Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 12:50

Το πρώτο “μπάχαλο” και το πρώτο “φάουλ” από το Προεδρείο στη θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου...

Η συζήτηση του θέματος “Aποδοχή ένταξης των δομών (Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Πρέβεζας στη δράση “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΤΟΥΣ 2019-2020”του Ε.Π “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020”με δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε(κωδικοί ΟΠΣ 5031734και 5031735 Ε.Π ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020 και έγκριση ανανέωσης των συμβάσεων του υπηρετούντος προσωπικού των δομών αυτών”, εξελίχθηκε στο πρώτο “μπάχαλο” κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και κατέδειξε και το πρώτο “φάουλ” εκ μέρους του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συζήτηση του θέματος ξεπέρασε τη μία ώρα και μέχρι να βγει κάποια άκρη πραγματοποιήθηκαν 4 (!) ψηφοφορίες, ενώ “επεισόδιο” και ένταση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, χτύπησε κάποια στιγμή το χέρι στο τραπέζι για να επιβληθεί των συμβούλων, γεγονός που είχε αναμενόμενες αντιδράσεις από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Έπειτα από τις τοποθετήσεις που έγιναν, η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρότασή της συμπεριέλαβε τα 2 πρώτα άρθρα της εισήγησης (ακολουθεί αναλυτικά παρακάτω) και συμπλήρωσε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ύπαρξη ενιαίου φορέα προσχολικής αγωγής, τη δωρεάν πρόσβαση για παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, τη σταθερή κρατική χρηματοδότηση κ.α.

Ο κ. Γεωργάκος συντάχθηκε στην πρότασή του με την εισήγηση της υπηρεσίας, ο κ. Μπαϊλης (εκπροσωπώντας την παράταξή του) συντάχθηκε με την πρόταση της υπηρεσίας, με την παρατήρηση να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά οι εργαζόμενοι, το ίδιο και ο κ. Νίτσας εκ μέρους της “Ανάπτυξης Τώρα”, η “Στροφή στο Μέλλον” είπε ΝΑΙ στην εισήγηση της υπηρεσίας με τη συμπλήρωση όμως της επιπλέον πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ με την πρόταση της Λ.Σ. συντάχθηκε ο Μιχάλης Γεωργούλης με την παρατήρηση ότι κάποια στιγμή τα voucher θα τελειώσουν και θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Πρέβεζας.

Στην ψηφοφορία που έγινε ο κ. Καραμανίδης μέτρησε 23 ψήφους υπέρ της εισήγησης, 8 υπέρ της εισήγησης και της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης και 1 ψήφο υπέρ της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν ήταν ακριβές και επικράτησε θόρυβος στην αίθουσα με τον Πρόεδρο να τονίζει: “Εδώ μέσα δε θα γίνει καφενείο. Θα σας παρακαλέσω να κάνετε λίγο ησυχία”.

Ακολούθως ο κ. Καραμανίδης απευθυνόμενος προς τη Λ.Σ. επισήμανε: “Ο επικεφαλής σας δεν κατάλαβε κ. Κύρλα. Εσείς αναφερθήκατε στα δύο πρώτα άρθρα, ο επικεφαλής σας είπε ψηφίζω την εισήγηση και την πρότασή σας, οπότε θα παρακαλούσα να είστε προσεκτικοί. Πρέπει να δίνουμε προσοχή σε αυτό που λέμε”.

Ακολούθησε η παρακάτω στιχομυθία:

Αμάραντος: “Εγώ συντάχθηκα με την εισήγηση που διάβασε ο κ. Κύρλας”.

Καραμανίδης: “Ήρθατε απ' έξω και σας είπα ότι μίλησε ο κ. Κύρλας για το θέμα. Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση. Να συνεχίσουμε τη διαδικασία”.

Αμάραντος: “¨Εμείς ψηφίζουμε τα δύο πρώτα άρθρα για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των δομών και συμπληρώνουμε με τα αιτήματά μας. Κατανοητό;”

Ακολούθησε εκ νέου ψηφοφορία με τον Πρόεδρο να σημειώνει: 23 ψήφοι υπέρ της εισήγησης, 4 υπέρ των δύο πρώτων άρθρων και της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, 1 με την πρόταση της Λ.Σ. και 4 υπέρ της εισήγησης και της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ούτε φυσικά το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει τι ακριβώς τέθηκε στη συζήτηση, οπότε το λόγο πήρε ο κ. Κοσμάς Κορωναίος, πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας:

“Δεν είναι έτσι κ. Πρόεδρε. Εμείς συμφωνούμε να μπουν προϋποθέσεις για την μονιμοποίηση των υπαλλήλων. Όλοι αυτό λέμε, εκτός από τους κ.κ. Δαρδαμάνη και Κουμπή”.

