κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα", που μόλις έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, έρχεται νέο μεγάλο κύμα απολύσεων.

Σαράντα χιλιάδες (40.000) εργαζόμενοι στο Δημόσιο υπολογίζεται να απολυθούν στο επόμενο διάστημα.

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων του Δημοσίου, παλλαϊκός αγώνας για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

-- Καταργείται το γενικό αφορολόγητο όριο για όλους τους φορολογούμενους.

-- Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τα προστατευόμενα παιδιά.

-- Καταργούνται οι φορολογικές ελαφρύνσεις για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.

-- Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα που ξεκινά με συντελεστή στο 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, με 36% από 25.000 - 40.000 και 40% για τα παραπάνω ποσά.

Την ίδια στιγμή δίνουν προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%.

Τσακίζουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, χτυπούν ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους τόσο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αφαίμαξη από το πρώτο ευρώ, όσο και με την αύξηση του περιβόητου τέλους επιτηδεύματος, σε συνδυασμό και με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν προβλέψει για μισθωτούς, συνταξιούχους (κατάργηση αφορολογήτου παιδιών, οικογενειακών δαπανών κ.λπ.). Διαμορφώνουν συνθήκες για μαζικά λουκέτα, προκειμένου να διευκολύνουν τους ισχυρούς ομίλους και επιχειρήσεις στην απόσπαση της πίτας που απομένει σε ολοένα και λιγότερα χέρια, για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Για τους φτωχομεσαίους αγρότες τα νέα μέτρα κινούνται με κατεύθυνση το γενικευμένο αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τους οποίους και εξομοιώνουν με τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Η επίθεση στο αγροτικό εισόδημα για το 2013 κλιμακώνεται και με προηγούμενους νόμους, όπως με τη διόγκωση των ειδικών φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο, την καρατόμηση των προβλεπόμενων επιστροφών ΦΠΑ, το κόστος τήρησης βιβλίων, το χαράτσι τέλους επιτηδεύματος, στοχεύοντας στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε επιχειρηματίες.

Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά σε ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε! Μπορούμε!

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργατοϋπάλληλοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, γυναίκες, νέοι και νέες με μια φωνή και μια γροθιά, με ενιαίο αγώνα, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το αυταρχικό αστικό κράτος και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά, κόντρα σε Μνημόνια και αφεντικά.

Κόντρα στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές των λαών. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, μπορούμε να ελπίζουμε.

Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.

Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από αυτούς που φοράνε δήθεν φιλολαϊκή προβιά. Τέτοιες είναι οι συμβιβασμένες κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κλπ που συνειδητά αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.

Για παράδειγμα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, από τότε που εξαγγέλθηκαν οι απολύσεις στο Δημόσιο, για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση, αρνήθηκε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων, να κηρύξει έγκαιρα απεργία και να συγκαλέσει όλους τους κλάδους, όλα τα σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις.

Μιλά για "δίκαιο φορολογικό σύστημα", για "αναδιανομή του πλούτου" και την ίδια στιγμή υποστηρίζουν την "ανταγωνιστικότητα". Κοροϊδεύουν τον κόσμο!

ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση. Δεν διαφοροποιούνται από τις στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει συμβιβαστεί μ' αυτή την κατάσταση και την πολιτική πραγματικότητα. Αποδέχεται την ουσία και τον πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων:

-- Αποδέχεται την ανταγωνιστικότητα η οποία προϋποθέτει τσακισμένους μισθούς και μεροκάματα.

-- Αποδέχονται το χρέος ή μέρος του χρέους συνεπώς και τα μέτρα για την αποπληρωμή του χρέους, τοκοχρεολύσια, δανειακές συμβάσεις κ.ά.

-- Αποδέχονται τις δανειακές συμβάσεις που υλοποιούν τα μνημόνια άρα και τα ίδια τα μνημόνια.

Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε άλλο με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τράπεζες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση και διαχείριση του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.

Απαιτούμε:

Μονομερή διαγραφή του χρέους

Αποδέσμευση από την ΕΕ

Να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού για άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας προς όφελος του λαού και με το λαό πρωταγωνιστή.

Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό!

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτούς που μας εξαθλιώνουν που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξουν. Θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε παθητικά τη σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντιά τους. Το ξέρουμε ότι δεν έχουν έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσουν να μας ματώνουν αν δεν τους κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Αυτό το μήνυμά μας προς τους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωή μας και το επόμενο διάστημα να γίνει ακόμα πιο μαζικό, πιο ισχυρό».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...