Ειρήνης Παπαδημητρίου (σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης): “Δηλαδή και η παράταξη του Δημάρχου συμφωνεί με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αν είναι να καταγραφεί”.

Κώστας Ακρίβης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων): “Θα μπορούσε να μας εξηγήσει η Λαϊκή Συσπείρωση, πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει πράξη Δημάρχου;”

Βαγγέλης Γιαννουλάτος (σύμβουλος Δημοτικής Συνεργασίας): “Μήπως να δοθεί αλλιώς λύση. Μπορούμε να ψηφίσουμε κατ' άρθρο. Κάθε παράταξη κάθε άρθρο”.

Βαγγέλης Ροπόκης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας): “Δεν έχει λογική έτσι... ”.

Δημήτρης Καραμανίδης: “Εδώ υπάρχουν δύο προτάσεις... Η εισήγηση της υπηρεσίας και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Γιώργος Νίτσας (επικεφαλής “Ανάπτυξης Τώρα): “Έχουμε ξεφύγει λίγο. Πρέπει να γυρίσουμε πάλι πίσω, για να ακούσουμε τις εισηγήσεις από την αρχή. Μπαίνει διαδικαστικό ζήτημα. Είναι διαχρονικό στην αυτοδιοίκηση να διεκδικεί μόνιμες δουλειές και μόνιμη χρηματοδότηση και ενιαίες δομές. Δε γίνεται να λες ψηφίζω το 1 και το 2 και όχι το 3 και το 4... Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι αυτά”.

Δημήτρης Καραμανίδης: “Οπότε είναι δύο προτάσεις...”.

Ευκλείδης Φονταράς (Πρόεδρος “Στροφής στο Μέλλον): “Δεν είναι διεκπεραιωτικό εδώ το έργο μας. Μπορούμε να βάλουμε και την πολιτική μέσα με το κοινωνικό πρόσημο κ.ο.κ. Δεν εμποδίζει αυτό την απόφαση”.

Καραμανίδης: “Ή η εισήγηση ή η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Κορωναίος: “Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο. Μπορεί και να αλλάξει μία απόφαση ή να την τροποποιήσει”.

Ακολούθησε και πάλι ψηφοφορία, με το Δήμαρχο εκ μέρους της παράταξής του να προτείνει την έγκριση της εισήγησης της υπηρεσίας και συμπληρωματικά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθεί το αν μπορούν να γίνουν μόνιμοι οι υπάλληλοι. Με την πρόταση συντάχθηκε και ο κ. Ροπόκης και η παράταξή του.

Οι κ.κ. Κουμπής και Δαρδαμάνης ψήφισαν μόνο την εισήγηση της υπηρεσίας. Υπέρ της εισήγησης της υπηρεσίας με την παρατήρηση για την αρμοδιότητα της Πολιτείας ψήφισε η παράταξη του Χρήστου Μπαΐλη, όπως και οι παρατάξεις “Ανάπτυξη Τώρα” και “Στροφή στο Μέλλον”, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε τη δική της πρότασης, μαζί με τον κ. Γεωργούλη.

Ακολούθησε θόρυβος στην αίθουσα και εκείνη τη στιγμή ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καραμανίδης χτύπησε δυνατά το χέρι στο τραπέζι για να συνεχίσει η συνεδρίαση, αντί ενδεχομένως να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, όπως προβλέπει και ο κανονισμός, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις και να υπάρξουν διάλογοι με συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Παπαδημητρίου: “Κύριε Πρόεδρε σε παρακαλώ. Αυτό δε θα γίνει άλλη φορά εδώ πέρα. Τι θα γίνει δηλαδή, θα φέρετε και γκλομπ την άλλη φορά; Θα μας χτυπάτε και την άλλη φορά; Είμαστε 60 χρονών μέσος όρος ηλικίας εδώ μέσα. Απαράδεκτος...”.

Αμάραντος: “Είσαι απαράδεκτος... Σε άλλους χώρους αυτά. Δε σε φοβόμαστε”.

Καραμανίδης: “Έπρεπε να κατεβάσετε γραπτώς από την αρχή την πρότασή σας. Αυτό σας εξηγώ. Εγώ σέβομαι όλους εδώ μέσα. Δε σημαίνει πως όποιος έχει πιο δυνατή φωνή θα καταπατά τον άλλο... ”

Αμάραντος: Έχετε δίκιο, ήταν παράλειψή μου αυτό. Έπρεπε να τη φέρω γραπτώς...”

Παπαδημητρίου: “Ήταν λάθος σας που χτυπήσατε έτσι το χέρι στο τραπέζι. Να πάρετε ένα καμπανάκι, κάτι άλλο... Θα πίπτει και ράβδος εδώ μέσα;”.

Στην τελική ψηφοφορία που ακολούθησε, την πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν 26 σύμβουλοι, μαζί με τις παρατηρήσεις τους, 2 μόνο την εισήγηση της υπηρεσίας και 5 την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 

Για την ιστορία η εισήγηση της υπηρεσίας είχε ως εξής:

 

1) Να εγκριθεί η αποδοχή της ένταξης των Δομών (Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ

-ΜΕΑ). του Δήμου Πρέβεζας στη δράση “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΤΟΥΣ 2019-2020” του Ε.Π “Ανάπτυξη Ανθρώπινου

Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020” με δικαιούχο την

Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε ( κωδικοί ΟΠΣ 5031734 και 5031735 Ε. Π «Ήπειρος 2014-2020 )

2) Να εγκριθεί η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που

έχει προσληφθεί στις δομές των παιδικών σταθμών στα πλαίσια της δράσης

“ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΤΟΥΣ 2019-

2020”-σε εφαρμογή των διατάξεων - της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994

από 01/09/2019 έως 31/08/2020, με δικαίωμα παράτασης ή ανανέωσης εφόσον

συνεχιστεί το πρόγραμμα για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση

Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» .

3) Να εκδοθεί η σχετική πράξη (απόφαση Δημάρχου)ανανέωσης των συμβάσεων και

να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατά τις διατάξεις του άρθρου

1 παρ. 9 του Ν. 4038/2012.

4) Να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου

Πρέβεζας, για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και λοιπών δικαιολογητικών

5) Να ενισχυθούν:

◦ οι κωδικοί ΚΑ εσόδων της πράξης, ως εξής:

◦ Κ.Α:06.10.00.1212.917 <ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ >, με το ποσό

των 55.000,00 €,

◦ και Κ.Α:06.00.1212.926 < ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΕΤΑΑ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-

2020), με το ποσό των 249.660,00€ , για τις δομές των παιδικών σταθμών του

Δήμου.

◦ οι κωδικοί ΚΑ εξόδων της δράσης, ως εξής:

◦ Κ.Α:02.10.60.6041.918 <ΕΣΠΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΕΤΑΑ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-2020-

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ )>, με το ποσό των 200.000,00€, για τις δομές των παιδικών

σταθμών του Δήμου.

◦ Κ.Α:02.10.60.6041.926 < ΕΣΠΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΕΤΑΑ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-

2020 ), με το ποσό των 40.000,00€ ,για μισθοδοσία ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

◦ Κ.Α:02.10.60.6054.918 < ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ -ΕΣΠΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΕΤΑΑ ΥΠΕΣ ΓΙΑ

ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-2020), με το ποσό των 49660,00€, για τις δομές των παιδικών

σταθμών του Δήμου.

◦ Κ.Α:02.10.60.6054.926 < ΕΣΠΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΕΤΑΑ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-

2020), με το ποσό των 15.000€ , για τη νέα δομή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ -

εργοδοτικές εισφορές.>>

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

14 Ιουνίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Πρέβεζας της ΚΝΕ: Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα στη Φυσική, αλλά και στην Ιστορία, έχουν προκαλέσει δικαίως οργή στους
13 Ιουνίου 2024
Είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην απένταξη του μεγάλου έργου ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας από το Ταμείο ...
11 Ιουνίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα": Με αφορμή τα προβλήματα στην κοινότητα του Κοτσανόπουλου και όχι μόνο!!! ...

Αθλητισμός

13 Ιουνίου 2024
Στην REGATTA BRINDISI-CORFU συμμετείχε ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας με το σκάφος COCOBILL II και κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία του και την 34η στη Γενική κατάταξη. O
13 Ιουνίου 2024
Αγώνες 3 on 3 μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών Σχολείων διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Πρέβεζα. Όπως αναφέρει η Οργανωτική ...
11 Ιουνίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας σχολών ανανέωσης ...
03 Ιουνίου 2024
Με 202 κορίτσια και 240 αγόρια από 52 χώρες έκλεισε η λίστα συμμετοχής των αθλητών που δηλώθηκαν για το Διεθνές Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Τένις με ...
03 Ιουνίου 2024
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας κ.Θωμάς Κάρτσακλας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που ...

Πολιτισμός

14 Ιουνίου 2024
Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης θα είναι ανάμεσα στα 17 θέατρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα «φιλοξενήσουν» την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία με Αρχαία
14 Ιουνίου 2024
Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού, Βασίλη ...
03 Ιουνίου 2024
13 ως 28 Ιουλίου 2024 - Zagoriwood - χρονιά 15η …και το ταξίδι συνεχίζεται. Για έναν ακόμα Ιούλιο το ZAGORIWOOD, το πρώτο κινηματογραφικό ...
31 Μαϊος 2024
Σε ρυθμούς jazz κινείται από χθες η Πρέβεζα, αφού ξεκίνησε το 22ο Preveza Jazz Festival το οποίο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...